Ευχολόγια Παπουτσή για τη χθεσινή αστυνομική βία

Χρήστο Παπουτσή, αυτή είναι η “μηδενική ανοχή” στους τραμπουκισμούς των κωλόμπατσων;

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής για τις χθεσινές αστυνομικές επιθέσεις κατά πάντων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τόνισε ότι η αστυνομία έχει μία και μόνη εντολή “αυτοσυγκράτηση και σεβασμό όλων των πολιτών”, υποβιβάζοντας τα γεγονότα αδιάκριτης αστυνομικής βίας λέγοντας “τα υπόλοιπα είναι θέματα διοικητικής έρευνας και διοικητικών ευθυνών”.

«Η αστυνομία έχει μία εντολή. Αυτοσυγκράτηση και σεβασμός των πολιτών, όλων των πολιτών. Και των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ και όλων των πολιτών. Για τον κάθε πολίτη, η αστυνομία έχει υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμά του να διεκδικήσει” δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, υπογραμμίζοντας ότι «οι εντολές που έχουν πάρει οι αστυνομικοί από την ηγεσία τους, από το Αρχηγείο της αστυνομίας είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση παντού».

«Τα υπόλοιπα είναι θέματα διοικητικής έρευνας και διοικητικών ευθυνών. Αυτές θα αποδοθούν από την αστυνομία. Όσον αφορά όμως την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένουμε στην ίδια κατεύθυνση, σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τελεία και παύλα».

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο