10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Έγκυος και όχι “ζωσμένη με εκρηκτικά” η γυναίκα που εκτέλεσε ο ισραηλινός στρατός

 

Maram_Ibrahim-e1461800901749.jpg

 

Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Παλαιστίνια η οποία εκτελέστηκε από τον ισραηλινό στρατό,την Τετάρτη, δεν ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά  όπως ο στρατός ισχυρίστηκε, αλλά   ήταν πέντε μηνών έγκυος, και το μόνο της σφάλμα ήταν ότι περπατούσε σε λάθος δρόμο και  δεν κατανοούσε εβραϊκά.

Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός προσπάθησαν να ισχυριστούν διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων το συνηθισμένο πρόσχημα ότι “είχε μαχαίρι,” ενώ στη συνέχεια  ισχυριστηκαν ότι “μετέφερε εκρηκτικά”. Στην πραγματικότητα ,  το μόνο που “μετέφερε” η γυναίκα στην κοιλιά της ήταν το μωρό της.

Η  γυναίκα που εκτελέστηκε είναι η  Μαράμ Σαλέχ Αμπού Ισμαΐλ , 24 ετών, μητέρα δύο παιδιών, της Σάρα, 6 ετών, και του Ρεμάς, 4 ετών. Ο αδελφός της, ο Ιμπραήμ Ταχά, μόλις 16 ετών, που τη συνόδευε,  εκτελέστηκε επίσης από τον ισραηλινό στρατό. Τα δυο αδέλφια κατευθύνονταν  προς την Ιερουσαλήμ, καθώς ήταν η πρώτη φορά που απέκτησαν άδεια για να εισέλθουν στην πόλη.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού πως η Μαράμ  “έφερε μαχαίρι,” και τον δεύτερο ισχυρισμό πως “μετέφερε εκρηκτικά”, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τα δύο θύματα περπατούσαν στη λάθος διαδρομή  προς το σημείο ελέγχου της Καλάντια,  καθώς πήραν τη διαδρομή που χρησιμοποιείται μόνο για τα οχήματα, αντί της διαδρομής των πεζών.

Οι στρατιώτες στη συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν στα εβραϊκά, μια γλώσσα που δεν καταλάβαινε η Μαράμ κι ο αδελφός της. Οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν τη γυναίκα, που είχε παγώσει από τον φόβο, και όταν ο αδελφός της έσπευσε να τη  σώσει, οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν πολλές φροές. Και οι δύο αφέθηκαν να αιμορραγούν μέχρι θανάτου.

Και τα δύο αδέλφια ήταν δεκάδες μέτρα μακριά από τους στρατιώτες, και σε αντίθεση με τους  ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού, δεν προσπάθησαν να επιτεθούν σε κανέναν  στρατιώτη ή αξιωματικό.

Ο Αχμάντ Ταχά, ένας αυτόπτης μάρτυρας από την Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι όταν οι στρατιώτες πυροβόλησαν την έγκυο γυναίκα και τον αδελφό της, υποχώρησαν λίγα μέτρα πίσω, και πυροβόλησαν ξανά αρκετές φορές πάνω τους, για να είναι βέβαιοι ότι τους σκότωσαν.  

  “Οι στρατιώτες στη συνέχεια τοποθέτησαν μαχαίρια δίπλα στο άψυχο σώμα της εγκύου, και αμέσως μετά από αυτό, η αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τρία μαχαίρια! “

Ο Mohammad Ahmad, ένας οδηγός λεωφορείου που ήταν μάρτυρας της εκτέλεσης, δήλωσε πως ένας Ισραηλινός στρατιώτης, ο οποίος στεκόταν πίσω από ένα μεγάλο μπλοκ σκυροδέματος, πυροβόλησε τη γυναίκα από απόσταση μεγαλύτερη των είκοσι μέτρων.

Η Μαράμ κι ο αδελφός της Ιμπραήμ, ήταν από το χωριό Κοτνα, βορειοδυτικά της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ. Η Μαράμ ήταν παντρεμένη και ζούσε με το σύζυγο και τα παιδιά της στο κοντινό χωριό Μπέιτ Σουρίκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παλαιστινιακό ασθενοφόρο έσπευσε στοσημείο, αλλά οι στρατιώτες είχαν κλείσει ολόκληρη την περιοχή, εμποδίζοντάς το να πλησιάσει τους δύο Παλαιστίνιους, οι οποίοι τελικά αιμορραγούσαν μέχρι να πεθάνουν.

Περισσότερο από μία ώρα μετά την εκτέλεση, ισραηλινοί στρατιωτικοί γιατροί τοποθέτησαν τα πτώματα των δύο Παλαιστινίων σε μαύρες σακούλες, και τα απομάκρυναν.

Οι εξωδικαστικές εκτελέσεις από τον ισραηλινό στρατό συνεχίζονται, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, χιλιάδες ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο του Τελ Αβίβ  για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Ισραηλινό στρατιώτη Ελόρ Αζάρια, ο οποίος εκτέλεσε τον 21 ετών Παλαιστίνιο, Αbd al-Fattah al-Sharif, ενώ αυτός βρισκόταν τραυματισμένος και ακίνητος στο έδαφος, , στην κατεχόμενη πόλη της Δυτικής Όχθης Χεβρώνα.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=YX8fEAXbsiU","width":"800","height":"450"}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ: Ελεύθερος ο ισραηλινός στρατιώτης που εκτέλεσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο

imemc.org

 

0
0
votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο