Ανακοίνωση της ΟΡ.Μ.Α. για την επίθεση από νεοναζί στον Πειραιά

Δελτίο Τύπου από την OΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού:

Για τη συντονισμένη επίθεση χρυσαυγιτών – λιμενικών – μπάτσων στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σχιστό

Η κάλυψη που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή, αποθρασύνει και επιχειρησιακά τους ναζιστές.

Την περασμένη εβδομάδα στην επέτειο των Ιμίων είχαμε το πρώτο δείγμα επιλεκτικής συμμαχίας της «αριστερής» κυβέρνησης. Επέτρεψαν στους φασίστες να πραγματοποιήσουν φιέστα στα γραφεία τους την οποία και πρόβαλλε η δήθεν απελευθερωμένη ΕΡΤ την ώρα που απαγόρευε τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Σήμερα Δευτέρα 8 Φλεβάρη 10 κλούβες της αστυνομίας επέτρεψαν σε μια χούφτα ναζιστές εγκάθετους και αερομεταφερόμενους από τον κομματικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής να βρωμίσουν την εργατογειτονιά του Κερατσινίου.  Η σφραγίδα «Επιτροπές κατοίκων Πειραιά» δεν μπόρεσε να καλύψει τη βρωμερή τους πολιτική καταγωγή. Αντίθετα! Η κρατική προστασία τους ώθησε να δοκιμάσουν μια δολοφονική ενέδρα σε βάρος αντιφασιστών που γυρνούσαν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια 25μελή ομάδα με παλούκια, κράνη αλλά και άλλα δολοφονικά εργαλεία (κατσαβίδια κλπ) επιτέθηκε σε μπλοκ ολιγομελούς ομάδας αντιφασιστών που αποβιβαζόντουσαν στον Ηλεκτρικό Πειραιά από τοπικό λεωφορείο. Οι φασίστες βρέθηκαν σε μια δυσάρεστη έκπληξη όμως. Αν και είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, υπερτερούσαν σε αριθμό και ήταν οπλισμένοι, δεν αντιλήφθηκαν πως το αντιφασιστικό κίνημα έχει προχωρήσει σε πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα. Οι αγωνιστές όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά χρησιμοποιώντας τις σημαίες της διαδήλωσης μπόρεσαν και έδωσαν μια 10λεπτη μάχη χωρίς σημαντικούς τραυματισμούς επιφέροντας, παράλληλα, και μερικά «δωράκια» στους επίδοξους τραμπούκους.

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες η επίθεση είχε «βάση» το χώρο του λιμανιού, είχε καθοδήγηση από λιμενομπάτσο εν υπηρεσία αλλά και οι φασίστες διέφυγαν ανενόχλητοι από τον ίδιο χώρο, πάντα με τις πλάτες του λιμενικού σώματος. Την ώρα, μάλιστα, που οι τραυματισμένοι χρυσαυγίτες απομακρύνονται με μηχανές ΔΙΑΣ – πάντα σύμφωνα με μαρτυρίες – μακριά από το χώρο των γεγονότων, δεκάδες αφιονισμένοι μπάτσοι εφορμούν με ανοιχτά πτυσσόμενα στις αποβάθρες των τραίνων, αδειάζουν  τους συρμούς και περνούν χειροπέδες στους αντιφασίστες αγωνιστές.

Η Χρυσή Αυγή παρά την συντονισμένη κάλυψη κυβέρνησης – αστυνομίας – λιμενικού δεν μπορεί να φτιάξει ούτε μια αξιοπρεπή πολιτική συγκέντρωση, αλλά ούτε μια σοβαρή «καταδρομική» επίθεση. Όμως εδώ δεν σηκώνει εφησυχασμό. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει «αλλάξει», δεν έχει «αστικοποιηθεί». Απλά δοκιμάζει «κοινωνικό» χτίσιμο και «κρυφό» , ακτιβίστικο μηχανισμό Ταγμάτων Εφόδου. Μην εθελοτυφλούμε! Η πολιτική και οικονομική κρίση του συστήματος θα την ξαναβγάλει στο προσκήνιο σύντομα! Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κομματική σφηκοφωλιά της χρυσής Αυγής να ξαναδοκιμάσει μια ναζιστική επίθεση.

Είναι καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος να την αποτελειώσει μια και καλή!

Μπάτσοι – λιμενικοί – νεοναζί

Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

 

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2016

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο