Ιταλία: Αντιδράσεις στην προσπάθεια ελέγχου του διαδικτύου

Ιταλοί με φίμωτρα κατέβηκαν στους δρόμους και η ιταλική έκδοση της wikipedia απέσυρε όλα τις τα ιταλικά άρθρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι να περάσει νόμο από την ιταλική Βουλή που θα υποχρεώνει τους διαχειριστές ιστοσελίδων να τροποποιούν κάθε περιεχόμενο τους που κρίνεται προσβλητικό στα δικαστήρια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή του wikipedia προς τους χρήστες του “η υποχρέωση να εκδίδουμε στην ιστοσελίδα μας διορθώσεις, χωρίς να έχουμε καν το δικαίωμα να τις συζητήσουμε και να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς είναι απαράδεκτη καταπάτηση της ελευθερίας μας και της ανεξαρτησίας της Wikipedia”.

O Μπερλουσκόνι προσπαθεί να ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος στην ιταλική βουλή για πάνω από ένα χρόνο, ισχυριζόμενος ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών. Με τις ιταλικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να δημοσιεύουν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, (στις οποίες πρόσβαλε από την Ιταλία μέχρι τη Μέρκελ) την ίδια ώρα που οι αρχές εξέταζαν αν τελικά “απασχολούσε” ανήλικες ιερόδουλες τα κίνητρα του είναι εμφανή σε όλους τους Ιταλούς.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο