αποκρυπτογραφώντας τον τίτλο

Ήξερα ότι γράφει καλά, από τότε που διάβαζα τον Καθρέφτη της Αλίκης (σε μια άλλη ζωή, σε μια άλλη εποχή). Μου είχε πει εδώ και μήνες ότι σκοπεύει να γράψει ένα νουάρ και έκτοτε περίμενα με αγωνία να το διαβάσω. Και επιτέλους τα κατάφερα.

βααλστην αυλή, στο χωριό, λίγο πριν τη βροχή

Ο βα.αλ. (πάντα συνειδητά με μικρά, ποτέ με κεφαλαία) έχει βγάλει λίγη από τη μαυρίλα της Αθήνας σε αυτό το βιβλίο. Ακόμα και για όσους δεν είμαστε κάτοικοι αυτής της πόλης, οι περιγραφές τόσο της πόλης όσο και των ανθρώπων της, είναι εξαιρετικές.

Κυρίως όμως βγάζει τα σώψυχά του ως άνθρωπος της εργασίας. Οι περιγραφές στο Ένα Δέκατο του Οκτώ μου έφεραν στο μυαλό κάθε καριόλη για τον οποίο έχω εργαστεί ή με τον οποίο έχω συνεργαστεί. Εξιστορεί όλη την πηχτή σαπίλα που κυκλοφορεί δίπλα μας, που ενίοτε την αγγίζουμε – δυστυχώς – και μετά πρέπει να περάσουν μέρες ή μήνες για την ξεπλύνουμε από πάνω μας.

Δε θέλω να αποκαλύψω την πλοκή, θα αρκεστώ να πω όσα γράφει το εξώφυλλο: πρόκειται για την ιστορία του Νικήτα, ο οποίος βρίσκοντας την κοπέλα του δολοφονημένη, καταλήγει να τα κάνει όλα πουτάνα. Το κάνει με τον τρόπο που θα επέλεγε ίσως ένας Μπορίς Βιάν. Κι αν αυτός δεν είναι λόγος να διαβάσεις κάτι, τότε δεν ξέρω ποιος είναι.

Χωρίς περισσότερα λόγια, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να αποκτήσετε ένα από τα λίγα αντίτυπα που έχουν εκδοθεί. Τα βρίσκετε στα παρακάτω σημεία διανομής:

Κατάληψη ΥΦΑΝΕΤ (Θεσ/κη)
Πλους Βιβλιοπωλείο Καφέ (Κέρκυρα)
Αυτόνομο Στέκι (Αθήνα)
Lacandona (Αθήνα)
Paprika (Λεωφόρος Παπάγου 118 Ζωγράφου, Αθήνα)
Βιβλιοπωλείο των Συναδέλφων (Αθήνα)
Ναυτίλος (Χαρ. Τρικούπη 28, Αθήνα)
Πολιτεία (Αθήνα)
περίπτερο πλατεία Τρικούπη και Στουρνάρη (Αθήνα)

… κι αν δεν τα βρείτε εκεί, ενημερώνετε εμένα να σας βρω.

Οι μουσικές του βρίσκονται συγκεντρωμένες εδώ.

Η πρώτη βιβλιοκριτική για το Ένα Δέκατο του 8.

Σελίδα στο φβ: https://www.facebook.com/toenadekatotou8

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο