Outlaw Report: για τις αποκαλύψεις του Mega και του Έθνους

Αναδημοσίευση από Outlaw Report

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega και η εφημερίδα το Έθνος ανέλαβαν για μια ακόμη φορά να εκφράσουν μιντιακά τον πολιτικό σχεδιασμό του εγχώριου λόμπι Νόμος και Τάξη στο πεδίο της ποινικής καταστολής και του σωφρονισμού τοποθετώντας πάλι στην ατζέντα το ζήτημα της αυστηροποίηση του καθεστώτος διαβίωσης των κρατουμένων λίγες μόλις μέρες μετά από την δημοσιοποίηση της έκθεσης καταπέλτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας.

Αυτή την φορά τα έμμισθα παπαγαλάκια του Μπόμπολα και των συμφερόντων που εκφράζει το συγκρότημα του, ανακάλυψαν πάλι την Αμερική αποκαλύπτοντας πως εν έτη 2016 οι κρατούμενοι όχι μόνο δεν στερούνται στοιχειώδη δικαιώματα τους όπως αυτό της επικοινωνίας αλλά επιπλέον ορισμένοι εξ αυτών κατέχουν παρατύπως κινητά τηλέφωνα τόσο υψηλής τεχνολογίας λέει, που διαθέτουν όχι μόνο κάμερα αλλά – ω θεοί – και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των αρχόντων της διαπλοκής είναι ότι ο Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει την επικοινωνία των κρατουμένων με το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον σε βαθμό ανάλογο με των ελεύθερων πολιτών στην προοπτική της κοινωνικής επανένταξης.

Είναι γεγονός ότι ο απαρχαιωμένος Σωφρονιστικός Κώδικας ο οποίος ψηφίστηκε το 1999 δεν προέβλεπε την χρήση κινητών τηλεφώνων και ιντερνέτ καθώς η χρήση τους δεν ήταν ούτε τόσο διαδεδομένη, ούτε τόσο απαραίτητη όταν αυτός συντάχθηκε, σχεδόν δυο δεκαετίες πριν. Ωστόσο είναι επίσης γεγονός πως ακόμη και αν η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν προβλέπεται από το γράμμα του σίγουρα εναρμονίζεται με το πνεύμα του.

Αυτό που επίσης τα παπαγαλάκια του Μπόμπολα δεν ερεύνησαν στα πλαίσια των ρεπορτάζ τους, με αφορμή τα οποία άλλοτε ειρωνευόντουσαν και άλλοτε αναθεμάτιζαν την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους κρατούμενους, είναι η κατάσταση με τα καρτοτηλέφωνα τα οποία ως ακόμη μια συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης κονδυλίων δεν επισκευάζονται σχεδόν ποτέ με συνέπεια να αντιστοιχούν δυο καρτοτηλέφωνα ανά 300 κρατούμενους.

Κάτι ακόμη που φυσικά δεν αναφέρουν είναι οι υπερκοστολογημένες κλήσεις που υφίστανται οι κρατούμενοι καθώς ο ΟΤΕ έχει επιβάλει το μονοπώλιο του μπλοκάροντας την δυνατότητα χρήσης χρονοκάρτας από εταιρίες με πιο φθηνά πακέτα.

Είναι σίγουρα υποκριτικό οι άρχοντες της διαπλοκής και οι εκτελούντες διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιογράφοι τους να καταγγέλλουν πταίσματα όπως η παράτυπη κατοχή κινητών τηλεφώνων από κρατούμενους. Όμως είναι τουλάχιστον σαδιστικό εν έτη 2016 να θέλει κανείς να στερήσει το μοναδικό παράθυρο που έχουν οι κρατούμενοι με τον έξω κόσμο σε μια εποχή που το ιντερνέτ δεν αποτελεί κάποιου είδους πολυτέλεια αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής.

Είναι επίσης τραγελαφικό πως αντί να ανοίξει η συζήτηση ώστε επιτέλους να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χρήσης ιντερνέτ από κρατούμενους κάποιοι να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους επειδή αυτή η χρήση προς το παρόν γίνεται παράτυπα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο