Φωτογραφίες γνωστών Ναζί του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, βλέπουν για πρώτη φορά την δημοσιότητα.

H φρουρός των SS, Irma Grese, η λεγόμενη «Σκύλα του Μπέλσεν», ενώ έχει συλληφθεί

Οι φωτογραφίες αυτές που δεν είχαν δει την δημοσιότητα μέχρι τώρα, δείχνουν κάποιους από τους πιο σκληρούς υπερασπιστές του ναζιστικού καθεστώτος, λίγα λεπτά αφού η κυριαρχία του τρόμου είχε φτάσει στο τέλος της.
Ανάμεσα στις φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν μπορει να δει κανείς τους Ναζί δολοφόνους, Franz Hossler και Irma Grese .
Οι φωτογραφίες, που αποτελούν μέρος ενός συνόλου αθέατων ως τώρα φωτογραφιών, βρέθηκαν σε μια παλιά βαλίτσα που ανήκει σ’έναν πρώην πιλότο καταδιωκτικού αεροσκάφους.

Στις φωτογραφίες, φαίνεται ο σκληρός Ναζί, Hossler, ο οποίος ήταν διοικητής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς και, στη συνέχεια, υποδιοικητής του Burgen-Belsen, καθώς και ο Obersturmfuhrer των SS, που δολοφόνησε χιλιάδες Εβραίους, υποχρεώνοντάς τους να μπουν σε θαλάμους αερίων ή πυροβολώντας τους εν ψυχρώ.

b2ap3_thumbnail_0001.jpg

Ο Franz Hossler (τέρμα δεξιά), ήταν ένας από τους πιο σκληρούς διοικητές στρατοπέδου συγκέντρωσης

b2ap3_thumbnail_0002.jpg

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν, όταν ένας αριθμός των Ναζί διώχθηκαν δικαστικά από τις Συμμαχικές Δυνάμεις μετά την σύλληψή τους.

 Ένα άλλο πλάνο δείχνει την περίφημη «Σκύλα του Μπέλσεν» Grese, φρουρό των SS και επικεφαλής του στρατοπέδου των γυναικών, όπου βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν πολλές γυναικών κρατούμενες.
Και οι δύο παραπάνω ήταν ανάμεσα στους 45 Ναζί, που δικάστηκαν  για εγκλήματα πολέμου κατά την διάρκεια της πρώτης δίκης στο Μπέλσεν, το Νοέμβριο του 1945 και καταδικάστηκαν σε απαγχονισμό.

b2ap3_thumbnail_0003.jpg

Ο Σμηναγός Keith Parfitt που τράβηξε  τις φωτογραφίες

b2ap3_thumbnail_0004.jpg

Η δολοφόνος Ναζί, Grese (άκρα αριστερά) εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο του 1945

 Απαθανατίστηκαν από την κάμερα μαζί με πολλούς άλλους κατηγορούμενους στη φυλακή Celle στη Γερμανία από τον Σμηναγό Keith Parfitt.
Υπάρχει επίσης μια αναγνωριστική φωτογραφία του Μπέλσεν στη βόρεια Γερμανία, που τραβήχτηκε στον αέρα από τον αξιωματικό της RAF, τον Απρίλιο του 1944, ένα χρόνο πριν από την απελευθέρωση του στρατοπέδου και τις φρίκες που αποκαλύφθηκαν εκεί.

Ο Σμηναγός Keith Parfitt, είχε φυλαγμένες τις φωτογραφίες, μαζί με όλα τα άλλα αναμνηστικά του πολέμου σε μια παλιά βαλίτσα, που οι συγγενείς του ανακάλυψαν τυχαία πρόσφατα.

b2ap3_thumbnail_0005.jpg

b2ap3_thumbnail_0006.jpg

Πέρα από τις φωτογραφίες, η βαλίτσα περιέχει ημερολόγιά του, όπου έχει χαρτογραφήσει τις εκατοντάδες πτήσεις του κατά την διάρκεια του 1941 με το 1945, σημειωμένους χάρτες της Γερμανίας για τις πτήσεις του και ένα γερμανικό χρονόμετρο, που είχε πάρει ως σουβενίρ.

Ο Andrew Aldridge, υπεύθυνος δημοπρασιών στον οποίον πήγαν τις φωτογραφίες οι συγγενείς του Σμηναγού, δήλωσε: «Οι φωτογραφίες φαίνεται να έχουν ληφθεί από τον Keith Parfitt και είναι όπως φαίνεται η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
“Οι φωτογραφίες του από κάποιους Ναζί εγκληματιών πολέμου είναι το λιγότερο μια σωστή γκαλερί καθαρμάτων. Όσοι απεικονίζονται στις φωτογραφίες ήταν μερικοί από τους πιο σκληρούς δράστες του Ολοκαυτώματος.

«Το μόνο θετικό πράγμα για αυτές τις φωτογραφίες είναι ότι τραβήχτηκαν σε στιγμές, που το κακό είχει υπερνικηθεί και σύντομα θα τους επιδιδόταν δικαιοσύνη για όσα είχαν διαπράξει»

b2ap3_thumbnail_0007.jpg

Δίκη: Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν αρκετοί από τους Ναζί οδηγηθούν σε δίκη για τα φρικτά τους εγκλήματα.

b2ap3_thumbnail_0008.jpg

Μερικές από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον πιλότο της RAF, ενώ ήταν στο χειριστήριο του καταδιωκτικού αεροπλάνου του:

b2ap3_thumbnail_0009.jpg

b2ap3_thumbnail_0010.jpg

b2ap3_thumbnail_0011.jpg

(πηγή: http://www.mirror.co.uk/news/world-news/nazi-monsters-revealed-chilling-never-6824325)
(μετάφραση, επιμέλεια: Σύλβια Βαρνάβα)

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο