Έκκληση του Αχμάντ Σααντάτ για μποϊκοτάζ του Ισραήλ και υπεράσπιση των Παλαιστινίων κρατουμένων

b2ap3_thumbnail_saadat.png

Ο Αχμάντ Σααντάτ, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και Παλαιστίνιος εθνικός πολιτικός ηγέτης  δημοσιοποίησε την ακόλουθη έκκληση προς τους διεθνείς υποστηρικτές της Παλαιστίνης προκειμένου να κλιμακώσουν τις εκστρατείες για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων και Κυρώσεις (BDS) σε όλα τα επίπεδα κατά του Ισραήλ, προς ενίσχυση του αγώνα των κρατουμένων. Ο Σααντάτ τραυματίστηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου όταν Ισραηλινοί δεσμοφύλακες και ειδικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στη φυλακή της Νάφχα.    

Έκκληση σε όλες τις διεθνείς δυνάμεις για ελευθερία, ειρήνη, δημοκρατία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη

Η  ρατσιστική και αποικιοκρατική δύναμη κατοχής επιμένει στον διαρκή πόλεμό της εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που καθιστούν παράνομες τις πρακτικές του κατοχικού κράτους και την απαρτχάιντ φύση του. Σε αυτήν την επιθετικότητα δίνεται κάλυψη από τη διεθνή στήριξη, συνενοχή και σιωπή, τις στρατηγικές συμμαχίες και την υποκρισία των κυρίαρχων παγκόσμιων και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα διεθνή πολιτικά φόρουμ και τους οργανισμούς, που έκλεισαν όλες τις πόρτες σε μια δίκαιη πολιτική λύση με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα στοιχειώδη δικαιώματα του λαού μας. Στον λαό μας έχει μείνει μόνο η επιλογή της αντίστασης, σε μια δυσανάλογη μάχη απέναντι σε έναν πλήρως εξοπλισμένο εχθρό που εξαπολύει πόλεμο ενάντια στο λαό, στη γη, στα δέντρα και τις πέτρες.

Τα καθημερινά εγκλήματα και οι ρατσιστικές πολιτικές του Ισραηλινού κατακτητή κατά του λαού μας επαναφέρουν στη μνήμη τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις του απαρτχάιντ όπως εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση της λευκής μειοψηφίας σε βάρος του λαού της Νοτίου Αφρικής. Και υπενθυμίζουμε εδώ την ευρεία κινητοποίηση των διεθνών λαϊκών δυνάμεων ενάντια στο ρατσισμό, την καταπίεση και το απαρτχάιντ σε συνδυασμό με τον αγώνα του Νοτιοαφρικανικού λαού καθώς και την ικανότητα αυτής της συμμαχίας να πολιορκήσει το ρατσιστικό σχέδιο του απαρτχάιντ, να το διαλύσει και να αγωνιστεί για την οικοδόμηση ενός δημοκρατικού σχεδίου.

Σήμερα, είναι αποφασιστικής σημασίας να καταπολεμηθεί το ρατσιστικό, αποικιοκρατικό σιωνιστικό σχέδιο, στην ουσία να απονομιμοποιηθεί το σχέδιο αυτό, και να υποστηριχθεί ο αγώνας  του λαού μας για ελευθερία, αυτοδιάθεση και επιστροφή ως το μονοπάτι για μία δημοκρατική πολιτική λύση για την Παλαιστίνη. Ο λαός μας δεν θα υποταχθεί στις κυβερνήσεις του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της τωρινής που εκπροσωπεί τη βούληση των αποικιοκρατών και την ακραία σιωνιστική τρομοκρατία.

Με βάση τα παραπάνω, καλώ όλες τις δυνάμεις της προόδου, της ελευθερίας και της δημοκρατίας να στηρίξουν τον αγώνα του λαού μας με:

1) Ενέργειες προς την κατεύθυνση της καταδίκης σε όλα τα διεθνή φόρουμ του επιθετικού πολέμου που έχει κηρύξει το Ισραήλ σε βάρος του λαού μας και για να λογοδοτήσουν οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενώπιον της δικαιοσύνης,

2) Μποϊκοτάζ όλων των μορφών: πολιτικό, οικονομικό, ακαδημαϊκό και πολιτιστικό του κατοχικού κράτους και την πρόκληση σοβαρής οικονομικής ζημίας για τις βιομηχανίες της αποικιοκρατίας και του εποικισμού,

3) Κλιμάκωση των διεθνών εκστρατειών για το μποϊκοτάζ  όλων των επιχειρήσεων που ενισχύουν την κατοχή και επενδύουν σε αυτήν στρατιωτικά και οικονομικά,

4) Προσπάθειες για να οδηγηθούν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της κατοχής σε όλες τις νομικές αρένες και στα διεθνή δικαστήρια και να δικαστούν για τα εγκλήματά τους,

5) Στήριξη του αγώνα  των Παλαιστινίων κρατουμένων, υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, απαίτηση να ελευθερωθούν και παροχή πολιτικής και νομικής αρωγής στον αγώνα τους που θα συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναγνώρισή τους ως αιχμαλώτους πολέμου και την εφαρμογή των διατάξεων των Συνθηκών της Γενεύης.

Αγαπητοί φίλοι, με τη στήριξή σας και τη θέληση, την αποφασιστικότητα, την αντίσταση και την αφοσίωση του λαού μας, η νίκη θα είναι δική μας.           

Αχμάντ Σααντάτ

Φυλακές Νάφχα

πηγή:  http://freeahmadsaadat.org/2015/07/29/call-from-ahmad-saadat-boycott-israel-defend-palestinian-prisoners/

(μετάφραση-επιμέλεια: Νικολέττα  Κίτσου)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο