#GDtrial | εβδομάδα 34η | Ο ρόλος της αστυνομίας στη δολοφονία Φύσσα

Το βιντεοχρονολόγιο

Σε μία από τις προσπάθειες καταγραφής της Δίκης της Χρυσής Αυγής, δηλαδή στο εβδομαδιαίο βιντεοχρονολόγιο του OmniaTV από το @ypopto_mousi, την περασμένη εβδομάδα (34η εβδομάδα της δίκης) «έπεσε αυλαία» για το κομμάτι που αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη συνεχίζεται με άλλες υποθέσεις, όπως η επίθεση εναντίον των Αιγυπτίων αλιεργατών και εκείνη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η καταλυτική υπόθεση που εξανάγκασε την ηγεσία των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης να βγουν από τον εκούσιο λήθαργό τους, ανασύροντας από το συρτάρι 32 υποθέσεις που καταδεικνύουν την πολύχρονη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ο καθένας μπορεί να κάνει πολλές διαπιστώσεις, με τη βοήθεια των παρατηρητών της ομάδας Golden Dawn Watch οι οποίοι με την καταγραφή τους έχουν γίνει τα μάτια μας και τα αυτιά μας στις δικαστικές αίθουσες, όσον αφορά την τρέχουσα δίκη της Χ.Α. Το βιντεοχρονολόγιο έρχεται να τις αναδείξει, να τις ομαδοποιήσει, και να τις σχολιάσει, μαζί με τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής καθώς και δημοσιογράφους, κάθε Παρασκευή βράδυ (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι).

Η μεθόδευση της αστυνομίας

Από τις καταθέσεις των αστυνομικών στο δικαστήριο και κυρίως από εκείνη του Τσολακίδη, του επικεφαλής των ομάδων ΔΙΑΣ, προκύπτει απόπειρα συγκάλυψης με προφανή στόχο την αποποίηση ευθυνών από την αστυνομία τόσο στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και στο πώς την διαχειρίστηκαν μετά (καταγραφή, προσαγωγές, έρευνα κλπ).

Συγκεκριμένα, ο Τσολακίδης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το σήμα ελήφθη μόλις στις 23:59. Τα στοιχεία όμως της δικογραφίας, καθώς και τα ηχογραφημένα σήματα που έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι αυτό ήταν ένα συνειδητό ψέμα.

Είναι κάτι που σχολιάστηκε και σε προηγούμενες εκπομπές, από τον συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής και μέλος της νομικής ομάδας της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέα Τζέλλη. Συγκεκριμένα, είχαν επισημανθεί ήδη οι ανακολουθίες της κατάθεσης Τσολακίδη.

«Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε τουλάχιστον όσον αφορά τον Τσολακίδη, είναι ότι ουσιαστικά επισφραγίστηκε πλέον με την κατάθεσή του η μεθόδευση των αστυνομικών προκειμένου να καλύψουν την καθυστέρηση των 4 λεπτών που στοίχησε ουσιαστικά και τη ζωή στον Παύλο.» σχολιάζει μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα, και καλεσμένη στο βιντεοχρονολόγιο της 34ης εβδομάδας, η Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Εγκληματική απραξία

Ένα δεύτερο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι η πεισματική άρνηση των αστυνομικών που κατέθεσαν στο δικαστήριο να κάνουν αναφορά σε χρυσαυγίτες, παρόλο που τα σήματα προς το κέντρο το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα κάνουν ξεκάθαρα λόγο για Χρυσαυγίτες.

Κατά παραδοχή του, ο Τσολακίδης είναι εκείνος που κάνει διαβιβάσεις προς το κέντρο επιχειρήσεων εκείνο το βράδυ. Στις διαβιβάσεις που περιέχονται στη δικογραφία, γίνεται πολύ χαρακτηριστικά αναφορά σε «σιδηρομπουνιές» (και όχι «σιδηρογροθιές» που είναι πιο συνηθισμένος όρος) τις οποίες φέρουν οι παριστάμενοι Χρυσαυγίτες. Καταθέτοντας, ο Τσολακίδης απαντά ότι είναι παράνομο να φέρει κάποιος πολίτης τέτοιο οπλισμό, αλλά, παρά τις ερωτήσεις της Προέδρου, δεν εξηγεί για ποιο λόγο οι παρόντες αστυνομικοί δεν προσήγαγαν κανέναν.

Ο εκνευρισμός της Προέδρου του δικαστηρίου ήταν σαφής σε διάφορες ερωτήσεις που έκανε («Και τι κάνατε;» «Μα δεν ελέγξατε κάποιον.»), με χαρακτηριστικότερη ίσως την απορία «Ο πολίτης θα νοιώσει ασφαλής με την παρουσία σας;» που προέκυψε από την παντελή απραξία των αστυνομικών.

Σε ερώτηση σχετικά με την παράλειψη των αστυνομικών να ελέγξουν τους παριστάμενους το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα, η Ελευθερία Τομπατζόγλου σχολίασε:

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι, με δεδομένο ότι καταλάβανε ότι είναι χρυσαυγίτες, θεώρησαν περιττό να τους ελέγξουνε διότι ακριβώς καταλάβανε ότι είναι χρυσαυγίτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται, το οποίο προφανώς δεν είναι ο φόβος τους (…) Οποιαδήποτε άλλη ομάδα αν είχαν απέναντί τους εγώ έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι θα την ελέγχανε.»

Κάθε Παρασκευή

Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης μπορείτε να δείτε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9 μ.μ., από το OmniaTV.

Το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι και τώρα, είναι προσβάσιμο μέσω του OmniaTV.

Επισκεφθείτε επίσης τις σελίδες του Jail Golden Dawn και του παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο