10 χρόνια

Από Ρουβίκωνα: Ενημέρωση, διευκρινήσεις και ένορκες καταθέσεις

Αναδημοσίευση από AthensIndymedia

Ενημέρωση από τον Ρουβίκωνα για το δικαστήριο των συντρόφων για την κατάληψη των γραφείων των ΑνΕλ και κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την συγκεκριμένη δράση, διάφορα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και την κατάθεση του Π. Καμμένου.

Ενημέρωση σχετικά με το δικαστήριο των συλληφθέντων του Ρουβίκωνα για την κατάληψη στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ.

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, οι 19 σύντροφοι και συντρόφισσες που συμμετείχαν στην κατάληψη των γραφείων των ΑΝ.ΕΛ, πέρασαν των αυτόφωρη διαδικασία. Όπως και στην περίπτωση της υπόθεσης του ΤΑΙΠΕΔ, έτσι κι εδώ, ο μάρτυρας και μηνυτής κατηγορίας, ήταν άφαντος.Εν προκειμένω,δεν προσήλθε ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ και Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος. Παρόλα αυτά, μάς άφησε μια κατάθεση σταθμό, ένα παραλήρημα παραπληροφόρησης, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι αυτός και η οικογένειά του, ήρθαν σε δεινή οικονομική θέση, από την απόπειρα κατάληψης που είχαμε επιχειρήσει ένα μήνα πριν.

Ένας από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ελλάδα, ο οποίος μαζί με τον υπόλοιπο κυβερνητικό θίασο είναι υπεύθυνοι για την οικονομική λεηλασία, μέσω της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, μυξοκλαίγεται στην κατάθεσή του, βυσσοδομώντας την καταδίκη 19 ανθρώπων, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να παρακολουθούν αμέτοχα τη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Οι σύντροφοι ζήτησαν την παρουσία όλων των μαρτύρων για την πραγματοποίηση της δίκης και επειδή ουδείς εξ αυτών εμφανίσθηκε, η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 13 του Νοέμβρη 2015.

Παρακάτω,παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατάληψης των γραφείων των ΑΝ.ΕΛ, απαντώντας τοιουτοτρόπως στις γελοιότητες ορισμένων δημοσιευμάτων, που ανέφεραν κατάληψη της…ταράτσας.

Αναρχική Συλλογικότητα

“Ρουβίκωνας”      

Υ.Γ.1. Ο Καμμένος στην κατάθεσή του, αναφέρει ότι μετά την απόπειρα κατάληψης πριν ένα μήνα, η αστυνομία πήρε αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο. Σε συνδυασμό με το δίκτυο πληροφοριών που έχει η κρατική ασφάλεια,σε σχέση με τις κινήσεις μας, πώς πραγματοποιήθηκε η κατάληψη την Δευτέρα;

Υ.Γ.2 Συμμορίες είναι τα πολιτικά κόμματα που ψηφίζουν τα μνημόνια και καθοδηγητές οι πολιτικές τους ηγεσίες.

 

Παράθεση δύο καταθέσεων σχετικά με τη δικογραφία για την κατάληψη στα γραφεία των Αν.Ελ.

Παραθέτουμε δύο καταθέσεις από τη δικογραφία που αφορά την κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ. Η πρώτη είναι του προέδρου του κόμματος Παναγιώτη Καμμένου και η δεύτερη είναι η κατάθεση ιδιωτικού υπαλλήλου ασφαλείας ο οποίος βρισκόταν μέσα στο κτίριο καθ’όλη τη διάρκεια της κατάληψης. Τα συμπεράσματα δικά σας. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο για τις διώξεις.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ:

Ρωτήθηκε σχετικά. ΑΠΟΚΡΙΣΗ: “Eίμαι πρόεδρος του πολιτικού κόμματος <<Ανεξάρτητοι Έλληνες>> που εδρεύουν σε γραφεία κτιρίου στην Λ. Συγγρού 196 και Χαροκόπου 2 στην Καλλιθέα. Στο ίδιο κτίριο έχω ιδιοκτησία στον 2ο όροφο. Πρό ολίγων μηνών ενημερώθηκα από την Κρατική Ασφάλεια αλλά και από μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας σχεδίαζαν να καταλάβουν γραφεία του κινήματος αλλά και το κτίριο της Λ. Συγγρού. Αυτό έγινε αργότερα ευρύτερα γνωστό με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν όλοι οι ενοικιαστές το κτίριο και να ακυρωθεί ενδιαφέρον για την αγορά ή ενοικίαση γραφείων, αποτέλεσμα που έφερε σε δεινή οικονομική θέση εμένα και την οικογένεια μου.
Οι μόνοι όροφοι που λειτουργούν, είναι ο πρώτος που εδρεύει το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ και ο τέταρτος όροφος ιδιοκτησίας ασφαλιστικής εταιρείας , όπως και ο έκτος που αποτελεί χώρο προσωπικού γραφείου του πατέρα μου. Παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ ,οι εργαζόμενοι στο κτίριο , από τότε διακατέχονται από αισθήματα τρόμου και ανασφάλειας, πολλοί δε εθελοντές δεν προσέρχονται πλέον στα γραφεία του κινήματος. Παρότι η Αστυνομία έκανε προσαγωγές για την πρόληψη κατάληψης των γραφείων, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν την απειλή τους, απώθησαν βίαια τους εν υπηρεσία αστυνομικούς και υπαλλήλους και έθεσαν σε ομηρία για πάνω από δέκα ώρες εργαζόμενους στο κτίριο. Έκαναν βανδαλισμούς και αφού διέρρηξαν την πόρτα πρός τον έκτο όροφο, ελέγχοντας την ταράτσα, σφράγισαν κάθε έξοδο του κτιρίου κρατώντας όμηρους τους πολίτες.
Διακινδυνέυτηκε η ζωή υπαλλήλου, που σε κρίση κλειστοφοβίας ,έφτασε σε σημείο για να σωθεί από την ομηρία, να προσπαθήσει να πηδήξει από το παράθυρο ορόφου. Ευτυχώς την συγκράτησαν τελευταία στιγμή οι υπόλοιποι τελούντες σε ομηρία.
Έχουν διαπραχθεί σοβαρά ποινικά αδικήματα εκ μέρους της συμμορίας που συνέστησαν τα μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας και έχοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα ζητώ την ποινική τους δίωξη επιφυλασσόμενος κάθε αστικής αποζημίωσης. Τα ανωτέρω συμβάντα έλαβαν χώρα περί ώρα 18:30 της 26/10/2015 και έληξαν μετά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας την 20:30 περίπου ώρα. Καθοδηγητής της συμμορίας και οργανωτής μετά άλλων είναι ο Γεώργιος Καλαιτζίδης του Μιχαήλ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομηρίας φώναζε και απειλούσε “θα σας κάψουμε ρε πούστηδες ζωντανούς”, αρνούμενος να συνεργαστεί με την αστυνομία ,απειλώντας και προκαλώντας φόβο στους ομήρους. Οι υπόλοιποι προσαχθέντες συμμετείχαν στα αδικήματα.
Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας από την πίσω πόρτα του κτιρίου, απελευθερώθηκαν οι όμηροι και επανήλθε η νομή, κατοχή και λειτουργία των γραφείων του κινήματος. Από τη στιγμή που ενημερώθηκα ζήτησα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον επικεφαλή των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, την άμεση επέμβαση για απελευθέρωση των ομήρων και προστασία του χώρου, ενώ κατέστη αδύνατη η επικοινωνία μου με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω του ότι το γραφείο της εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Προείχε ξεκάθαρα η προστασία της ανθρώπινης ζωής ,όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Επαναλαμβάνω ότι επιθυμώ την ποινική τους δίωξη, επιφυλασσόμενος παντώς νομίμου δικαιώματός μου και είμαι στη διάθεση των αρχών, δηλώνοντας πολιτικός ενάγων. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω.”

ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

Ρωτήθηκε σχετικά. ΑΠΟΚΡΙΣΗ: ” Είμαι υπάλληλος διαχείρισης του κτιρίου <<Μέγαρο Καμμένου>>,το οποίο βρίσκεται στην Λ.Συγγρού, αρ. 196 και Χαροκόπου 2 στην Καλλιθέα. Σήμερα και από ώρα 13:45 βρισκόμουν στο εν λόγω κτίριο προς εργασία. Περί την 18:35 περίπου, ενώ βρισκόμουν στον πρώτο ημιόροφο, όπου στεγάζεται το γραφείο τύπου του πολιτικού κόμματος << ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ>>, μπήκαν μέσα στον χώρο τρία άτομα, άντρες ,λέγοντας τα εξής:¨Σας παρακαλώ πολύ περάστε έξω.Γίνεται κατάληψη του κτιρίου¨. Να προσθέσω εδώ ότι η πόρτα των γραφείων ήταν ανοιχτή και εκτος από εμένα, μέσα ήταν και ένας υπάλληλος του κόμματος ονόματι ΛΑΒΙΔΑΣ Κωνσταντίνος. Εμείς λοιπόν βγήκαμε έξω και κατεβήκαμε στην είσοδο του ισογείου. Εκεί,αφου ο ΛΑΒΙΔΑΣ αποχώρησε κανονικά από το κτίριο, τα άτομα που είχαν ήδη εισέλθει ,ώντας περίπου είκοσι στον αριθμό ,κατέβασαν το ρολό ασφαλείας της κεντρικής εισόδου, μέσω του τηλεκοντρολ που βρίσκεται εκεί. Επειδή όμως την στιγμή εκείνη κατέβηκε η τελευταία ευρισκόμενη στα γραφεία των <<ΑΝΕΛ>> στον πρώτο όροφο ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ Ειρήνη ,παρακάλεσαν τα άτομα ν’ανοίξουν το ρολό για ν’αποχωρήσει και αυτή, κάτι που συνέβη, όπως το ίδιο έγινε και με άλλους υαλλήλους της ασφαλιστικής εταιρίας <<ΝΝ>>,που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο.
Ωστόσο, επείδή μετά από λίγο ήρθε έξω από το κτίριο η αστυνομία, τα άτομα δεν ξανανέβασαν το ρολό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, κάποιοι άλλοι υπάλληλοι της <<ΝΝ>>, περίπου είκοσι στον αριθμό, να παραμέινουν στον χώρο του ισογείου. Κάποια από τα άτομα, μου απευθύνθηκαν τότε και μου είπαν: ¨Πάμε πάνω να βάλουμε ένα πανό και θα φύγουμε¨. Τέσσερις-πέντε από αυτούς ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, δηλαδή στα γραφεία των <<ΑΝ.ΕΛ>>, τα οποία σημειωτέον ήταν ανοικτά, αλλά από εκεί δεν ήταν δυνατόν να κρεμάσουν πανό έξω από τα παράθυρα. Κατέβηκαν, λοιπόν, ξανά στο ισόγειο και μου ζήτησαν να πάμε να τους ανοίξω την πόρτα της ταράτσας,για να κρεμάσουν το πανό από εκεί ,λέγοντας μου ότι δεν θα γίνουν ούτε ζημιές, ούτε παραβίαση κάποιου χώρου. Έτσι,εγώ μαζί με τέσσερα ή πέντε από αυτά τα άτομα ανεβήκαμε στην ταράτσα, τους ξεκλείδωσα την καγκελόπορτα, βγήκαν ,κρέμασαν τα πανό από τα κάγκελα στην πρόσοψη του κτιρίου, που βλέπει στην Λ.Συγγρού και μετά βγήκαν ξανά στο κτίριο. Εγώ κλείδωσα εκ νέου την καγκελόπορτα και κατεβήκαμε όλοι μαζί στο ισόγειο.
Μετά από κάποια ώρα άνοιξαν το ρολό για ν’αποχωρήσουν και οι υπάλληλοι της <<ΝΝ>>που ήταν στο ισόγειο, αλλά εκέινη την ώρα μπήκαν μέσα αστυνομικές δυνάμεις, τους οδήγησαν στο εξωτερικό και το κτίριο τότε, ουσιαστικά, εκκενώθηκε. Μετά και την αποχώρηση των ατόμων ,παρουσία στυνομικών της υπηρεσίας σας, ελέγξαμε όλους τους χώρους που εισήλθαν τα άτομα, δηλαδή στον πρώτο ημιόροφο, στον 1ο όροφο στα γραφεία των <<ΑΝ.ΕΛ>> και στην ταράτσα. Όπως διαπιστώσαμε, δεν υπήρχε καμία φθορά ή αφαίρεση υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ούτε μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τους υπευθυνους του κόμματος. Το μόνο που υπήρχε ήταν φέιγ-βολάν που στην μία τους πλευρά έγραφαν <<ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ>> , και στην άλλη <<ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ>> ,τα οποία είχαν πετάξει τα άτομα. Τελειώνοντας, σας παραδίδω ένα από τα φυλλάδια που πέταξαν, καθώς και τα δύο πανό που κρέμασαν στην ταράτσα. Το ένα γράφει <<ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ>> και το άλλο <<ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ>>, ενώ τονίζω ότι δεν υπέστησα κάποιου είδους βία από τα άτομα, ούτε έγινα μάρτυρας τέτοιου περιστατικού κατά όσων βρέθηκαν εντός του κτιρίου, μαζί με τα άτομα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, ούτε επιθυμώ την ποινική δίωξη κάποιου. “

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο