Επέμβαση εισαγγελέα μεθοδεύεται στο ΑΠΘ !

Ολα ξεκίνησαν από τον περιβόητο Γιαννακουδάκη, πρώην πρύτανη.
Στο «Βήμα¨ δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που περίπου λέει:

Σε επιστολή του προς τους συναδέλφους του ο κ. Γιαννακουδάκης, ομάδα 40 φοιτητών μπήκαν στο γραφείο του την Τρίτη που πέρασε και αφού τον απείλησαν και τον εκβίασαν, τον εξανάγκασαν τελικά να υπογράψει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των καθηγητών του τμήματος, προκειμένου αυτή να… επικυρώσει προηγούμενη απόφαση των φοιτητών για τα θέματα της εξεταστικής τους περιόδου και της έναρξης του εξαμήνου.

«Είμαι συνηθισμένος από τέσσερα χρόνια στην διοίκηση του Ιδρύματος από τέτοια περιστατικά. Η περίπτωση αυτή ήταν ακραία μόνο ως προς τις απαιτήσεις των φοιτητών. Αν κάποιος καλέσει την αστυνομία όμως, φοβάμαι το ενδεχόμενο τελικά να μην έρθει όταν πρέπει αλλά σε κάποια άλλη άτσαλη στιγμή, με την πιθανότητα να τραυματισθεί τελικά κάποιος» λέει ο κ. Γιαννακουδάκης μιλώντας στο «Βήμα»

Η περιγραφή του κ. Γιαννακουδάκη στην επιστολή του προς συναδέλφους του είναι χαρακτηριστική:

«Μετά τη συνέλευση των φοιτητών του Τμήματος Χημείας την Τρίτη 4/10/2011 και περί ώρα 5.20 μ. μ. μια ομάδα 30-40 περίπου φοιτητών εισέβαλαν στο γραφείο μου και εκβιάστηκα με απειλές και ομαδικά συνθήματα ζητώντας να συντάξω και να στείλω, πάραυτα, προς όλα τα μέλη της γενικής συνέλευσης, με ηλεκτρονική μορφή, πρόσκληση για την Πέμπτη 6/10 με ένα και μοναδικό θέμα, δηλαδή την ‘επικύρωση’ των δικών τους αποφάσεων. Με ‘διαβεβαίωσαν’ δε ότι δεν θα μου επέτρεπαν να φύγω από το γραφείο μου, ότι θα έκτιζαν τη πόρτα και ότι θα με έβρισκαν ακόμη και στο σπίτι μου (μια και ξέρουν πού είναι αυτό) και άλλες πολλές απειλές, αν δεν εκτελούσα τη “διαταγή” τους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες αποδέχθηκα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, πρώτον διότι όφειλα, ως Πρόεδρος, να τη συγκαλέσω, εφόσον αυτό ήταν αίτημα μιας γενικής συνέλευσης των φοιτητών, δεύτερον διότι η συγκεκριμένη απόφαση καθιστά ανεφάρμοστη και αλυσιτελή προγενέστερη απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος σχετικά με τις εξεταστικές και τα εξάμηνα και τρίτον διότι δεν είχα δυνατότητα άλλης επιλογής. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις μου ότι θα ‘συμμορφωθώ “με τις ‘διαταγές” τους το πρωί της επομένης ημέρας, εντούτοις συνέταξαν οι ίδιοι μια “υπεύθυνη δήλωση”, την οποία με “ανάγκασαν” να υπογράψω και την οποία μάλιστα προσυπέγραψε και ο συνάδελφος κ. Δ. Μπικιάρης, που λίγο πριν είχε εισέλθει προς υποβοήθηση, στο γραφείο μου.

Παρόλο που τους εξήγησα ότι κάνουν λάθος, αν νομίζουν ότι μπορώ να υποχρεώσω τους συναδέλφους μου να προσέλθουν σε μια γενική συνέλευση ενός κατειλημμένου κτιρίου, μόνο και μόνο για να δηλώσουν τη συμμόρφωσή τους σε μια δική τους προειλημμένη απόφαση, εντούτοις, με διαβεβαίωσαν ότι ‘έχουν τον τρόπο να το επιβάλουν»

Ακόμη καταγγέλλει ότι κατά την αποχώρηση των φοιτητών εκλάπη και ένας προτζέκτορας από το γραφείο του.

Οι φοιτητές ζητούσαν όπως λέει ο ίδιος «εμβόλιμη εξεταστική, όταν τελειώσουν οι καταλήψεις, για όσους είναι στο πτυχίο και διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο, ενώ για τις 13 εβδομάδες είπαν ότι απαίτησή τους και υποχρέωσή μας είναι “να τα μπαλώσουμε”».

Με πρόσχημα όλο το παραπάνω διαταχθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες και ποιες,, όπως και  την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μπακέλα.

Η εισαγγελία έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως είναι η πρώτη επέμβαση εισαγγελέα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα 3θμιας εκπαίδευσης μετά τον πρόσφατο νόμο της Διαμαντοπούλαινας.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο