Γιδεόν Λεβί: «Το Ισραήλ είναι χαμένη υπόθεση. Ξεχάστε το» (βίντεο)

[…]για το πραγματικό δράμα του Ισραήλ που κρύβεται στην πίσω αυλή του Ισραήλ, μισή ώρα μακριά από τα σπίτια μας, δεν ενδιαφέρεται κανείς. Όλα αυτά τα εγκλήματα λαμβάνουν χώρα και εμείς οι Ισραηλινοί -οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι μας- δεν θέλουμε να ξέρουμε, δεν ξέρουμε, και πάνω απ ‘όλα, δεν μας νοιάζει.

Γιδεόν Λεβί

 

b2ap3_thumbnail_000_Nic6360971.jpg

 

Στις 10 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε το ολοήμερο συνέδριο με θέμα  «Το Ισραηλινό Λόμπι. Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;» , που διοργάνωσε η Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον,  με καλεσμένους γνωστούς ειδικούς στο μεσανατολικό ζήτημα, ανάμεσά τους και ο ισραηλινός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Γιδεόν Λεβί, ο οποίος εξέπληξε τους παρεβρισκόμενους με την αμεσότητα και την τόλμη του λόγου του.

Στην ομιλία του ο  Γιδεόν Λεβί, αναφέρεται στην προβληματική επίδραση που έχει το Ισραηλινό Λόμπι (AIPAC) στο ίδιο το Ισραήλ αλλά και στις ΗΠΑ, για τα τρία καθεστώτα του Ισραήλ και την προσπάθεια θυματοποίησής του,  αλλά και  για την ισραηλινή κοινωνία που γίνεται όλο και πιο αδιάφορη και απάνθρωπη.

Τέλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον του Ισραήλ αν συνεχίσει να είναι “εθισμένο στην Κατοχή” όπως σήμερα.

Ο Γιδεόν Λεβί είναι αρθρογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz και μέλος της συντακτικής επιτροπής της. Ο Λεβί εντάχθηκε στην Haaretz το 1982 και διετέλεσε τέσσερα χρόνια ως αναπληρωτής αρχισυντάκτης της εφημερίδας. Είναι ο συγγραφέας του εβδομαδιαίας στήλης “Twilight Zone”, η οποία καλύπτει την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, καθώς και ο συγγραφέας του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας. 

Το βιβλίο του Η Τιμωρία της Γάζας εκδόθηκε το 2010 από τον εκδοτικό οίκο Verso στις ΗΠΑ και το Λονδίνο.

Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους:

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=kpEbjxfr_nw","width":"800","height":"450"}

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο