Φαινόμενο ντόμινο λόγω Κολωνίας

Αρκετοί από τους φιλοξενούμενους του συγκεκριμένου κέντρου πηγαίνουν στην τοπική δημοτική πισίνα για να περάσουν την ώρα τους. Ωστόσο, οι γυναίκες που σύχναζαν στην πισίνα άρχισαν να παραπονιούνται ότι δέχονται επιθέσεις, ότι τις στριμώχνουν και τις “χουφτώνουν” ή πέφτουν πάνω τους με όλο τους το σώμα, μέσα στην πισίνα.

 

Το πρόβλημα διευθετήθηκε αμέσως και χωρίς να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, οι αιτούντες άσυλο, επιτρέπεται να μπουν στην πισίνα μόνο εφόσον συνοδεύονται από κάποιον Φιλλανδό (εθελοντή ή μέλος των δομών) ώστε να εκλείψουν οι επιθέσεις και τα παράπονα, όπως και τελικά συνέβη.

Γιατί το κάνουν; Προφανώς, ορισμένοι είναι αρκετά λιγούρηδες και μόλις δουν γυναίκα με μαγιώ το θεωρούν σημάδι ότι “τα θέλει ο κώλος της” επειδή έτσι μεγάλωσαν. Καθόλου διαφορετικό από τον τρόπο που μεγάλωσαν πολλοί Έλληνες, ειδικά της επαρχίας, όπου η παρενόχληση γυναικών είναι στην ημερήσια διάταξη.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, περίπου 1.000 Ιρακινοί συγκεντρώθηκαν σε έναν πολύ περιορισμένο αλλά πολυσύχναστο χώρο (υπόγεια διάβαση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό) για να γιορτάσουν το νέο χρόνο. Η Φιλλανδική αστυνομία είχε ήδη λάβει τα μέτρα της: απομάκρυναν αρκετό κόσμο από τη διάβαση, έκαναν κάποιες ολιγόωρες κρατήσεις και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

Στη συνέχεια, η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους (φιλοξενούμενους στο κέντρο αιτούντων ασύλου του Kirkkonummi, κοντά στο Ελσίνκι) που κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκληματικές πράξεις. Τους άφησαν ελεύθερους την επομένη και διεξάγεται έρευνα (με 2 υποθέσεις να έχουν προχωρήσει σε διώξεις), τονίζοντας όμως ότι δεν ήταν κάποια προσχεδιασμένη κακόβουλη ενέργεια.

b2ap3_thumbnail_Odin.jpg

Εξαιτίας της ιστορίας στην Κολωνία, όλο αυτό έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και ο κόσμος θορυβήθηκε. Ένα αποτέλεσμα ήταν πως οι φασίστες που τον τελευταίο καιρό έχουν διοργανώσει “πολιτοφυλακή” και παράνομες “περιπολίες” στους δρόμους 19 πόλεων υπό τον εύγλωττο τίτλο “στρατιώτες του Όντιν” (αναφορά στη μυθική θεότητα Odin), τώρα βρήκαν πάτημα για να βγουν στον αφρό ως δικαιωμένοι. Η ιστοσελίδα τους στο facebook όπου δηλώνουν ότι είναι “οργάνωση που μάχεται πατριωτικά για μία λευκή Φιλλανδία” έχει πάνω από 4.000 likes. Κατά τα φαινόμενα, η Χρυσή Αυγή έχει δώσει τα φώτα της και η ιστορία του Αγίου Παντελεήμονα αποδείχθηκε πετυχημένο πείραμα.

Το συγκυβερνών ξενοφοβικό κόμμα των “αληθινών Φιλλανδών” φαίνεται να τους κλείνει το μάτι δια του Υπουργού Δικαιοσύνης Jari Lindström. Ο τελευταίος δήλωσε ότι “δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τον κόσμο που θέλει να βγει έξω” και ότι “δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στις πόλεις όπου περιπολούν”.

Ο Seppo Kolehmainen, αρχηγός της Φιλλανδικής αστυνομίας, δήλωσε ότι “οι περιπολίες εθελοντών είναι μία ευχάριστη εξέλιξη” διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν δικαιοδοσία για κάτι περισσότερο από το να ειδοποιήσουν την αστυνομία, σε περιστατικά παράνομων πράξεων. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών Petteri Orpo, ο οποίος τόνισε ότι η τήρηση της τάξης και του νόμου είναι δουλειά της αστυνομίας και όχι των πολιτών.

Προφανώς, οι πρόσφυγες και ειδικά όσοι εξ αυτών είναι νεαροί άνδρες που ταξιδεύουν μόνοι, πρέπει να επιμορφώνονται στο πώς να φέρονται στις γυναίκες στην Ευρώπη. Σε ένα σχετικό άρθρο, πρόσφυγας από την Ερυθραία (μία κατά πλειοψηφία χριστιανική ορθόδοξη χώρα), μετά το σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει στη Νορβηγία για τα δικαιώματα των γυναικών, έλεγε “Καταλαβαίνω τώρα ότι δεν έχει σημασία εάν μία γυναίκα μου χαμογελάει, ή ντύνεται προκλητικά, ή κυκλοφορεί μόνη το βράδυ. Στη χώρα μου όλα αυτά θα ήταν σημάδια ότι μπορώ να την έχω.”

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο