10 χρόνια

Porstmouth: τελει υπό σύλληψη μελος της φεμινιστικής οργάνωσης Sisters Uncut

Σήμερα ένα νεαρό μέλος της ομάδας άμεσης δράσης Sisters Uncut συνελήφθη στο Portsmouth, έπειτα από ρίψη κομφετί σε δημοτική συνέλευση. Η φεμινιστική ομάδα, γνωστή για τις οπτικά δημιουργικές διαμαρτυρίες της έκανε παρέμβαση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την μείωση της χρηματοδότησης των τοπικών ομάδων που παρέχουν στήριξη σε θύματα ενδο-οικογενειακής βίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδριασης, μέλη της οργάνωσης Sisters Uncut πέταξαν 4,745 κομμάτια κομφετί, αριθμό που ισοδυναμεί με τα περιστατικά ενδο-οικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στην αστυνομία τον τελευταίο χρόνο στο Portsmouth. Παράλληλα, η ομάδα άνοιξε πανό που έγραφε ”Η Ντόνα κόβει, εμείς αιμορραγούμε” αναφερόμενη στην προωθηση των περικοπών από την πρόεδρο του συμβουλιου Donna Jones.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης μια ομάδα 200 ατόμων διαδήλωνε έξω από το κτίριο και 20 μέλη της οργάνωσης Sisters Uncut ξάπλωσαν στο πάτωμα καλυμένες με ψεύτικο αίμα. Τότε οι περισσότεροι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

b2ap3_thumbnail_3_20160209-180218_1.jpg

Μετά τη λήξη του συμβουλίου τα μέλη της οργάνωσης αντιμετωπίστηκαν με επιθετικότητα από το προσωπικό ασφαλείας του κτιρίου. Παρά το γεγονός πως οι ακτιβίστριες έβγαιναν από το χώρο με τη θέλησή τους, μέλη του προσωπικού ασφαλείας έσπρωξαν κάποιες κοπέλες από τις σκάλες.

Το προσωπικό ασφαλείας διέταξε 2 αστυνομικούς να προσάγουν μέλος της ομάδας. Η αστυνομία τότε μετέφερε τη νεαρή κοπέλα σε ενα κλειδωμένο δωμάτιο που φυλασσόταν από προσωπικό ασφαλείας και αστυνομικούς. Μέλη της οργάνωσης δηλώνουν πως η αστυνομία αρνήθηκε την παρουσία Νομικού Παρατηρητή ενόσω της έκαναν σωματικό έλεγχο και δεν καν ανέφεραν τη νομική βάση της διεξαγωγής του ελέγχου αυτού. Επειτα η κοπέλα μεταφέρθηκε στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της πόλης.

Οι Sisters Uncut διαδηλώνουν ενάντια στις περικοπές 180 χιλιάδων λιρών που παρέχεται στις τοπικές υπηρεσίες στήριξης των θυμάτων, παρά το γεγονός πως το 37% των συνολικών καταγεγραμμένων επιθέσεων στο Portsmouth έχει να κάνει με τη βία κατά των γυναικών. Με αυτό τον τρόπο, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι για την ενδο-οικογενειακή βία μειώνονται από 15 σε 8, απολύεται ένας υπάλληλος στέγασης που ο ρόλος του είναι να βοηθά τις γυναίκες να βρίσκουν αμέσως νέο σπίτι, ενώ υπάρχουν σχέδια ακύρωσης ειδικών υπηρεσιών στήριξης της βίας κατά των παιδιών, παρά το γεγονός πως τα παιδιά αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο βίας κατά το πρώτο έτος της ζωής τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας το κοινό φώναζε ”shame on you”.

Η Janelle Brown, μέλος της οργάνωσης Sisters Uncut αναφέρει ”Είναι εξοργιστικό πως θεωρείται έγκλημα η ρίψη κομφετί και όχι η μείωση της στήριξης που μπορεί να σώσει ζωές. Οι πραγματικοί εγκληματίες είναι οι σύμβουλοι που ψήφισαν γι’ αυτές τις περικοπές”.

 

Πηγή Sisters Uncut

Translation: BlackCat

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο