Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας θα ξανασαλπάρει για τη Γάζα: Τα επόμενα εγχειρήματα

b2ap3_thumbnail_IMG_33580.jpg

 

Βαρκελώνη, 1 Νοεμβρίου 2015

Υπό το φως της εξαιρετικά επιδεινωμένης κατάστασης στην Παλαιστίνη, την ισραηλινή κατοχή και τον συνεχή  αποκλεισμό  της Γάζας, τα μέλη της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας (FFC) συναντηθήκαμε στη Βαρκελώνη για να αξιολογήσουμε τις δράσεις του παρελθόντος και να σχεδιάσουμε τα μελλοντικά εγχειρήματα. Τα μελλοντικά σχέδια που εγκρίθηκαν είναι:

2016: Σκάφος Γυναικών θα πλεύσει προς τη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό.
2017: Θα δοθεί έμφαση στην αλληλεγγύη με τους ψαράδες της Γάζας.
2018: Ένα μεγάλο σκάφος που θα μεταφέρει εκατοντάδες υποστηρικτές από όλο τον κόσμο θα πλεύσει για να σπάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από  τις παρακάτω Πρωτοβουλίες:

Καναδικό Σκάφος για τη Γάζα
Ευρωπαϊκή Καμπάνια για τον Τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας
Στόλος της Ελευθερίας – Ιταλία
Συμμαχία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (Νότια Αφρική)
Rumbo a Gaza (Ισπανία)
Καράβι για τη Γάζα – Νορβηγία
Καράβι για τη Γάζα – Σουηδία

Αυτή ήταν η πρώτη πρόσωπο-με-πρόσωπο συνάντηση της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας, μετά την επίθεση στο Μαριάν, την κατάσχεσή του πλοίου και την κράτηση των ακτιβιστών, από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας εστιάζει, και θα συνεχίσει να εστιάζει, στις δράσεις με στόχο το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας, θα καλεί και θα ασκεί πίεση στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση εναντίον αυτού του παράνομου αποκλεισμού, και ταυτόχρονα θα υποστηρίζει τις διάφορες μορφές μη βίαιου αγώνα που υιοθετεί ο παλαιστινιακός λαός ενάντια στην καταπίεση  και την αδικία.

Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας, μέχρι να τελειώσει η κατοχή και μέχρι όλα τα  δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού αποκατασταθούν.

για περισσότερες πληροφορίες:
https://ff3.freedomflotilla.org/press-room

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο