PFLP: οι εξωδικαστικές εκτελέσεις Παλαιστινίων δεν θα σβήσουν τις φλόγες της Ιντιφάντα

b2ap3_thumbnail_hqdefault.jpg

Οι εν ψυχρώ δολοφονίες και οι εξωδικαστικές εκτελέσεις που διαπράττονται εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και τα κατεχόμενα του 1948 εδάφη από ισραηλινούς στρατιώτες δεν θα κάμψουν τη θέληση της παλαιστινιακής νεολαίας που εξεγείρεται για τη νίκη της Ιερουσαλήμ και της Παλαιστίνης, δήλωσε ο σύντροφος Τζαμίλ Μίζχερ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και επικεφαλής του τμήματός του στη Γάζα.

Ο Μίζχερ τόνισε ότι υπάρχει πρόταση που υπέβαλε το Λαϊκό Μέτωπο στις υπόλοιπες οργανώσεις για το σχηματισμό ενιαίας ηγεσίας που θα ενισχύσει αυτές τις μαζικές ενέργειες  και θα εξεγερθεί σε έναν μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό. Περιέγραψε αυτές τις εκτελέσεις και τις δολοφονίες ως μια απέλπιδα προσπάθεια να καταπνιγεί η φλόγα της εξέγερσης. “Αυτές οι προσπάθειες να δολοφονηθούν εν ψυχρώ οι νέοι και οι νέες της Παλαιστίνης αντανακλούν το ρατσισμό και το φασισμό  του ισραηλινού κράτους και τον στόχο του που είναι να καμφθεί η ραχοκοκαλιά της Ιντιφάντα. Αντιθέτως  όμως, αυτές οι εκτελέσεις συνιστούν στην πραγματικότητα ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχιστεί η Ιντιφάντα και να καταπολεμηθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις των εποίκων”, συμπλήρωσε ο Μίζχερ.

Σημείωσε ακόμη ότι ο Παλαιστινιακός λαός και οι πολιτικές του δυνάμεις βρίσκονται ενώπιον μιας αληθινής και σημαντικής ευκαιρίας για ενότητα ώστε να αντιμετωπίσουν τις παρούσες προκλήσεις και τα εγκλήματα των στρατιωτών και των εποίκων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων της κατοχικής δύναμης να διαιρέσει το Τέμενος Αλ Ακσά χωρικά και χρονικά. Απαιτούνται επίσης παλαιστινιακές κινήσεις σε διεθνές επίπεδο ώστε να εκτεθούν τα εγκλήματα της κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού, πρόσθεσε, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες να προσαχθούν σε διεθνή δικαστήρια οι ηγεσίες της κατοχής και των εποίκων για τα εγκλήματά τους .

Ο Μίζχερ κάλεσε, τέλος,  σε δράση σε παλαιστινιακό εθνικό επίπεδο για την αποκατάσταση της ενότητας και τη δημιουργίας ενιαίας εθνικής ηγεσίας που θα κλιμακώσει την Ιντιφάντα και τον ξεσηκωμό για την αντιπαράθεση με την ισραηλινή κατοχή.  Επανέλαβε επίσης την έκκληση για μια συνεδρίαση της προσωρινής ηγεσίας της PLO, που θα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες παλαιστινιακές οργανώσεις μεταξύ των οποίων τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ,  ώστε να συμφωνήσουν από κοινού πάνω στο πλαίσιο αυτού του ηρωικού ξεσηκωμού, να τον ενστερνιστούν πλήρως  και να δυναμώσουν τις φλόγες του με σκοπό την επίτευξη των στόχων του λαού μας.

πηγή: http://pflp.ps//english2015/10/21/pflp-extrajudicial-executions-of-palestinian-youth-will-not-stamp-out-the-flames-of-intifada/

(μετάφραση – επιμέλεια: Νικολέττα Κίτσου)                        

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο