Εργασιακό δελτίο 7/10/2011

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, έχουν καταλάβει το υπουργείο ενώ από το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του υπουργείου, στην Πλατεία Κάνιγγος.
Στη νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα, θα ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση της κινητοποίησης και την ερχόμενη εβδομάδα.
http://prezatv.blogspot.com/2011/10/blog-post_7697.html#more
.
.

.

.

.Οι υπέρογκες αμοιβές του Πάγκαλου !
alt

alt

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενέκρινε τα στοιχεία που υπέβαλε η ΔΕΗ για μία συνολική αύξηση του κόστους της ενέργειας, ύψους 19%, στην τριετία 2010 – 2012.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η τελική επιβάρυνση των καταναλωτών θα είναι μικρότερη καθώς στον λογαριασμό του ρεύματος περιλαμβάνονται και οι μονοπωλιακές και άλλες χρεώσεις.

“Οι πιο πάνω αυξήσεις αφορούν μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (δηλ. το κόστος ενέργειας) και ως εκ τούτου, η συνολική επιβάρυνση του τελικού λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας – που συμπεριλαμβάνει και τις μονοπωλιακές αλλά και άλλες χρεώσεις – θα είναι σαφώς μικρότερη”, υπογραμμίζει η επιχείρηση.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει, ότι παρά τη δραστική μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας, και στο σύνολο των λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ, το κόστος αυξήθηκε από εξωγενείς παράγοντες όπως η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, η αύξηση των τιμών στη Χονδρεμπορική Αγορά, η μειωμένη υδροηλεκτρική παραγωγή, η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=316040
.

.

..

Από κοντά ο Αλμούνια για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Την εντατικοποίηση των μεταξύ τους επαφών για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποφάσισαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον Επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Κατά τη συνάντηση που είχαν, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την απόφαση της Επιτροπής της 1ης Δεκεμβρίου 2010 με την οποία δόθηκε εξάμηνη παράταση, η οποία και έληξε χωρίς να βρεθεί λύση, για την ανάκτηση από το ελληνικό δημόσιο των τμημάτων του ναυπηγείου που δεν αφορούν τον αμυντικό τομέα.

Ο Π. Μπεγλίτης ανέφερε ότι συμφωνήθηκε από κοινού να αναζητηθούν τρόποι, συμβατοί προς το κοινοτικό δίκαιο και τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, ώστε να υλοποιηθούν από τη διοίκηση της εταιρείας των ναυπηγείων οι αποφάσεις της Επιτροπής.

Ζήτησε δε από τον Χ. Αλμούνια να εξετάσει πώς για τα επόμενα 15 χρόνια τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά θα μπορούν να επισκευάζουν, εκτός από στρατιωτικά πλοία των χωρών της Ε.Ε. και πλοία τρίτων χωρών.

Απευθυνόμενος δε προς τη διοίκηση των ναυπηγείων Μπεγλίτης είπε: “Δεν μπορούν να υπάρξουν εκβιασμοί καθώς δεν έχουμε να δώσουμε προίκα και οι προικοθήρες έχουν τελειώσει για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=315927

.

.

.

.

Συγκέντρωση στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα στη 1 μ.μ. εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας, γονείς ασθενών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μεσογειακής Αναιμίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής. Η συγκέντρωση γίνεται ενάντια στην κατάργηση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος, που είναι το μοναδικό σε όλη τη χώρα, στη συγχώνευση του τμήματος Ινοκυστικής και του τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών, εφήβων και ενήλικων ασθενών.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες και τους γονείς τους να διεκδικήσουν: Να μην κλείσει κανένα από τα εξειδικευμένα τμήματα. Αμεση στελέχωση όλων αυτών των τμημάτων με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής τους και τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης. Να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα κρεβάτι στα νοσοκομεία. Κανένας εργαζόμενος στο καθεστώς της εφεδρείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Να μην πληρώνουν οι γονείς για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις που έχουν ανάγκη τα παιδιά τους.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6481207&publDate=7/10/2011

.

..

.

.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Η Υπουργική Απόφαση περί ωραρίου φαρμακείων είναι παράλογη, παράνομη, ανεφάρμοστη, προκαλεί ένα τεράστιο αλαλούμ με μοναδικό θύμα τον ασθενή που θα αναζητεί τα φάρμακα του μέσα στο χαοτικό κυβερνητικό δημιούργημα.
Η δήθεν «ελεύθερη λειτουργία φαρμακείων» είναι η απόλυτη ελευθερία του μεγάλου ψαριού να φάει το μικρό. Δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας ταυτίζεται με το μεγάλο ψάρι.
Προτείναμε τριπλασιασμό των…υπαρχόντων φαρμακείων Δευτέρα και Τετάρτη και 30% των φαρμακείων για τα πρωινά του Σαββάτου (1200 φαρμακεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής).
Ο Υπουργός προτίμησε να δημιουργήσει χάος…
– Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη κατά της απαράδεκτης Απόφασης
– Δηλώνουμε ότι η Υπουργική Απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη.
– Αναδιατάσσουμε τις εφημερίες μας διευρύνοντας τα ωράρια εφημερίας έτσι ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος.
– Δηλώνουμε ότι κριτήριο για εμάς είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο
Αφήνουμε την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στους άλλους….
http://xronika05.blogspot.com/2011/10/blog-post_2209.html

.

.

.

.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τους προπηλακισμούς και τους ξυλοδαρμούς σε βάρος (και) δημοσιογράφων από αστυνομικά όργανα κατά τις χτεσινές διαδηλώσεις, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει για μια ακόμα φορά την έκπληξή της από την ανικανότητα της Πολιτείας να υποχρεώσει τα διοικητικά της όργανα, και μάλιστα τα ένοπλα, να δρουν με όρους νομιμότητας και στοιχειώδους σεβασμού βασικών δικαιωμάτων.
Πολλώ δε μάλλον, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη βίαιη λογοκρισία που επιχειρεί με όρους άλλων εποχών. Υπενθυμίζει δε ότι για την περίπτωση του ξυλοδαρμού σε βάρος του δημοσιογράφου και Προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρη Τρίμη από αστυνομικές δυνάμεις κατά τις διαδηλώσεις του Ιουνίου, η Ένωση υπέβαλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για απρόκλητη σωματική βλάβη από περισσότερους, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, για την οποία δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ούτε και έχει ξεκινήσει η διευρεύνησή της σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Η Πολιτεία θα πρέπει να γνωρίζει ότι η μη διερεύνηση υποθέσεων σε εύλογο χρόνο και η μη απόδοση ευθυνών παραβιάζει ευθέως το δικαίωμα δικαστικής προστασίας το οποίο προστατεύεται όχι μόνο συνταγματικά αλλά και από την Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

.

Εκδικάζεται αυτή τη στιγμή η προσφυγή του εκδότη του Αγγελιοφόρου, Α. Μπακατσέλου κατά της νέας 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΜΘ στον Αγγελιοφόρο.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες αντιδρώντας στο σχέδιο “σφαγή” του εκδότη, ο οποίος μέσα σε λίγες μέρες απέλυσε 21 εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς, φωτογράφους, διορθωτές και διοικητικούς) ενώ το συνολικό σχέδιο “αναδιάρθρωσης” της εφημερίδας περιλαμβάνει συνολικά 50 απολύσεις!

Στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα δύο μηνών παρά τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι θα εκλπηρώσεις τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους. Στην εκπνοή της προθεσμίας που ζήτησε για να καταβάλει την οφειλόμενη μισθοδοσία τριών μηνών, η εργοδοσία των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, δεν μπαίνει καν στον κόπο να εξηγήσει στους εργαζόμενους γιατί δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Όπως δηλώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ “Οι Ενώσεις και οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο καλής θέλησης και ανοχής απέναντι στη διοίκηση της ΜΕΕ ΑΕ. Μαζί με αυτά εξαντλήθηκε και κάθε προσδοκία τους ότι οι προτάσεις που έχουν καταθέσει για να αναπτυχθούν οι εφημερίδες θα εφαρμοστούν ή έστω θα συζητηθούν ποτέ στα σοβαρά.”

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΗΠΤΘ κηρύσσουν σαρανταοκτάωρη απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία και Μακεδονία της Κυριακής από σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ως την ίδια ώρα της Κυριακής 9 Οκτωβρίου.Σαρανταοκτάωρη απεργία θα γίνει επίσης στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, από τις 6 π.μ. του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου ως τις 6 π.μ. της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου.Οι Ενώσεις καλούν την εργοδοσία να καταβάλει άμεσα στους εργαζόμενους το σύνολο των αμοιβών που τους οφείλει.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

Εξω από την τοπική ΔΟΥ βρέθηκαν χτες το πρωί μαζικοί φορείς της Παλλήνης και του Γέρακα. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος της ΟΓΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο, η τοπική ΕΛΜΕ, η Ενωση Γονέων και ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής πραγματοποίησαν κινητοποίηση ενάντια στην επιβολή των νέων δυσβάσταχτων φόρων, που οδηγούν τις λαϊκές οικογένειες σε απόγνωση. Κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, να ξεπεράσουν το φόβο και οργανωμένα να αρνηθούν να πληρώσουν τα χαράτσια.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6480980&publDate=7/10/2011

.

.

.

.

Στην κατάρρευση των κατώτατων μισθών επιμένει η τρόικα, μια μόλις ημέρα μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιιτροπής που αποφάσισε μέτρα για την πλήρη, σχεδόν, πρακτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας .

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα (7.10), η τρόικα προβάλει το “εύπεπτο” επικοινωνιακά επιχείρημα, πως ο βασικός μισθός στην Πορτογαλία, βρίσκεται €200 ευρώ χαμηλότερα από ότι στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, φτάνει τα €740 μεικτά (€640 καθαρά) ενώ στην Πορτογαλία τα €560.

Η τρόικα με λίγα λόγια απαιτεί από την κυβέρνηση, σε  έγγραφο που επικαλούνται “τα Νέα”, “να επιδιώξει μια τριμερή συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και να προσαρμόσει τη συμφωνηθείσα οδό για τον εθνικό μισθό στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες”. Φυσικά, όπως, έχει λεχθεί από τους τρόικανους, αν οι εταίροι δεν καταλάβουν με το καλό, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει, παραβιάζοντας το Σύνταγμα!
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5006:i-troika-apaitei-meiosi-kata-tou-katotatou-misthou-200-euro&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

.

.

.

.

Η φυλλάδα του Εμίλιου Λιάτσου «Παρασκευή και 13» με τίτλο «Συνεργάτες Βενιζέλου και Οικονόμου πήραν λεφτά με κομπίνα και φέσωσαν το δημόσιο», γράφει μεταξύ άλλων σήμερα: «Ταραχή έχει πέσει στις τάξεις της κυβέρνησης καθώς δυο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Παντελής Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό δημόσιο τα οποία έλαβαν ως  αχρεωστήτος καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές τότε του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν στο δημόσιο. Πρόκειται για τα δυο απ’ τα βασικότερα οικονομικά στελέχη που κινούν τα νήματα της οικονομικής πολιτικής στην χώρα μας και μάλιστα ο ένας εξ αυτών από την θέση του έχει αναλάβει να συμβάλει  στην είσπραξη των εισόδων του κράτους».

Η φυλλάδα δεν γράφει τα ονόματα των απατεώνων αλλά κάπου πάει το μυαλό μας.
Μήπως έχουν σχέση αυτοί οι δυο με κάποια ΜΚΟ και στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο πρόσωπο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος;
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_3021.html

.

.

.

.

Επίσχεση στον “Φίλαθλο”
Οι συνάδελφοι, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί η εργοδοσία του ΦΙΛΑΘΛΟΥ τους χρωστάει τις αποδοχές έως και δέκα μηνών.
Ταυτόχρονα ο εργοδότης κ. Γ. Κουρής αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις (ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) για τον τρόπο εξόφλησης των οφειλομένων, ενώ απειλεί με δήθεν κλείσιμο της εφημερίδας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική αυτή τακτική της ιδιοκτησίας της εφημερίδας. Στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων, που αγωνίζονται, και δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε αγωνιστικό, δικαστικό και εξωδικαστικό μέσο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

.

Mε 14 ψήφους  έναντι 10 κατά, αποφάσισε χθες αργά το βράδυ το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  να προσφύγει δικαστικά αυτοτελώς κατά κανονιστικών πράξεων της διοίκησης που σχετίζονται με την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική. Ο ΔΣΘ τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθεί η προσφυγή.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

alt

Μαζική παρέμβαση στην Ι’ ΔΟΥ Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες (σ.σ. μέρα που έληγε η προθεσμία για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς) εργαζόμενοι και άνεργοι ανταποκρινόμενοι στο κοινό κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας για μαζική οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού. Οι συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της Εφορίας έκαψαν τα χαρατσόχαρτα και ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι μοίρασαν μέσα και έξω από την Εφορία ανακοίνωση και πραγματοποίησαν παρέμβαση στην διευθύντρια της Εφορίας και στην υπηρεσία όπου εισπράττεται η έκτακτη εισφορά. Οι συνδικαλιστές απεύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους στην Εφορία να συντονίσουν τα βήματά τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην πάλη ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση σε όλους, αλλά και συνολικότερα ενάντια στην επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της χώρας.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6481092&publDate=7/10/2011

.

.

..

alt
Ενα νόμιμο σπίτι βρέθηκε σε έναν οικισμό 100 αυθαίρετων κατοικιών, κι αυτό του πρώην νομάρχη. Και μάλιστα, νομιμοποιήθηκε την τελευταία μέρα της θητείας του. Η καταγγελία αφορά τον πρώην νομάρχη Πιερίας, Γιώργο Παπαστεργίου….
Τον καταγγέλλει ο πρώην γενικός διευθυντής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Ζαρκανέλας, επίσης κάτοικος του οικισμού.

Ο οικισμός Φτέρη, στα Πιέρια, υφίσταται από το 1923. Καταστράφηκε από τους Γερμανούς και οι κάτοικοι τον εγκατέλειψαν, αλλά σταδιακά άρχισαν να επανέρχονται. Τώρα ο οικισμός έχει 100 σπίτια, όλα μέσα στα όριά του, αλλά, παρά τις προσπάθειες των κατοίκων επί τουλάχιστον 30 χρόνια, δεν έχει καταστεί δυνατόν να νομιμοποιηθεί, καθώς η Νομαρχία Πιερίας δεν έβγαζε την απαραίτητη οικοδομική άδεια.

Αποτέλεσμα είναι ο οικισμός να παραμένει ακόμη αυθαίρετος και, με το νέο νόμο περί αυθαιρέτων, τα σπίτια να κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν. Ολα, εκτός από ένα, που νομιμοποιήθηκε και είναι αυτό του πρώην νομάρχη Πιερίας, Γ. Παπαστεργίου. Σύμφωνα με την καταγγελία του Αντ. Ζαρκανέλα, η νομιμοποίηση του σπιτιού έγινε στις 30/12/2010, ακριβώς την προηγουμένη της λήξης της θητείας του Γ. Παπαστεργίου στη Νομαρχία Πιερίας, στις 31/12/2010.

«Ο κ. Παπαστεργίου, όμως, πρόλαβε να εκδώσει απόφαση εξαίρεσης κατεδάφισης του σπιτιού του (περίπου 75 τ.μ.), την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 21/995220 της 30ής Νοεμβρίου 2010», αναφέρει στην επιστολή του στην εφημερίδα «Πολίτης της Πιερίας» ο Αντ. Ζαρκανέλας. Οπως επισημαίνει, «μετά την έκδοση της απόφασης εξαίρεσης, εκδόθηκε η οικοδομική άδεια, με αριθμό πρωτοκόλλου 314, της 30ής Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή μία μέρα πριν λήξει η νομαρχιακή του θητεία». Ο κ. Παπαστεργίου δεν θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο για την καταγγελία.

Ο οικισμός της Φτέρης ανήκει διοικητικά στο Δήμο Κατερίνης. Σύμφωνα με το δήμαρχό της, Σάββα Χιονίδη, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλοι οικισμοί, όπως η παλιά Σκοτίνα και η Μόρνα, που στο παρελθόν είχαν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της, αλλά οι απόγονοί τους επέστρεψαν, έχτισαν σπίτια και προσπαθούν να τα νομιμοποιήσουν.
http://xronika05.blogspot.com

.

.

.

.

Η γελοιότητα του υπουργείου Οικονομίας δεν έχει τέλος. Το ΦΠΑ στη μπουγάτσα με τυρί θα είναι 23%, ενώ η μπουγάτσα με κρέμα θα έχει ΦΠΑ 13%. Αν πάλι κάποιος καθίσει να φάει τη μπουγάτσα με τυρί στο μαγαζί και δεν τη πάρει πακέτο, το ΦΠΑ ανεβαίνει και πάλι στο 23%.

Όπως εξηγεί η εγκύκλιος του υπουργείου ”τα έτοιμα προς άμεση κατανάλωση (ψημένα κλπ.) σφολιατοειδή και πίτες, όπως τυρόπιτες, λουκανικόπιτες, κασερόπιτες, μπουγάτσες,κρέπες, κρουασάν, κλπ., στην περίπτωση που δεν πρόκειται για παραδόσεις τυποποιημένων αγαθών ευρείας κατανάλωσης, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή Φ.ΠΑ (είτε καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται, είτε όχι). Αν ορισμένα από τα παραπάνω σφολιατοειδή και πίτες ή αρτοσκευάσματα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, με αποτέλεσμα να προσδίδουν σε αυτά γλυκιά γεύση, θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή, όταν δεν καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται”.

http://www.alterthess.gr

.

.

..

Από τις 10 Οκτωβρίου ξεκινάει και επισήμως το κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου από τις ελεγκτικές εταιρείες και τους δικηγόρους στους οποίους θα ανατεθούν οι υποθέσεις των φορολογούμενων….
Από την ημερομηνία αυτή ξεκινάει η λειτουργίο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Θα παίρνει τις προς έλεγχο υποθέσεις από τις εφοριες και θα τις παρουσιάζεΙ στους ελεγκτές. Αυτοί θα εκδηλώνουν προτίμηση για κάθε υπόθεση που ενδιαφέρονται να αναλάβουν και θα γίνεται ανάθεση, στην εταιρεία που θα επιλέξει η Επιχειρησιακή Μονάδα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία αυτή μέχρι την ανάθεση της υπόθεσης σε κάποια εισπρακτική εταιρεία.

http://xronika05.blogspot.com/2011/10/1010.html

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο