10 χρόνια

Ανακοίνωση του PFLP για την ποινή φυλάκισης 15 μηνών σε βάρος της Χάλιντα Τζαράρ

b2ap3_thumbnail_khalida.jpg

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταδικάζει τη φυλάκιση της συντρόφου Χάλιντα Τζαράρ και την καταδίκη της από στρατιωτικό δικαστήριο της κατοχικής δύναμης σε ποινή κάθειρξης 15 μηνών στις σιωνιστικές φυλακές, σημειώνοντας ότι ανάλογες συλλήψεις και καταδίκες αποτελούν τμήμα της συνεχιζόμενης εκστρατείας τρόμου εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και της άμεσης στοχοποίησης των Παλαιστινίων ηγετών.

Η επιβολή αυτής της ποινής μετά από πολλούς μήνες επαναλαμβανόμενων αναβολών αποτελεί έκφραση της αποτυχίας και της σύγχυσης της κατοχικής δύναμης στη διαχείριση της υπόθεσης της συντρόφου Τζαράρ, καθώς προηγουμένως δεν κατάφερε να την απελάσει στην Ιεριχώ, και στη συνέχιση της φυλάκισής της υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης.

Το Λαϊκό Μέτωπο επαναλαμβάνει ότι τα στρατιωτικά δικαστήρια της κατοχικής δύναμης είναι παράνομα και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά καθώς αποτελούν εργαλεία καταστολής στα χέρια του κατακτητή. Καλούμε να υποβληθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα της φυλάκισης μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου όπως και το ζήτημα των συλλήψεων και δολοφονιών Παλαιστινίων γυναικών, που έχουν γνωρίσει σημαντική αύξηση από την έναρξη της τωρινής εξέγερσης (ιντιφάντα) σε μια προσπάθεια να καταπνιγεί η συμμετοχή των γυναικών σε αυτήν.

Επαινούμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα της βουλευτού Χάλιντα Τζαράρ που αποτελεί σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα και της σταθερής αφοσίωσης στην πάλη ενάντια στη σιωνιστική κατοχή.    

πηγή: http://pflp.ps//english2015/12/09/pflp-imprisonment-of-jarrar-an-attempt-to-terrorize-palestinians-and-target-leaders/

(μετάφραση-επιμέλεια: Νικολέττα Κίτσου)

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο