Δελτίο Τύπου φοιτητών/ τριών για το σπάσιμο του Lock-Out στη Νομική

Μετά από τις παράνομες απορρίψεις – εδώ και 7 χρόνια – για άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, και μετά από τη φίμωσή του από τη διοίκηση της Φυλακής, που του απαγόρευσε να παρέμβει στην εκδήλωση αλληλεγγύης που ήταν προγραμματισμένη για απόψε 14/12 στη Νομική, οι πανεπιστημιακές αρχές της Νομικής σχολής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ, αμπαρώνοντας τη σχολή (επικαλούμενοι «τεχνικούς λόγους») και καλώντας τα ΜΑΤ να περικυκλώσουν τη σχολή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ολοκληρώσουν την απαγόρευση της εκδήλωσης αλληλεγγύης.

Οι φοιτητές/τριες της Νομικής Σχολής απάντησαν με σπάσιμο του lock out και με το ακόλουθο Δελτίο τύπου:

06ac1dc3-db36-4b36-b6c2-5f7b73d72c9b.jpg

 

Δελτίο Τύπου για το σπάσιμο του Lock-Out στη Νομική

Οι Κοσμητείες των Ο.Π.Ε. και Νομικής, έβγαλαν μία ανακοίνωση η οποία απαγορεύει τη διάθεση χώρων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Αυτή η απόφαση έχει πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς αποβλέπει στην αποστείρωση του κοινωνικού χώρου του Πανεπιστημίου από οποιαδήποτε δραστηριότητα εκφεύγει των ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων.

Στην απαγόρευση αυτή ήρθε να προστεθεί το τρίτο κατά σειρά lock- out από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς για να εμποδίσει την πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα γινόταν με θέμα τις άδειες που δεν δίνονται παράνομα στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα. Συγκεκριμένα, η Κοσμητεία Νομικής έστειλε εμπιστευτικό έγγραφο στη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να απαγορευτεί η τηλεφωνική παρέμβαση του στην εκδήλωση αυτή.

Η κίνηση αυτή διαπνέεται από ακραίο αυταρχισμό, αποτελεί προσπάθεια φίμωσης οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής και πλήττει στον πυρήνα του το άσυλο. Απέναντι σ’ αυτό, εμείς επανοικειοποιηθήκαμε το χώρο του ασύλου σπάζοντας το lock-out, προκείμενου να γίνει ανοιχτός και ζωντανός στους/στις φοιτητές/-τριες και την κοινωνία. Η απάντηση ήταν η περικύκλωση της Νομικής με ΜΑΤ και ο έλεγχος όσων ήθελαν να εισέλθουν. Γι’ αυτό ευθύνονται η κυβέρνηση και οι Κοσμητείες Νομικής και Ο.Π.Ε. 

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία εποχή άγριας επίθεσης στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να στηρίξει την επανανοηματοδότηση του πανεπιστημιακού χώρου από εμάς τους/τις ίδιους/ίδιες, τόσο σήμερα όσο και στην καθημερινότητά τους.

Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής

ΕΑΑΚ ΝΟΠΕ

ΑΡΕΝ ΝΟΠΕ

ΑΡΔΙΝ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο