10 χρόνια

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διακόπτει τις σπουδές του κρατούμενου Τάσου Θεοφίλου

Δεν πέρασε ένας χρόνος από την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού που αγωνιζόταν για την εφαρμογή του νόμου προκειμένου να μπορέσει να σπουδάσει και το υπουργείο δικαιοσύνης – της νέας πλέον κυβέρνησης που ως αντιπολίτευση έσκιζε τα ιμάτιά της – βάζει φραγμό στις σπουδές ενός φυλακισμένου.

Ο Τάσος Θεοφίλου εδώ και μήνες – παρά τα όποια εμπόδια της φυλακής – προσπαθούσε να συνεχίσει τις σπουδές του καταφέρνοντας τελικά να γίνει δεκτός σε πρόγραμμα σπουδών μέσω διαδικτύου (e-learning) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που θα μπορούσε να παρακολουθήσει με περιορισμένη-ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των υπολογιστών του σχολείου της φυλακής.

Το συμβούλιο της φυλακής ενέκρινε την πρόσβαση στον Τάσου Θεοφίλου ωστόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε το αίτημα του επικαλούμενο μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της πρόσφατης υπουργικής απόφασης που αφορά την εκπαίδευση των κρατουμένων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Θεοφίλου «δεν είναι φοιτητής σε ανωτάτη σχολή».

Ωστόσο βάση του σωφρονιστικού κώδικα (άρθρο 35) και της σχετικής υπουργικής απόφασης (1368 / 3-7-2015 – Άρθρο 2) συμπεριλαμβάνονται σαφώς οι σπουδές σε φορείς νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από το δημόσιο, εκεί όπου υπάγεται και το εν λόγω πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Αύριο το πρωί (17 Νοέμβρη 2015) – αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν – αναμένεται να αποσταλεί έγγραφο από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού προς το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο προκειμένου ο Τάσος Θεοφίλου να διαγραφεί από το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
Μετάβαση στο περιεχόμενο