10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Στα κρατητήρια του Α.Τ. της Κω

Περίπου 43 άτομα βρίσκονται υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης σε τρία κελιά των κρατητηρίων του Α.Τ. της Κω, μεταξύ αυτών και ένα παιδί 8 ετών.

Οι κρατούμενοι είναι Κούρδοι από την Τουρκία και την Συρία, Ιρανοί, Ιρακινοί και Πακιστανοί. Κάθε κελί μοιράζονται 14 και 18 ενήλικες, καθώς και 11 ανήλικοι αντίστοιχα.

Η αστυνομία, όπως είπαν σε έναν νεαρό Κούρδο από την Τουρκία, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος ασύλου σε ανθρώπους που έρχονται από την Τουρκία. Ένας Κούρδος από την Συρία συνελήφθη, βασανίστηκε με ξυλοδαρμό και κρατείται επειδή φώναξε στους αστυνομικούς να μη κακομεταχειρίζονται μια γυναίκα από την Συρία – όταν, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί την τράβηξαν τόσο άγρια από το οδόστρωμα που της προκάλεσαν αιμάτωμα.

Οι περισσότεροι ανήλικοι φαίνεται να είναι Πακιστανοί και θεωρούνται «ασυνόδευτοι». Το 8χρονο παιδί, πάντως, συνοδεύεται από τον γονιό του και είναι άγνωστο με ποιά πρόφαση βρίσκονται και οι δύο στα κρατητήρια.

Οι συνθήκες είναι – τουλάχιστον – άθλιες.{"file":"/178","place":"jomsocial"}

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο