#Balls2thebudget: διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Λονδίνο

Φωτογραφία από Joana Ramiro

Aναδημοσίευση από RT

Μετά τις απειλές της αστυνομίας για σύλληψη ακτιβιστή, ομάδες κατά της λιτότητας και υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία διαδήλωσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό του George Osborne.

Στο Λονδίνο, αρκετές ομάδες έκλεισαν δρόμους γύρω από το Parliament Square πριν την ομιλία του Osborne. Ανάμεσά τους ήταν και η οργάνωση ”Ανάπηροι κατά των κρατικών περικοπών”. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπάλες στην οδό Ντάουνινγκ κάτι που ταίριαζε με το σύνθημά ”balls to the budget”

b2ap3_thumbnail_imajsaclaimant.jpg

”Ο προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός για τους δισεκατομμυριούχους” είπε η Χέλεν Πάτισον, εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Youth Fight for Jobs. ”Η λιτότητα στερεί το μέλλον των νέων ανθρώπων σαν εμένα. Η είδηση πως ο Osborne προγραμματίζει να διακόψει την επιχορήγηση συντήρησης, που βοηθά χιλιάδες νέους σε κακή οικονομική κατάσταση να σπουδάσουν, αποτελεί σκάνδαλο. Οι πόρτες της ανώτατης εκπαίδευσης θα κλείσουν για πολλούς ανθρώπους. Τι δείχνει αυτό για μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται πως θέλει τους νέους να βγάζουν χρήματα και να μαθαίνουν!”

Η εφημερίδα Morning Star δημοσίευσε τις απειλές που δέχτηκε από την αστυνομία ο γενικός γραμματέας της Λαϊκής Συνέλευσης για το Ηνωμένο Βασίλειο Sam Fairbairn, για σύλληψή του για ”το υποτιθέμενο έγκλημα της διοργάνωσης διαδήλωσης κατά της λιτότητας”. Σε μία συνάντηση που είχε με τη μητροπολιτική αστυνομία δύο ανώτεροι αξιωματικοί του είπαν πως προτιμούν να εκδόσουν το ένταλμα σύλληψης μερικές μέρες μετά τη διαδήλωση.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?t=43&v=fBydoDI_lcY","width":"800","height":"450"}

Στην πρώτο καθαρά συντηρητικό προϋπολογισμό της χώρας εδώ και 19 χρόνια, ο Osborne ανακοίνωσε περικοπές στα επιδόματα, χαμηλούς φόρους για τους πλούσιους και αυξημένες δαπάνες σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Μετάφραση: BlackCat

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο