10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Δυο λόγια για την πορεία της 30 Σεπτέμβρη στο Αιγάλεω…

 

– ο κόσμος ήταν δεκτικός και απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει μια αγωγιμότητα στον κοινωνικό περίγυρο με ό,τι έχει να κάνει με πορείες και διαδηλώσεις λόγω της κρίσης. Οι πολιτικές αναγωγές γίνονται άμεσα και χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

– μερικά μαγαζιά είχαν κατεβασμένα τα ρολά καθώς είχαν ενδώσει στο κλίμα τρομοκρατίας που είχε διαχύσει η αστυνομία τις προηγούμενες μέρες στην πόλη. Η συντριπτική πλειονότητα, ωστόσο, ήταν χαλαρή με τους κεντρικούς δρόμους να είναι γεμάτοι από κόσμο. Είναι ιλαροτραγικό να ενδιαφέρονται οι μπάτσοι για την προστασία των μικρομάγαζων την ίδια στιγμή που έχουν οδηγήσει σε λουκέτο το 1/3 τους.

– η αστυνομία δεν ακολούθησε την πορεία αλλά περιορίστηκε στην περιφρούρηση των 4 αστυνομικών τμημάτων(!) που υπάρχουν στο Αιγάλεω. Έχουν καταλάβει ότι μια επίθεση σε διαδήλωση στους δρόμους ενός τέτοιου προαστίου θα έχει τραγικά αποτελέσματα για την κατασταλτική στρατηγική. Δεν πρόκειται για διακριτικότητα αλλά για φόβο.

– Με δεδομένο πια ότι ως εγχείρημα μπορούμε να δημιουργήσουμε την πολιτική υποδομή για να κατέβουν τόσοι άνθρωποι στους δρόμους της πόλης, με αυτά τα περιεχόμενα, δηλώνουμε ικανοποιημένοι όχι μόνο για την όμορφη και δυνατή χτεσινή πορεία αλλά και συνολικά για τις ίδιες μας τις επιλογές.

alt

ΑΠΟ ΕΔΩ

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο