10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Χιλή: 30 άτομα τραυματίστηκαν σε φοιτητικές διαδηλώσεις

 

alt

 

Πάνω από 132 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και μεγάλος αριθμός ανηλίκων, συνελήφθησαν στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, η οποία διέλυσε τις πορείες χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για “σοβαρή διατάραξη της τάξης, καταστροφές και τραυματισμούς αστυνομικών”, κυρίως με πέτρες. Οι αρχές του Σαντιάγκο είχαν εγκρίνει τη χθεσινή διαδήλωση, την 37η από την αρχή του κινήματος, αλλά σε μια διαδρομή στις δυτικές περιοχές της πρωτεύουσας, μακριά από τη μεγάλη λεωφόρο Λα Αλαμέδα, στην οποία ήθελαν να διαδηλώσουν οι φοιτητές.

Οι διαπραγματεύσεις των φοιτητών με την κυβέρνηση, άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από πέντε μήνες κινητοποιήσεων των φοιτητών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών που ζητούν μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές απαιτούν μια “αλλαγή μοντέλου” στο χιλιανό εκπαιδευτικό σύστημα των δύο ταχυτήτων, όπου ο δημόσιος τομέας δεν χρηματοδοτείται επαρκώς από τότε που το κράτος αποστασιοποιήθηκε απ’ αυτόν στη δεκαετία του 1980, την εποχή της δικτατορίας.

alt

 

alt

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

ΠΗΓΗ:   enet

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο