Εισβολή της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι των γονιών του Τάσου και της Μαρίας Θεοφίλου

b2ap3_thumbnail_20151006-151642.jpg

 

της Άντζελας Ιωαννίδου

Η εκδικητική αντιμετώπιση ενάντια στις οικογένειες και τους συγγενείς  κρατουμένων – παρά το νόμο Παρασκευόπουλου που απαγορεύει την ποινικοποίηση των συγγενικών σχέσεων – συνεχίζεται με επίκεντρο την οικογένεια Θεοφίλου.

Χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, γύρω στις 2μμ, 7-8 άντρες της αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο σπίτι των γονιών των Τάσου και της Μαρίας Θεοφίλου ενώ άλλοι τόσοι περίμεναν έξω από το σπίτι.

Σύμφωνα με την κ. Θεοφίλου, οι άντρες της τρομοκρατικής έψαξαν επί 4 ώρες το σπίτι τους,  αναστατώνοντας και καταστρέφοντας τα πάντα  μέσα στα δωμάτια.  Φεύγοντας  πήραν έναν υπολογιστή της οικογένειας, παλιές συσκευές κινητών, παλιά κλειδιά και διάφορα άσχετα έγγραφα όπως κάποιες διευθύνσεις/τηλέφωνα φίλων της οικογένειας, κάποια χειρόγραφα σχετικά με ένα οικόπεδο, την αλληλογραφία μεταξύ του Τάσου Θεοφίλου και της αδερφής του Μαρίας κ.ά.

Λόγω της ξαφνικής έρευνας της αντιτρομοκρατικής,  η μητέρα του Τάσου Θεοφίλου αναγκάστηκε να κανονίσει να μείνουν τα 2 εγγόνια της (παιδιά της Μαρίας Θεοφίλου, 2 και 4 ετών) έξω στο πάρκο για 4 ώρες μέχρι να τελειώσει η έρευνα.

Η αντιτρομοκρατική δήλωσε πως την έρευνα διέταξε ο 17ος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της αδερφής του Τάσου Θεοφίλου, η οποία έχει συλληφθεί και προφυλακισθεί με βαρύτατο κατηγορητήριο για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον της,  παρά μόνο εξαιτίας της σχέσης της με τον σύντροφο και πατέρα των παιδιών της, Γ. Πετρακάκο.

Ο συνήγορος της Μαρίας Θεοφίλου, Σπ. Φυτράκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ανέφερε σε δηλώσεις του πως από τα δεδομένα της δικογραφίας δεν προκύπτει από κανένα σημείο «πως έχουμε τρομοκρατική οργάνωση» ενώ αναφερόμενος στην 36χρονη Μαρία τόνισε: «Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδια».

Ανάλογη εισβολή της αντιτρομοκρατικής έγινε σε άδειο σπίτι της οικογένειας στον Βόλο.

omniaTV

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
5 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο