crowdfunding

Για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης #trafficking_ilioupoli

Έναρξη της δίκης του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Δεν πρόκειται μόνο για μια πρόταση που απαντά στα ανήθικα χαρακτηριστικά του καθεστώτος. στην εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπων από ανθρώπους. Δεν πρόκειται μόνο για την ηθική αναγκαιότητα να ξεπεραστεί ένα καθεστώς που στηρίζεται στην καταπίεση. Μέσα στο περιβάλλον της κρίσης που διαμορφώνεται η έξοδος από το σύστημα παίρνει πλέον χαρακτηριστικά ανάγκης για επιβίωση, καθώς ο καπιταλισμός έχει ήδη φτάσει με τον αδηφάγο και άπληστο χαρακτήρα του τις κοινωνίες στα όρια της περιθωριοποίησης, της φτώχειας, του θανάτου και το οικοσύστημα του πλανήτη μας στην καταστροφή. Αν δεν ανατραπεί θα σκοτώσει τον πλανήτη, θα μας σκοτώσει όλους.

Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μέσα οπό την επαναστατική κοινωνική οργάνωση που αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με κάθε καθεστωτική μορφή πολιτικής οργάνωσης. Η έξοδος από την κρίση θα έρθει με την καταστροφή του συστήματος, των μηχανισμών και των θεσμών του. με την οργάνωση μιας κοινωνίας οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας. Μιας κοινωνίας χωρίς οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, έξω από τα δόγματα του ανταγωνισμού. μιας κοινωνίας αλληλεγγύης

Όταν μιλάμε για οριστική έξοδο από την σημερινή και από κάθε άλλη κρίση, εννοούμε την επανάσταση. Εννοούμε την κατάργηση του κράτους και κάθε μορφής οργανωμένη εξουσία που αναπόφευκτα θα υπάρχει για να διαιωνίζει και να αναπαράγει τους κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, δηλαδή τις βαθύτερες αιτίες των κάθε είδους κρίσεων. Εννοούμε την αφαίρεση των οικονομικών προνομίων από την άρχουσα τάξη και την κοινωνικοποίηση τους. δηλαδή την επαναοικειοποίηση του κλεμμένου κοινωνικού πλούτου. Την απαλλοτρίωση της κρατικής και εκκλησιαστικής περιουσίας και την κοινωνικοποίηση της. Την απαλλοτρίωση όλης της γης και της περιουσίας που κατέχουν οι βιομηχανίες. Την δήμευση των περιουσιών των πλουσίων. Την κατάργηση κάθε οικονομικού και πολιτικού προνομίου και την δημιουργία μιας κοινωνικής οργάνωσης που θα αποτρέπει την επανεμφάνιση παλιών ή και νέων μορφών πολιτικού και οικονομικού συγκεντρωτισμού και που κάθε απόφαση θα λαμβάνεται οπό τις κοινότητες και τα συμβούλια των πολιτών. Την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής αλλά και την αποτροπή κάθε πολιτικής που θα επιδιώκει την κρατικοποίηση ή την εθνικοποίηση τους. Γιατί δεν γίνεται να επιστρέψουμε σε μορφές κρατικού συγκεντρωτισμού, με κάποιο κόμμα «πεφωτισμένης ηγεσίας» να οργανώνει ένα «νέο» κεντρικά ελεγχόμενο μοντέλο ανάπτυξης.”

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα, Κώστα Γουρνά, Νίκο Μαζιώτη, στους αναρχικούς Σαράντο Νικητόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση, Βαγγέλη Σταθόπουλο, στη συντρόφισσα του Κώστα Γουρνά, Μαρί Μπεραχά και στον αντιεξουσιαστή Κώστα Κάτσενο που διώκονται ως συμμέτοχοι της οργάνωσης και αρνούνται τις κατηγορίες.

Γνωρίζουμε καλά πως η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που αρχίζει αύριο με ειδική σύσταση και διακριτική μεταχείριση, σε αίθουσα της φυλακής γυναικών Κορυδαλλού αποτελεί μία ακόμη ανεπιτυχή προσπάθεια εκ μέρους των κρατικών θεσμών και των φορέων να κάμψει το ηθικό αγωνιστών και ελεύθερων ανθρώπων, όλων όσων μάχονται και προασπίζουν με αξιοπρέπεια τις αρχές και τις επιλογές τους. Πώς η  ένοπλη δράση του Επαναστατικού Αγώνα δεν είναι η τρομοκρατία που απειλεί τη ζωή και την ελευθερία κανενός μας – όπως καλούνται τα ανδρείκελα της εξουσίας να αποδείξουν, προκειμένου να επιτύχουν την βασιμότητα των ποινικών κατηγοριών – αντίθετα η ίδια μάχεται για την ελευθερία και την επανάσταση.

Γνωρίζουμε καλά, επίσης, πως καμία δίκη δεν είναι δίκαιη. Έχουμε δυστυχώς πολλές εμπειρίες για να επικαλεστούμε πως κανένα δικαστήριο δεν είναι αμερόληπτο και ανεξάρτητο όπως καλείται νομοθετικά να πράξει καθώς η αστική δικαιοσύνη ουδέποτε έρχεται να ανατρέψει ούτε να άρει την κοινωνική αδικία, αντίθετα τη συντηρεί και συντηρείται από αυτή.

Τα πρόσωπα των κατηγορουμένων και η οργάνωση του επαναστατικού αγώνα καλούνται αύριο να δικαστούν – και όχι οι πράξεις για τις οποίες διώκονται. Όλα τα υπόλοιπα που επικαλείται η δήθεν τυφλή δικαιοσύνη, για να αποστρέψει το πρόσωπο το δικό της από το βασανιστήριο των υπόγειων κελιών στα οποία κρατούνται για 18 μήνες απομονωμένα τα μέλη του ΕΑ Κώστας Γουρνάς και Νίκος Μαζιώτης, από τις φυλακίσεις όλων, από την πολύχρονη στέρηση της φυσικής και ψυχικής ελευθερίας, από το βάσανο άδικων κατηγοριών κατά ανθρώπων, την προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητα τους και της τιμής τους, δεν περνάνε εδώ.

Λευτεριά στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα, Κώστα Γουρνά, Νίκο Μαζιώτη που έχουν λάβει την πολιτική ευθύνη της δράσης τους, στους αναρχικούς Σαράντο Νικητόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση, Βαγγέλη Σταθόπουλο, στη συντρόφισσα του Κώστα Γουρνά, Μαρί Μπεραχά και στον αντιεξουσιαστή Κώστα Κάτσενο που διώκονται ως συμμέτοχοι της οργάνωσης και αρνούνται τις κατηγορίες.

Λευτεριά στους όπου γης φυλακισμένους.

Τιμή για πάντα στον Λάμπρο Φούντα.

Οι σύντροφοι δεν πεθαίνουν αλλά κατοικούν τώρα στο βάθος
των δρόμων –
Όποιον και να πάρεις θα τους συναντήσεις

 

Άνθρωποι πεθαίνουν, γελάνε, κλαίνε
Άλλοι προσπαθούν, άλλοι τα παρατούν
Άλλο λένε γεια, άλλοι αντίο,
Άλλοι σε ξεχνάνε
Εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ.

 

Dan Carabulea, Σπύρος Στρατούλης – φυλακή Λάρισας

Οι προκυρηξεις του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ: http://eaprokirikseis.squat.gr/

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο