27 Απριλίου: Συγκέντρωση για την Φαντίκ Αντιγιαμάν

b2ap3_thumbnail_fadik-yeniafis.jpg

 

H Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων της Φαντίκ Αντιγιαμάν, η οποία βρίσκεται στην 84η ημέρα απεργίας πείνας σε τουρκική φυλακή.

Η Φαντίκ Αντιγιαμάν συνελήφθη στις 2 Φεβρουάριου  2016 στην Τουρκία, στην πόλη   Αydın. Τώρα κρατείται μόνη της, σε ένα μικρό κελί, στην φυλακή, τύπου Τ, Tekirdağ. Συνεχίζει την απεργία πείνας εδώ και 84 μέρες, κατά της απομόνωσης και των αυθαίρετων συνθηκών. Το αίτημα της είναι να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, διπλά στις συντρόφισσες της.

Η Φαντίκ Αντιγιαμάν είναι αγωνίστρια και έχει 2 παιδιά. Έμενε στην περιοχή Αρμουτλού και συμμετείχε εκεί σε κάθε δράση, για το νερό, το ρεύμα, το δικαίωμα στέγασης, καθώς και σε δράσεις κατά του γκρεμίσματος των σπιτιών και της διαφθοράς.
Συμμετείχε επίσης στον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων, αλληλέγγυα στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου που διεξήγαγαν από τον Οκτώβρη του 2000 μέχρι το Γενάρη του 2007.  

Εξαιτίας του αγώνα  της, καταδικάστηκε ως μέλος παράνομης οργάνωσης και αναγκάστηκε να φύγει από την Τουρκία. Ήρθε στην Ελλάδα και συμμετείχε στους αγώνες για τα δικαιώματα των λαών και των εργαζομένων.
Μια αγωνίστρια που όλη τη ζωή της πάλεψε, βασανίστηκε, φυλακίσθηκε, αλλά ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι. Τώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση . Η Τουρκία με κάθε μέσον συνεχίζει την καταπάτηση των δικαιωμάτων.  

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί
στις 27 Απρίλιου,  Τετάρτη,  στις 6 μ.μ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΗΣ)

http://oagonas.blogspot.gr/2016/04/fadik-adiyaman.html#more

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο