H κάτοχος Europa Σεβίλλη, απορρίπτει χορηγία εκατομμυρίων από το Ισραήλ

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα Σεβίλλη απέρριψε μία χορηγία 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,7 εκατομμυρίων δολλαρίων) για τη διαφήμιση του τουρισμού στο Ισραήλ, στις φανέλες των παικτών της.

16727536516_d8521f12c3_o.jpg

Οι πρωταθλητές του Ουέφα Γιουρόπα Λίγκ, απέρριψαν την προσφορά λόγω της «πολιτικής χροιάς» που θα υποδήλωνε ότι υποστηρίζουν το Ισραήλ, σύμφωνα με την ισπανική αθλητική εφημερίδα Μούντο Ντεπορτίβο.

Πηγές της ομάδας είπαν στην αθλητική ιστοσελίδα ΕλΝτεσμάρκε ότι η εντύπωση που θα έδινε μια ισραηλινή χορηγία «θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη Σεβίλλη, ειδικά λαμβάνοντας υπ’ όψη τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και ευαισθησίες και την Παλαιστινο-Ισραηλινή σύγκρουση.»

Το ισραηλινό υπουργείο τουρισμού πρόσφερε στη Σεβίλλη περισσότερα από τα διπλά απ’ όσα είχε πάρει από την προηγούμενη χορηγία από τη Μαλαισία, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της Ynet (ιστοσελίδας της ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot,).

Τον Ιανουάριο του 2009, ο Φρεντερίκ Κανουτέ, ένα από τα τότε αστέρια της Σεβίλλης, τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο από την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου επειδή φορούσε μία φανέλα που έγραφε πάνω της «Παλαιστίνη» κατά τη διάρκεια αγώνα με την Λα Κορούνια.

Ήταν μια χειρονομία συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους στη Γάζα, που εκτιμήθηκε ευρέως, σε εποχή που δεχόντουσαν μαζικούς βομβαρδισμούς από το Ισραήλ.

Μέχρι τώρα, η Σεβίλλη δεν έχει βρει χορηγό για την επόμενη σεζόν, το οποίο σημαίνει ότι οι παίκτες θα ξεκινήσουν τους αγώνες με άγραφη φανέλλα, κάτι που θα έχει αρνητικές συνέπειες στα οικονομικά της ανδαλουσιανής ομάδας.

Αλλά φαίνεται, ότι ακόμα και τα πολύ αναγκαία εκατομμύρια, δεν μπορούν να βάλουν σε πειρασμό τη Σεβίλλη, να συσχετιστεί με την τοξική επωνυμία του Ισραήλ  –  η υπογραφή του σημαίνει σφαγές στις Γάζα, στρατιωτική κατοχή και επιθέσεις εποίκων στους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και όχλους να τραγουδούν «Θάνατος στους Άραβες» στους δρόμους της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ.  

Πηγή: The Electronic Intifada

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο