Κάλεσμα για Κινητοποίηση στον Έβρο

a1sx2_Thumbnail1_12087858_544550899027059_4894135544072802362_o.jpg

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ακολουθώντας τα καλέσματα αντίστοιχων πρωτοβουλιών από τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Ορεστιάδα, η Πρωτοβουλία ενάντια στο φράχτη του Έβρου Αθήνας καλεί και συνδιοργανώνει την κινητοποίηση για να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως αυτονόητη κοινωνική ανταπόκριση απέναντι στη διαλεκτική του θανάτου που ο φράχτης εμπεδώνει ως κανονικότητα. Οι πολεμικές συγκρούσεις, τα δικτατορικά καθεστώτα και οι φονταμενταλιστικές διαμάχες έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο προσφυγικό κύμα. Οι τεράστιες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, που καταφτάνουν στην Ευρώπη έρχονται αντιμέτωπες με τις ολοκληρωτικές θεσμίσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής διαχείρισης των συνόρων. Από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι τη Frontex, από το θεσμοποιημένο θάνατο της νήσου Λαμπεντούζα και τη δολοφονική δράση της λιμενικής αστυνομίας μέχρι τους φράχτες των ευρωπαϊκών συνόρων (τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία κλπ), η βίαιη και ξενοφοβική διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών μπορεί να εντοπιστεί σε όλο το μήκος των ευρωπαϊκών ορίων.

Καλούμε συλλογικότητες και άτομα από την Αθήνα να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν στις 31 Οκτώβρη στην κινητοποίηση ενάντια στο φράχτη του Έβρου, για να βρεθούμε εκεί που οι κοινωνίες μάχονται τον οργανωμένο θάνατο, γκρεμίζουν τα σύνορα και τους φράχτες και βαθαίνουν τον ορίζοντα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

– ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ
– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
– ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ
– Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ

 

Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στον φράχτη του Έβρου

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο