Ειδήσεις από τις φυλακές: σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων με στόχο το κέρδος

Φωτογραφία της κεντρικής φυλακής Peshwari, 21 Ιουνίου 2012, Reuters

Mughda Variyar

Σύμφωνα με μαρτυρία ανήλικου κρατουμένου στη φυλακή της πόλης Peshwar, δεσμοφύλακες μεταφερουν τα παιδιά εκτός της καθορισμένης πτέρυγας τους και τους ”παρέχουν” σε ενήλικες κρατούμενους ως σεξουαλικά αντικείμενα.

Ο δεκαπεντάχρονος κρατούμενος κατέθεσε καταγγελία στον περιφεριακό δικαστή του δικαστηρίου ανηλίκων την προηγούμενη εβδομάδα και ανέφερε πως τα περισσότερα παιδιά δεν διακινδυνεύουν να μιλήσουν για το θέμα αυτό από φόβο για βασανιστήρια. Το αγόρι έχει κατονομάσει τουλάχιστον τέσσερις αξιωματούχους της φυλακής που διακινούν ανήλικους με στόχο το κέρδος. Ακόμα, κατηγόρησε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους της φυλακής που ενώ γνωρίζουν τι γίνεται δεν έχουν κάνει κάτι για το σταματήσουν.

Ακτιβιστές στη χώρα υποστηρίζουν πως η τοπική διοίκηση στο Khyber Pakhtunkhwa θα έπρεπε να είχε ιδρύσει φυλακές ανηλίκων με βάση τις νομοθετικές διατάξεις και πως πολλά παιδιά στην περιοχή καταλήγουν σε μια φυλακή για χρόνια ολόκληρα έχοντας διαπράξει ασήμαντα πλημμελήματα. Σε όλη την περιφέρεια υπάρχουν 338 ανήλικοι κρατούμενοι. Οι 95 απο τους 105 ανήλικους κρατούμενους της συγκεκριμένης φυλακής είναι προφυλακισθέντες και μόνο το 10% είναι καταδικασθέντες. Τον Αύγουστο του 2014, ένα σοβαρό σκάνδαλο κακοποίησης ανηλίκων ήρθε στη δημοσιότητα στην περιφέρεια Punjab που αφορά την κακοποίηση 280 παιδιών με βάση ντοκουμέντα που βρέθηκαν σε περίπου 400 βίντεο.

Το Πακιστάν έχει προσφάτως γίνει δέκτης καταδικαστικής κριτικής από όλο τον κόσμο μετά το κρέμασμα του Shafqat Hussain που ήταν μόνο 13 ετών όταν συνελήφθη το 2004 και σύμφωνα με αναφορές ομολόγησε ενοχή έπειτα από φρικτά βασανιστήρια.

Πηγή ibitmes.co.in

translation:blackcat

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο