Συρία: Νεκρός ο σκιτσογράφος Ακράμ Ρασλάν μετά από βασανιστήρια

sy4.jpg

 

21/09/2015

Σύμφωνα με το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Κρατών του Κόλπου(GCHR) ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σκιτσογράφος Ακράμ Ρασλάν, νικητής του Βραβείου Θάρρους στη Γελοιογραφία από το Διεθνές Δίκτυο Δικαιωμάτων των Γελοιογράφων το 2013,  πέθανε από βασανιστήρια σε κέντρο κράτησης της κυβέρνησης λίγους μήνες μετά τη σύλληψή του, τον Οκτώβριο του 2012, στον χώρο εργασίας του στη Χάμα. Δεν υπήρξε καμία επιβεβαιωμένη είδηση ​​μέχρι σήμερα για τα ίχνη του Ρασλάν από τότε που είχε συλληφθεί, πριν από τρία χρόνια.

Μετά από φρικτά βασανιστήρια, η υγεία του Ρασλάν  επιδεινώθηκε ξαφνικά και ως εκ τούτου,  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε στο νοσοκομείο και ότι ένας μάρτυρας το επιβεβαίωσε σήμερα.

 

a1sx2_Thumbnail1_sy1.jpg

 

Το GCHR πιστεύει ότι ο Ρσλάν βασανίστηκε εξαιτίας της δουλειάς του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την άσκηση του δικαιώματός του στην ελευθερία της έκφρασης. Ήταν γνωστός για τα θαρραλέα σκίτσα του, τα οποία συνόδευαν από νωρίς τις εξελίξεις της σύγκρουσης στη Συρία, τονίζοντας τις παραβιάσεις σε βάρος του λαού της Συρίας. Τα σκίτσα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και ιστοσελίδες.

 

a1sx2_Thumbnail1_sy2.jpg

a1sx2_Thumbnail1_sy3.jpg

 

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία εργάζονται σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες καταγράφοντας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κίνδυνο για τη ζωή τους, φυλακίσεις και  βασανιστήρια από τις δυνάμεις ασφαλείας και / ή τις ένοπλες ομάδες.

 

sy5.jpg

 

Το Κέντρο  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Κρατών του Κόλπου(GCHR) προτρέπει τις αρχές της Συρίας να εγγυηθούν σε όλες τις περιπτώσεις πως όλοι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είναι ελεύθεροι να πραγματοποιούν τις ειρηνικές και νόμιμες εργασίες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς το φόβο των αντιποίνων και απαλλαγμένοι από όλους τους περιορισμούς. Καλούν επίσης τη διεθνή κοινότητα να λάβουν μέτρα για τις περιπτώσεις των άλλων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κρατούνται στη Συρία, πριν να είναι πολύ αργά.

 

 gc4hr.org

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο