Αποκαλυπτήρια για τα Καράβια Γυναικών για τη Γάζα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συμμαχίας, “τα δύο Καράβια Γυναικών για τη Γάζα είναι έτοιμα να αποπλεύσουν και αναμένεται να φτάσουν στην Βαρκελώνη το απόγευμα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου”. Τα δύο ιστιοπλοϊκα φέρουν τα ονόματα “Amal-Hope” και “Zaytouna-Oliva”, ενώ έχουν χωρητικότητα 15 ατόμων το κάθε ένα.

b2ap3_thumbnail_amal.JPG

“Αν και λίγα σε αριθμό, θα κουβαλούν την δύναμη και την εμπειρία των συμμετεχουσών γυναικών επιβατών τους από όλο τον κόσμο, πλέοντας σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό αγώνα για πλήρη ελευθερία της μετακίνησης”, σημειώνει η ανακοίνωση. Τα δύο ιστιοπλοϊκά θα παραμείνουν στο λιμάνι της Βαρκελώνης (Bosch i Alsina Docks) έως τις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ θα είναι ανοιχτά & επισκέψιμα για το κοινό. Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Συμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας, επόμενος προορισμός τους θα είναι το γαλλικό λιμάνι του Αζαξιό (Ajaccio) στην Κορσική, στο οποίο αναμένεται να φτάσουν στις 17 Σεπτεμβρίου. Θα παραμείνουν σε αυτό για δύο ημέρες, πριν αναχωρήσουν εκ νέου για ένα ακόμα λιμάνι, άγνωστο μέχρι στιγμής, τον τελευταίο τους σταθμό πριν το τελικό σκέλος της αποστολής τους, το ταξίδι με προορισμό το λιμάνι της Γάζας.

b2ap3_thumbnail_zaytouna.JPG

Ανάμεσα στις συμμετέχουσες στο “Καράβι Γυναικών για τη Γάζα” βρίσκονται η Malin Björk, μέλος του σουηδικού κοινοβουλίου, η Ann Wright, πρώην συνταγματάρχης του στρατού των Η.Π.Α και πρώην διπλωμάτης των Η.Π.Α. που παραιτήθηκε το 2003 αντιδρώντας στην εισβολή στο Ιράκ και η dr. Fauziah Modh Hasan, γιατρός από την Μαλαισία η οποία έχει κατά το παρελθόν συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές της οργάνωσης Malaysian Medical Relief Society.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο