Λονδίνο: κατάληψη κτιρίου της αστυνομίας για την απελευθέρωση των ανώνυμων συλληφθέντων από την κατάληψη Sweets Way

φωτογραφία Sweetstopia

Στις 4 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε κατάληψη αστυνομικής σχολής από άτομα της ομάδας SweetsWay Resists που είχαν πλαισιώσει την κατάληψη σπιτιών κοινωνικής στέγασης στο Λονδίνο η οποία διαλύθηκε πριν από ένα μήνα έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας. 

Οι καταλήψεις στο Sweets Way στο Βόρειο Λονδίνο έγιναν ως διαμαρτυρία ενάντια στην πώληση σπιτιών κοινωνικής στέγασης σε ιδιώτες επενδυτές. Όμως τον Σεπτέμβριο, αστυνομία και δικαστικοί κλητήρες έκαναν έξωση στους ακτιβιστές όπως και στον τελευταίο κάτοικο της κοινότητας, Mostafa, που υποφέρει από αναπηρία που προκλήθηκε από ατύχημα στο χώρο εργασίας του. Μετά τη διάλυση της κατάληψης  ακολούθησαν 19 συλλήψεις ακτιβιστών.

Η ομάδα SweetsWay Resists ανέφερε πως οι δύο συλληφθέντες είναι υπό κράτηση εδώ και τρεις βδομάδες επειδή αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στην αστυνομία ενώ το δικαστήριο αρνείται να ορίσει εγγύηση που θα εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

b2ap3_thumbnail_sweets.png

Ο Alexander Blanchard, μιλώντας από το κατηλημμένο κτίριο της αστυνομικής σχολής, είπε πως ελπίζει η κατάληψη να στείλει ένα δυνατό μήνυμα.

”Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και την απόσυρση των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Αν αυτά γίνουν τότε θα αποχωρήσουμε άμεσα από το κτίριο”.

Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε ”Οι συλλήψεις είναι κάτι που ορισμένοι ακτιβιστές είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν στον αγώνα τους για δικαιοσύνη, αλλά στο γεγονός της κράτησης 2 ατόμων επειδή επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι διαφαίνεται η ανηθικότητα του συστήματος δικαιοσύνης”.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση της σελίδας Sweetstopia στις 10 Οκτωβρίου η κατάληψη συνεχίζεται παρά την έλλειψη ηλεκτρισμού στο χώρο. Επίσης αναφέρεται πως άτομο που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με καταγωγή από την Ουγγαρία δέχεται απειλές για απέλαση από τη χώρα. Οι δίκες των υπολοίπων συλληφθέντων αναμένεται να γίνουν τον Δεκέμβριο, ενώ οι δύο ανώνυμοι συλληφφθέντες αναμένεται να βρεθούν ξανά στο δικαστήριο σήμερα στις 9:30π.μ..

Πηγή- politics.co.uk με επιπρόσθετες πληροφορίες από αναρτήσεις οργανώσεων και ακτιβιστών

Μεταφραση-επιμέλεια Blackcat

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο