10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Το ισραηλινό ναυτικό μπλόκαρε το Καράβι Γυναικών για τη Γάζα

Στις 16:58 σήμερα, χάθηκε η επαφή με το ιστιοπλοϊκό Zaytouna – Oliva που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στη Μεσόγειο από τον Σεπτέμβριο με, προορισμό την επί 9 χρόνια αποκλεισμένη διά ξηράς και θαλάσσης Λωρίδα της Γάζας.

Το Καράβι των Γυναικών για τη Γάζα, μια διεθνής πρωτοβουλία που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition) έχει σκοπό να αναδείξει τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα μάλιστα από τη σκοπιά των γυναικών.

Οι συμμετέχουσες στην αποστολή, 13 τον αριθμό, προέρχονταν από: Αλγερία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Μαλαισία, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική και Σουηδία. 

Η εφημερίδα Haaretz επιβεβαίωσε ότι το πλοίο καταλήφθηκε από ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το Καράβι των Γυναικών για τη Γάζα δημοσίευσε βίντεο με μηνύματα κάποιων από τις επιβάτισσες που καλούν τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να θέσουν τις κυνερνήσεις τους προ των ευθυνών τους.

0
0
votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο