10 χρόνια

Λωρίδα της Γάζας: 120.000 άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε νερό

b2ap3_thumbnail_palestinian-children-water-bottles.jpg

Σχεδόν 120.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό λόγω των φθορών στο δίκτυο ύδρευσης που προκάλεσε η επίθεση του Ισραήλ το καλοκαίρι του 2014.

Η Εταιρεία Ύδρευσης των Παράκτιων Κοινοτήτων της Παλαιστίνης δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 26 Αυγούστου τα εξής: “Περίπου 120.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο ύδρευσης ενώ το 23% του συνολικού πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στο δίκτυο αποχέτευσης”.

Ως αποτέλεσμα των καταστροφών και των φθορών που προξένησε η ισραηλινή επίθεση το προηγούμενο καλοκαίρι η κατάσταση της πρόσβασης σε νερό είναι “ιδιαίτερα επικίνδυνη”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Ένα χρόνο μετά την επίθεση η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από την έλλειψη πρόσβασης σε καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό”.  

Η Εταιρεία Ύδρευσης εκτιμά ότι οι απώλειες στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης ανέρχονται σε 34 εκ. δολάρια, προσθέτοντας ότι “το 96% των υπόγειων υδάτινων αποθεμάτων δεν είναι πλέον κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, γεγονός που υποχρεώνει τον πληθυσμό να ξοδεύει το 1/3 του εισοδήματός του για την αγορά νερού”.

Επίσης, περίπου 95 εκ. λίτρα ακατέργαστων ή μερικώς κατεργασμένων λυμάτων έχουν διοχετευθεί στη θάλασσα με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτό στην υγεία των κατοίκων.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη ότι ο ισραηλινός αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας έχει επιδεινώσει την κατάσταση της πρόσβασης σε νερό και έχει διακόψει την εκτέλεση του 60% των εργασιών αποκατάστασης.

πηγή:   https://www.middleeastmonitor.com/news/middle-east/20633-120000-gazans-have-no-access-to-water

(μετάφραση-επιμέλεια: Νικολέττα Κίτσου)

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο