Χρονικό για την δεύτερη εισβολή των μπάτσων στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό δυο ακροδεξιών του στόχου, στην περιοχή της Ροτόντας έγινε εισβολή στο αναρχικό στέκι ναδίρ. Το χρονικό έχει ως εξής: Κατά τις 17.00 γίνεται προσαγωγή του ενός συντρόφου από την ασφάλεια πολιτεύματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Μελενίκου με Αρμενοπούλου. Στη συνέχεια γίνεται μεταφορά του συντρόφου (χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της προσαγωγής), στην ευρύτερη περιοχή των 40 εκκλησιών.

Από εκεί οι συντονιστές της επιχείρησης δρομολογούν την εισβολή στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ. Έτσι, κατά τις 17.30 δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ περικυκλώνουν το χώρο γύρω από το αναρχικό στέκι και περίπου 30 ασφαλίτες εφορμούν μέσα στην κατάληψη, παρουσία εισαγγελέα. Εκεί βρίσκεται ακόμη ένας σύντροφος, ο οποίος συλλαμβάνεται και αυτός από τους μπάτσους. Σε ερώτηση των δυο συντρόφων για το λόγο της εισβολής, οι μπάτσοι απαντούν ότι έχουν καταγγελία για ξυλοδαρμό, που έγινε την προηγούμενη μέρα, (προφανώς αναφέρονταν στο ξυλοδαρμό των δυο ακροδεξιών).

Στη συνέχεια γίνεται έρευνα στο χώρο, ο οποίος κρατάει ένα τέταρτο περίπου, όπου δε βρίσκουν τίποτα. Οι δυο σύντροφοι προσάγονται στη ΓΑΔΘ, όπου κρατούνται σε δυο διαφορετικά ανακριτήρια. Μετά από περίπου 3 ώρες οι σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο της συλλογικότητας.

Ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι.

 

Αναρχικό Στέκι Ναδίρ

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1338663

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο