10 χρόνια

Ανακοίνωση για τη Μ. Θεοφίλου

Οι συγγενικές σχέσεις δεν είναι αδίκημα

Στις 24 Σεπτέμβρη 2015, σε γειτονιά του Βόλου, και μετά από μια χολιγουντιανή επιχείρηση -απ’ αυτές τις γνωστές που αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα τελευταία χρόνια- συλλαμβάνονται μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους -2 και 4 ετών- ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του Μαρία Θεοφίλου. Η Μ. Θεοφίλου κατηγορείται για «συγκατοχή οπλισμού», για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση» και συγκεκριμένα στον Επαναστατικό Αγώνα, καθώς και για «υπόθαλψη εγκληματία» (του συντρόφου της) και προφυλακίζεται.

Ωστόσο, από τη δικογραφία δεν προκύπτει το παραμικρό στοιχείο που να στοιχειοθετεί τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει κανένα αποτύπωμά της σε αχρησιμοποίητο οπλισμό που βρέθηκε. Η κατηγορία της «ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση» είναι τελείως αυθαίρετη και αβάσιμη –μεθόδευση που συχνά υιοθετεί η αντιτρομοκρατική- καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει ότι η Μ. Θεοφίλου είναι μέλος του ΕΑ. Τέλος η κατηγορία για «υπόθαλψη εγκληματία» (του κατηγορούμενου συντρόφου της Γ. Πετρακάκου) αποτελεί την επιτομή της δικαστικής αυθαιρεσίας, καθώς με διατάξεις των τρομονόμων (Ν. 187 & 187Α), κατηγορούνται άνθρωποι που το μόνο τους «έγκλημα» είναι η συγγενική ή φιλική σχέση τους με πρόσωπα φερόμενα ως μέλη «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Παρόλα αυτά η «τυφλή» δικαιοσύνη προφυλακίζει την Μ. Θεοφίλου και της αφαιρεί βίαια τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα να βρίσκεται δίπλα στα δύο ανήλικα παιδιά της. Η εισαγγελική αυτή απόφαση συνιστά βάναυση καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, καταργεί το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και ποινικοποιεί τις συγγενικές σχέσεις.

Εκεί όπου η συγγένεια και η φιλική σχέση αποτελούν ποινικό αδίκημα

Εκεί που η κοινωνική δικαιοσύνη καταπατάται

Εμείς απαντάμε με αντίσταση, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Βόλος, 12/12/2015

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο