Για τη χτεσινή έκρηξη σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Σε αστυνομικό-πολιτικό-διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος ενός 35 χρόνου άνδρα Κουρδικής καταγωγής χθες αργά το βράδυ σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη, όταν έσκασε στα χέρια του εκρηκτικός μηχανισμός (χειροβομβίδα). Στην Βουλή πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη υπό τον Υπ. Προ.Πο κ. Χ. Παπουτσή με την συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.. του διοικητή και του υποδιοικητή της ΕΥΠ και του προϊσταμένου της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ενημέρωνεται συνεχώς ο Πρωθυπουργός.

Τα ευρύματα στο διαμέρισμα του 35χρονου, αλλά και τα στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού, που επιβεβαιώθηκαν πριν λίγη ώρα, χαρακτηρίστηκαν «άκρως απόρρητα» ως αφορούντα ζήτημα υψίστης εθνικής ασφαλείας. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο νεκρός πιθανολογείται ότι είναι μέλος της κουρδικής οργάνωσης «Ντεβ Σολ» (DHKP-C λέγεται σήμερα), ενώ στο διαμέρισμα βρήκαν ακόμα εννέα χειροβομβίδες, εκρηκτική ύλη και οπλισμό. Σύμφωνα με στελέχη της αντιτρομοκρατικής ο εξοπλισμός τους οδηγεί στην υπόθεση ότι προετοιμαζόταν χ΄τυπημα είτε εντός ελληνικού εδάφους με απροσδιόριστο στόχο, είτε για τρομοκρατική ενέργεια σε άλλη χώρα.

Να σημειώσουμε ότι κατά την χθεσινή έκρηξη στην οδό Υψηλάντους στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, το διαμέρισμα καταστράφηκε ενώ ζημιές έγιναν σε ακόμα τρία διαμερίσματα. Ο νεκρός συσχετίζεται με ένα ζευγάρι κούρδων που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο για πλαστά έγγραφα και διαβατήρια. Εις βάρος της γυναίκας μάλιστα εκκρεμούσε ένταλμα της Γερμανικής δικαιοσύνης για συμμετοχή της σε «τρομοκρατική κουρδική οργάνωση».

http://news.radiobubble.gr/2011/10/blog-post_4290.html

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο