Κινητοποιήσεις κατοίκων Χαλκιδικής κατά της μεταλλουργίας χρυσού

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται κάτοικοι του νομού Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιτίθενται στη δημιουργία μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στην περιοχή. Όπως υποστηρίζουν, η επένδυση που προγραμματίζεται όχι μόνο δε θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νομού αλλά θα λειτουργήσει και ανασταλτικά ως προς τις ήδη υπάρχουσες ασχολίες των κατοίκων, όπως η κτηνοτροφία, ο τουρισμός, η δασοκομία και η αλιεία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά της λειτουργίας των μεταλλείων, Κατερίνα Ιγγλέζη, ισχυρίστηκε πως, με την επανέναρξη λειτουργίας της μονάδας, ο νομός θα οδηγηθεί στο «μαρασμό, αφού θα συντελεστεί τέτοια περιβαλλοντική καταστροφή, που και το νερό ακόμα δε θα είναι πόσιμο».

Για το λόγο αυτό, ανακοίνωσαν πως, αύριο, νωρίς το πρωί, μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά της λειτουργίας των μεταλλείων, θα βρίσκονται στον εθνικό δρόμο, στο ύψος της Ιερισσού, στο ρεύμα προς Ουρανούπολη, με στόχο να επιδιώξουν συνάντηση με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος προτίθεται να επισκεφθεί την ίδια μέρα το ‘Αγιο Όρος.

Επιθυμία τους είναι να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς συνέπειες, που όπως υποστηρίζουν οι συγκεκριμένοι κάτοικοι, θα υπάρξουν στο νομό, εξαιτίας της επένδυσης, ενώ θα διανείμουν στους διερχόμενους και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο