10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διακόπτει τις σπουδές του κρατούμενου Τάσου Θεοφίλου

Δεν πέρασε ένας χρόνος από την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού που αγωνιζόταν για την εφαρμογή του νόμου προκειμένου να μπορέσει να σπουδάσει και το υπουργείο δικαιοσύνης – της νέας πλέον κυβέρνησης που ως αντιπολίτευση έσκιζε τα ιμάτιά της – βάζει φραγμό στις σπουδές ενός φυλακισμένου.

Ο Τάσος Θεοφίλου εδώ και μήνες – παρά τα όποια εμπόδια της φυλακής – προσπαθούσε να συνεχίσει τις σπουδές του καταφέρνοντας τελικά να γίνει δεκτός σε πρόγραμμα σπουδών μέσω διαδικτύου (e-learning) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που θα μπορούσε να παρακολουθήσει με περιορισμένη-ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των υπολογιστών του σχολείου της φυλακής.

Το συμβούλιο της φυλακής ενέκρινε την πρόσβαση στον Τάσου Θεοφίλου ωστόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε το αίτημα του επικαλούμενο μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της πρόσφατης υπουργικής απόφασης που αφορά την εκπαίδευση των κρατουμένων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Θεοφίλου «δεν είναι φοιτητής σε ανωτάτη σχολή».

Ωστόσο βάση του σωφρονιστικού κώδικα (άρθρο 35) και της σχετικής υπουργικής απόφασης (1368 / 3-7-2015 – Άρθρο 2) συμπεριλαμβάνονται σαφώς οι σπουδές σε φορείς νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από το δημόσιο, εκεί όπου υπάγεται και το εν λόγω πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Αύριο το πρωί (17 Νοέμβρη 2015) – αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν – αναμένεται να αποσταλεί έγγραφο από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού προς το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο προκειμένου ο Τάσος Θεοφίλου να διαγραφεί από το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο