10 χρόνια

Αυστραλία: απόπειρα εκφοβισμού της Αναρχικης Ομάδας Μελβούρνης και του ραδιοφωνικού σταθμού 3CR

από Insurrection News

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου πέντε μέλη της φασιστικής οργάνωσης ”Μετωπο Ενωμένων Πατριωτών” (United Patriots Front) παρεβρέθηκαν στο αναρχικό κοινωνικό κεντρο της Αναρχικής Ομάδας της Μελβούρνης (Melbourne Anarchist Club) και τον συλλογικό ακτιβιστικό ραδιοσταθμό 3CR. Καθώς μόνο ένα μέλος της συλλογικότητας ήταν παρόν, αυτός δέχτηκε την παρενόχληση και την απόπειρα εκφοβισμού των πέντε φασιστών που βιντεογραφούσαν το περιστατικό για να το αναρτήσουν μετά στο διαδίκτυο. Το βίντεο αναρτήθηκε στη σελίδα τους στο Facebook για σκοπούς προπαγάνδας ενώ το κέντρο της Αναρχικής Ομάδας της Μελβούρνης δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με το περιστατικό…

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,
την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 12:25μμ, πέντε μέλη της φασιστικής οργάνωσης Μέτωπο Ενωμένων Πατριωτων βρέθηκαν στο κέντρο της Αναρχικής Ομάδας της Μελβούρνης στο Northcote.

Οι πέντε αντιμετώπισαν μέλος της συλλογικότητας που έτυχε να βρίσκεται εκεί και το περιστατικό βιντεογραφήθηκε και αναρτήθηκε στην σελίδα της φασιστικής ομάδας στο Facebook.

Προφανώς ο στόχος τους ήταν να κάνουν μια επίσκεψη στο MAC, σε τοπικούς αναρχικούς κι όλους όσους απορρίπτουν το φασισμό στην Μελβούρνη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τρέφουμε βαθιά εκτίμηση για την αλληλεγγύη που έδειξαν ντόπιοι αντιφασίστες που μαζεύτηκαν αργότερα στο χώρο για δείξουν τη στήριξή τους.

Το κέντρο της Αναρχικής Ομάδας της Μελβούρνης εξέδοσε αυτή την ανακοίνωση ως επιβεβαίωση της δέσμευσής μας στην αναρχική πολιτική και ως κάλεσμα στην ευρύτερη κοινότητα να καταγγείλει μαζί μας δημόσια τις φασιστικές προσπάθειες εκφοβισμού.

Καλούμε όλους τους αναρχικούς, αντιφασίστες και όλους όσους ασχολούνται με δημόσιες διεκδικήσεις να ταχθούν ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στη Μελβούρνη και να συμμετάσχουν στην επόμενη συνέλευσή μας την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από το μεσημέρι και μετά.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στην προώθηση του αναρχισμού ασχέτως με το τι κάνει το Μέτωπο Ενωμένων Πατριωτών.

Αναρχική Ομάδα Μελβούρνης ~ MAC

 

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=dXWY35o0O6k","width":"800","height":"450"}

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω οι φασίστες επίσης περεβρέθηκαν στο 3CR Community Radio την ίδια μέρα. Το 3CR είναι ένα ραδιόφωνο που διοικείται από μια κοινότητα εθελοντών-ακτιβιστών και βρίσκεται στο προάστιο Collingwood. Τα μέλη του UPF επέλεξαν επίτηδες τη συγκεκριμένη μέρα γνωρίζοντας πως δεν θα υπήρχαν μέλη της διαχείρησης του σταθμού εκεί. Ένα μέλος που ήταν εκεί μη γνωρίζοντας ποιοί είναι τους άνοιξε και μπήκαν μέσα κι ενώ κι ένας από αυτούς περιφερόταν στο χώρο κι ένας άλλος βιντεογραφούσε πίσω του, οι υπόλοιποι φασίστες απέσπασαν την προσοχή του. Το βίντεο αυτό επίσης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η οργάνωση UPF και το φασιστικό κίνημα “Reclaim Australia” του οποίου αποτελούν κομμάτι έχουν πρόσφατα πάρει θάρρος λόγω της θετικής προβολής τους από τα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το πρόγραμμα ‘Sunday Night’ που προβάλλεται από το Κανάλι 7.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 3CR!
ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

Μετάφραση κειμένου: Blackcat

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο