Κιλκίς – Έρχονται ξένα παραρτήματα του Ερ. Σταυρού

Κατόπιν αιτήματος αρωγής από τις Ελληνικές Αρχές, τα παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού της Γερμανίας και της Φιλλανδίας θα στήσουν δομές υγειονομικής περίθαλψης, στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σκοπεύουν να στείλουν ομάδες και εξοπλισμό σε προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται σε λειτουργία στους Δήμους Χέρσου και Νέα Καβάλας, στο Νομό Κιλκίς. Υπολογίζεται ότι 8.000 πρόσφυγες ζουν αυτή τη στιγμή στους δύο καταυλισμούς, οι μισοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Επιπλέον, περίπου 12 χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στην Ειδομένη.

Οι περιγραφές των συνθηκών διαβίωσης στο Χέρσο και τη Νέα Καβάλα είναι αντίστοιχες της Ειδομένης: λάσπες, σκηνές χωρίς σταθερό υπόβαθρο, τραγικές συνθήκες υγιεινής.

Ο εξοπλισμός του Φιλλανδικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού θα μεταφερθεί με φορτηγό στην Ελλάδα. Αναμένεται να φτάσει στο Κιλκίς ως το Σαββατοκύριακο, ενώ οι πρώτοι Φιλλανδοί εθελοντές θα πετάξουν για Ελλάδα την Κυριακή, 20 Μαρτίου. Μέλημά τους θα είναι κυρίως η παιδιατρική και γυναικολογική μέριμνα.

Η κινητοποίηση πολλών εθνικών παραρτημάτων του Ερυθρού Σταυρού είναι γεγονός, επικεντρώνοντας κυρίως στην αποστολή βοήθειας στη Μέση Ανατολή αλλά και σε δεύτερο επίπεδο, συνεισφέροντας στην υποδοχή των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη.

 

 

Πηγές – Σύνδεσμοι:

http://yle.fi/uutiset/finnish_red_cross_to_found_health_clinic_in_greece/8740547

http://reliefweb.int/report/greece/humanitarian-crisis-greece-red-cross-scales-response

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο