Ελεύθερος ο ισραηλινός στρατιώτης που εκτέλεσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο

b2ap3_thumbnail_murderer.png

 Ιερουσαλήμ – Ελεύθερο άφησαν οι ισραηλινές αρχές  τον ισραηλινό στρατιώτη που εκτέλεσε έναν τραυματία Παλαιστίνιο στο Αλ-Χαλίλ, τον περασμένο μήνα. Ισραηλινές πηγές είπαν πως ο στρατιώτης αφέθηκε ελεύθερος για να περάσει το Πέσαχ με την οικογένειά του στη Ράμλα. Ο πατέρας του πήγε στη στρατιωτική βάση,  στο Ρας αλ-Έιν κοντά στο Τελ Αβίβ, για να τον παραλάβει.

Δεκάδες Ισραηλινοί περίμεναν τον στρατιώτη στην πύλη της στρατιωτικής βάσης και τον καλωσόρισαν με πανηγυρισμούς και συνθήματα υποστήριξης. Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “Σκοτώστε τους όλους (τους Παλαιστίνιους)”.  

Πριν από τέσσερις ημέρες, ένας ισραηλινός στρατιωτικός εισαγγελέας στο Στρατιωτικό Δικαστήριο Jaffa, άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία  κατά του στρατιώτη, Ελόρ Αζάρια, για τη δολοφονία του Παλαιστίνιου Αμπντούλ-Φατάχ Σαρίφ Σαρίφ, στις 24 Μαρτίου, το 2016, ενώ ο Παλαιστίνιος ήταν ήδη σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμό και ήταν ακίνητος στο έδαφος.

Οι έρευνες που διενεργήθηκαν από το στρατό αποκάλυψαν ότι ο Σαρίφ πυροβολήθηκε θανάσιμα οκτώ λεπτά μετά τον αρχικό τραυματισμό του.

Ο Σαρίφ αφέθηκε στο έδαφος να αιμορραγεί  μέχρι να τον πυροβολήσει ο Αζάρια  στο κεφάλι.

Η εκτέλεση του τραυματισμένου Παλαιστινίου καταγράφηκε σε βίντεο από έναν Παλαιστίνιο κάμεραμαν, τον Εμάντ Αμπού-Σαμσίγια,  ο οποίος από τότε άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή του από πολλούς ισραηλινούς φανατικούς, επειδή σημοσίευσε αυτό το έγκλημα στον κόσμο.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=23aCePVLGZU","width":"800","height":"450"}

Παρά την αρχική καταδίκη του για τη δολοφονία, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αργότερα υπαναχώρησε κάτω από την πίεση της ακροδεξιάς πολιτικής κοινότητας του Ισραήλ.

Ο Αλ Σαρίφ είναι μεταξύ των πάνω από 200 Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους εποίκους μετά από το κύμα αναταραχής που έχει εξαπλωθεί σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, τον Οκτώβριο.

 daysofpalestine.com

 maannews.com

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο