#Gdtrial | Ερωτηματικά (ξανά) για τον ρόλο της ΕΛΑΣ

Φορτωμένη με 4 δικασίμους, καταθέσεις 5 διαφορετικών μαρτύρων και 21.000 λέξεις πρακτικών από το παρατηρητήριο Golden Dawn Watch, υπήρξε η 51η εβδομάδα της Δίκης της Χρυσής Αυγής, όπως τονίστηκε και στο εβδομαδιαίο βιντεοχρονολόγιο του OmniaTV, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, με καλεσμένο τον κ. Παναγιώτη Σαπουντζάκη, από την πολιτική αγωγή.

Ως προς τις συνθήκες της δίκης, δυστυχώς παραμένει το ζήτημα της θέρμανσης, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν λειτουργούν τα μικρόφωνα του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται καθαρά ούτε καν από τους δικηγόρους το τι λέγεται, αλλά βεβαίως και από τους παρατηρητές που βρίσκονται στο κοινό.

 {"video":"https://www.youtube.com/watch?v=blihScQLhjw","width":"800","height":"450"}

Με τη ματωμένη μπλούζα

Η πρώτη κατάθεση ήταν εκείνη του Σκλαβόλια, εκ των θυμάτων της ενέδρας. Επιβεβαίωσε όλα όσα είχαν πει και οι προηγούμενοι μάρτυρες-θύματα της ίδιας επίθεσης και μάλιστα έφερε στο δικαστήριο τη μπλούζα του, η οποία ήταν γεμάτη αίμα από τον πληγωμένο Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Ο ίδιος, είδε καθαρά και περιέγραψε διεξοδικά ένα φονικό όπλο «σαν δρεπάνι» που έφερε ένας εκ των Χρυσαυγιτών, ενώ ανέφερε και το χυδαίο υβρεολόγιο των ταγμάτων εφόδου, εκτιμώντας ότι όλα όσα έλεγαν προδίδουν αλήτικη συμπεριφορά.

Άκουσε καθαρά το συνθηματικό λήξης «Πάμε να φύγουμε, βρώμισε.» το οποίο σήμανε ότι είχε περάσει ο χρόνος και έπρεπε να φύγουν για να μην συλληφθούν, λίγα δευτερόλεπτα πριν το παράγγελμα «Το Πέραμα από εδώ».

b2ap3_thumbnail_115-1.jpg

Ένα νέο στοιχείο από την κατάθεσή του, ήταν μία στιχομυθία που διαδραματίστηκε, μεταξύ των περίοικων που ήρθαν να δουν τι είχε συμβεί. «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο» φέρεται να είπε ένας εξ αυτών με το επώνυμο Λαγός (συνεπωνυμία με τον βουλευτή), σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη Χρυσή Αυγή. Ο Σκλαβόλιας απάντησε ότι στο κόμμα όπου ανήκει δεν θα ανεχόταν να συνυπάρχει με τέτοιον υπόκοσμο.

Σύμφωνα με τον Σκλαβόλια, η μόνη αντίδραση της ΧΑ ως κόμματος σχετικά με την επίθεση ήταν να βγει ο Μιχαλολιάκος στα ΜΜΕ και να αποκαλέσει το Σωματείο τους «νεκροθάφτες του Περάματος, της Ζώνης». Ο ίδιος μάρτυρας αξιολόγησε ότι τίποτα στη ΧΑ δεν γίνεται χωρίς απόφαση της ηγεσίας, πόσο μάλλον μια τέτοια επίθεση.

b2ap3_thumbnail_115-6.jpg

Υπεράσπιση σε δύσκολη θέση

Η διαρκής επανάληψη των ίδιων ερωτήσεων από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης συζητήθηκε στην εκπομπή όπου ο κ. Σαπουντζάκης εξήγησε πως, ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια επειδή δεν έχουν επιχειρήματα και ψάχνουν ίσως για μία αντίφαση στις καταθέσεις. Οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι όμοιες και ταιριάζουν απολύτως με αυτές που δώσανε πριν 4 χρόνια, κάτι που καταδεικνύει την αξιοπιστία των μαρτύρων.

Απόπειρα να μιλήσει για πολιτική δίκη δια της πλαγείας εντοπίστηκε στις ερωτήσεις του Μιχαλόγια Γ., ο οποίος είπε στον μάρτυρα Σκλαβόλια ότι «Μα ανήκετε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και γι’ αυτό είστε εδώ.» κάτι το οποίο φαίνεται ότι πέρασε σχεδόν αναπάντητο, αλλά όχι απαρατήρητο από την Πρόεδρο που έδωσε το λόγο στον επόμενο δικηγόρο.

Απανωτές ερωτήσεις έθεσε η συνήγορος υπεράσπισης Βελέντζα για τις μηνύσεις εναντίον στελεχών του Συνδικάτου, οι οποίες όμως κρίθηκαν άστοχες και απορρίφθηκαν από την Έδρα. Στην σουρεαλιστική απάντηση της Βελέντζα ότι «Ούτε εμένα» (σ.: με ενδιαφέρει η απάντηση του μάρτυρα) η Πρόεδρος απόρησε εύλογα «Τότε γιατί ρωτάτε;»

b2ap3_thumbnail_117-3.jpg

Μελανιασμένος 10 ημέρες

Ο 60χρονος Ιορδάνης Πουντίδης, εκ των θυμάτων της επίθεσης, είναι παιδί προσφύγων από την Καππαδοκία που πολέμησαν στην Αντίσταση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου επί σειρά ετών και μέχρι το 2004, ενώ ο ένας γιος του ήταν αδελφικός φίλος του Παύλου Φύσσα.

«Ήταν ενέδρα, ήρθαν με φονικά εργαλεία κι εμείς ήμασταν με τα πινέλα» είπε χαρακτηριστικά. Περιέγραψε γλαφυρά τα όπλα που κρατούσαν τα τάγματα εφόδου, όπως σίδερα, βέργες, μπετόβεργες, καδρόνια με καρφιά κλπ. Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο «Πού χρησιμοποιούνται αυτά;» απάντησε με ένα αφοπλιστικά ειλικρινές «Αυτά δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν στα κεφάλια μας.»

Ο μάρτυρας ξυλοκοπήθηκε άσχημα, ανατριχιάζει κανείς ακούγοντας τις λεπτομέρειες: «Τις έτρωγα και ήταν μελανιασμένα τα χέρια μου και τα μέλη του σώματός μου 10 μέρες περίπου. Σημαδεύαν, χτυπάγανε κεφάλια. Εκτός από το κεφάλι έφαγα πολλές στα πλευρά, για 10 μέρες πονάγανε τα παΐδια μου. Αφού με χτύπησαν στο κεφάλι μετά με χτύπησαν αριστερά – δεξιά.»

b2ap3_thumbnail_116-2.jpg

«Οι βουλευτές παρακινούν αυτές τις κινήσεις» εκτίμησε, περιγράφοντας τον ρόλο τους μέσα στην ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση. Μίλησε για την αρχή του αρχηγού και το πόσο σημαντική είναι για την οργάνωση, ενώ από την ηγεσία, η λογική είναι «χτυπάτε, σφάξτε κι εμείς θα σας καλύψουμε» όπως είπε συγκεκριμένα.

Ο Πουντίδης κατέθεσε ότι ο Χατζηδάκης εκ των επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου, καμάρωνε ότι είναι «το δεξί χέρι του Λαγού» στη ΧΑ, καθώς έτρωγαν κολατσιό σε κάποιο πλοίο όπου εργάστηκαν μαζί, στη Ζώνη. Αναγνώρισε χωρίς καμία αμφιβολία ως παρόντες στην ενέδρα τους Καστρινό, Αντωνακόπουλο, και Χατζηδάκη.

Στην ερώτηση του Παπαδέλλη από την υπεράσπιση εάν γνωρίζει μια σύμβαση εργολάβου που συνεργάστηκε με τη ΧΑ για να πέσουν τα μεροκάματα, ο Πουντίδης ανέφερε τον Πυρινή, τονίζοντας μάλιστα ότι οι άλλοι εργολάβοι διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό, λόγω των χαμηλών ημερομισθίων. Όπως είπε ο κ. Σαπουντζάκης, είναι κάτι που είχε ήδη καταθέσει και ο Πουλικόγιαννης. Ο Πυρινής φέρεται να είναι εκ των επιχειρηματιών που ήρθε σε επαφή με τη ΧΑ, και εκτιμάται ότι προσέλαβε χρυσαυγίτες στην επιχείρησή του μετά την επίθεση, ως κάποιο είδος επιβράβευσης.

 b2ap3_thumbnail_116-14.jpg

Εσείς καταδικάζετε τη βία;

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, αποκάλυψε ότι του έχουν στείλει σφαίρα σε φάκελο με τη σημείωση «η επόμενη στο κεφάλι» κάτι που δεν έχει αναφερθεί ως τώρα και δεν το ρώτησε και κανείς. Λόγω του χαρακτήρα του, όπως είπε στην εκπομπή της Παρασκευής ο κ. Σαπουντζάκης, δεν το είχε αναδείξει ως τώρα, αλλά αναγκάστηκε να το πει λόγω των ερωτήσεων, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι «Δεν μασάει από τέτοιου είδους φτηνές απειλές».

Ερωτηθείς εάν θεωρεί όλους τους βουλευτές της ΧΑ μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ο Πουντίδης αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με τον βουλευτή Λαγό, ο οποίος μπούκαρε δια της βίας σε σχολείο του Περάματος, κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, και τραμπούκισε γονείς και δασκάλους. Απευθυνόμενος στους συνηγόρους υπεράσπισης, ο μάρτυρας ρώτησε αποστομωτικά «Εγώ την καταδικάζω αυτή την πράξη. Εσείς;» δημιουργώντας εκνευρισμό στην υπεράσπιση.

 b2ap3_thumbnail_117-5.jpg

Λάδι ο Μπούκουρας;

Κατόπιν ερωτήσεων της Πανταζή, σχετικά με τη δράση του Μπούκουρα, ο Πουντίδης απάντησε ότι ο πελάτης της ηγούνταν των επεισοδίων που προκάλεσε η ΧΑ στην Κόρινθο. Στην απόκρουση της Πανταζή δια του ερωτήματος «Είναι αυτό ποινικό αδίκημα;» απάντησε η Πρόεδρος ότι «Εξαρτάται».

Όπως μας εξήγησε ο κ. Σαπουντζάκης, σωστά επενέβη το δικαστήριο. Συγκεκριμένα, είπε ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου να χαρακτηρίσει τα γεγονότα, αν εμπίπτουν στον Ποινικό Κώδικα, και δεν είναι δουλειά του μάρτυρα.

 b2ap3_thumbnail_116-16.jpg

Επιμελώς κρυμμένο όπλο

Στη συνέχεια κλήθηκε ο μάρτυρας Καρδάμης, ο αστυνομικός που ανακάλυψε ένα από τα όπλα (με την έννοια του νόμου), που το τάγμα φέρεται να χρησιμοποίησε στην ενέδρα κατά του ΠΑΜΕ, επιμελώς κρυμμένο πίσω από την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού, στα γραφεία της ΧΑ, στο Πέραμα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ της Έδρας και του μάρτυρα Καρδάμη για το αν μπήκε εκεί για να ενοχοποιήσουν κάποιον ή όχι, ο μάρτυρας απάντησε ότι θα μπορούσε βεβαίως να το έχει αφήσει εκεί κάποιος που θέλει να το ξαναχρησιμοποιήσει.

Πρόκειται για ένα ξύλινο στειλιάρι (άνω του ενός μέτρου) με μία προσαρμοσμένη μεταλλική βάση (κύλινδρο), επί της οποίας έχει ηλεκτροσυγκολληθεί ένας γάντζος. Το δικαστήριο προσπάθησε να διευκρινίσει εάν πρόκειται για ιστό σημαίας, κάτι που δύο αστυνομικοί μάρτυρες (Καρδάμης και Παναγιωτίδης) απέκλεισαν.

b2ap3_thumbnail_118-2.jpg

Πρέπει να δώσουμε σημασία στην αρχική κατάθεση του Καρδάμη, καθώς και στην έκθεση παράδοσης-παραλαβής του αντικειμένου, τόνισε ο κ. Σαπουντζάκης. Εκεί είχε δηλώσει ότι φαινόταν μόνο ένα μικρό μέρος της ξύλινης απόληξης, και αυτό όχι εύκολα, από το κάτω μέρος της μονάδας του κλιματιστικού, σχεδόν σαν να αποτελούσε μέρος της μεταλλικής βάσης του. Δεν ήταν δηλαδή τοποθετημένο με την πρόθεση να βρεθεί εύκολα, δεν ήταν σε κοινή θέα. Επίσης, αυτό που βρήκε, ο Καρδάμης το θεώρησε ύποπτο επειδή έμοιαζε με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών.

Η πολιτική αγωγή επεσήμανε δια των ερωτήσεων και των αντίστοιχων απαντήσεων πως, όποιος φέρει ένα τέτοιο όπλο έχει ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας φονική πρόθεση. Ασχέτως εάν τελικά θα πετύχει το σκοπό του, από νομικής πλευράς, πρόκειται για δολοφονικό δόλο, κάτι που δυσχεραίνει τη θέση των κατηγορουμένων.

 b2ap3_thumbnail_16176743_10210511057145441_1090506335_n.jpgb2ap3_thumbnail_16176641_10210511056425423_2021470094_n.jpg

Ξανά, ο ρόλος της ΕΛΑΣ

Θα περίμενε κανείς ότι όλα αυτά που περισυνέλεξε η Αστυνομία, ειδικά τα 5 παρόμοια στειλιάρια που βρέθηκαν συνολικά, θα τα εξέταζε η Διεύθυνση Εγκληματολογικού για να βρεθεί DNA πάνω ή άλλα στοιχεία. Έχει γίνει μόνο μια δακτυλοσκοπική εξέταση, από την οποία δεν βρέθηκε τίποτα που να μπορεί να αξιοποιηθεί.

Ωστόσο, καθώς το αντικείμενο που βρήκε ο Καρδάμης δεν υπάρχει σε φωτογραφίες στη δικογραφία, προκύπτουν νέα ερωτήματα σχετικά με τις έρευνες που έχει κάνει η Αστυνομία και τι έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Υπενθυμίζεται ότι από την υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους, το CD με τις φωτογραφίες της ΕΛΑΣ έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί.

b2ap3_thumbnail_116-6-.jpg

Απορίας άξιο είναι ότι δεν έκανε κανείς από τους αστυνομικούς προσαγωγές υπόπτων, παρόλο που μετά το επεισόδιο προσήλθαν 10-15 μηχανές ΔΙΑΣ αλλά και αυτοκίνητα και οι περίοικοι τους έδειχναν προς τα πού δραπέτευσαν οι δράστες. Θα μπορούσαν, όπως είπε ο Πουντίδης, να βάλουν 2 περιπολικά προς Σαλαμίνα για να κλείσουν το δρόμο να μην περάσει κανείς, αλλά δεν ήθελαν να το κάνουν, σύμφωνα με τον μάρτυρα.

Σε σχέση με το ακαταδίωκτο που αισθάνονταν ότι είχαν οι δράστες, ο μάρτυρας και πολιτικώς ενάγων Πουντίδης περιέγραψε ότι έχει υπάρξει αυτόπτης σε πορεία της ΧΑ στη Χαλκηδώνα, όπου προπορευόταν και ακολουθούσε ομάδα ΔΙΑΣ, σαν να τους συνοδεύει.

 b2ap3_thumbnail_116-5__10-15.jpg

O “δαρμένος” ισαποστασίτης

Επόμενος μάρτυρας ήταν ο Παναγιωτίδης, αστυνομικός διευθυντής από το 2012 και βεβαίως τηλεοπτικός σταρ κατόπιν του πρόσφατου επεισοδίου στο Πέραμα. Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο την Παρασκευή ότι έφαγε ξύλο από τη ΧΑ στο εν λόγω σχολείο, κάτι που δεν διαπιστώνουμε μέσα από τα βίντεο.

Το 2013, είχε λάβει εντολή στρατηγού να φυλάει τα γραφεία της ΧΑ κατά τη διάρκεια της πορείας που διοργανώθηκε ως αντίδραση στο επεισόδιο. Έβαλε τα δυνατά του για να διαψεύσει τον Καρδάμη, ως προς το κατά πόσο ήταν ορατό το αντικείμενο πίσω από το κλιματιστικό, παρόλο που δεν ήταν εκείνος που το βρήκε, οπότε πρέπει να σταθμιστεί η βαρύτητα αυτής της άποψης. Άφησε μάλιστα και την υπόνοια ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το είχε τοποθετήσει εκεί, για να ενοχοποιήσει άλλους ενώ πρόσθεσε ότι τέτοια αντικείμενα έχουν και οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί.

b2ap3_thumbnail_118-12.jpg

Όσον αφορά την δολοφονική ενέδρα, εκτίμησε ότι επρόκειτο απλώς για επεισόδιο με αφορμή μία αφισοκόλληση, αυτό δηλαδή που προσπαθεί διακαώς να υποστηρίξει και η υπεράσπιση των Χρυσαυγιτών. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί κάτι που η κοινή εμπειρία το διαψεύδει, ότι δηλαδή τέτοιου είδους στειλιάρια χρησιμοποιούν όλοι στις πορείες, προσυπογράφοντας τη θεωρία των δύο άκρων.

Ερωτηθείς από την Έδρα, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι «Δεν συνάδει με οποιαδήποτε άλλη χρήση, είναι όπλο αυτό το πράγμα». Παράλληλα, ο Παναγιωτίδης εκτίμησε κάτι πολύ βολικό για την υπεράσπιση: ότι κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει ένα όπλο άπαξ, μετά το ξεφορτώνεται ώστε να μην ενοχοποιηθεί, αποκλείοντας σχεδόν την πιθανότητα να θέλει κάποιος να το χρησιμοποιήσει και στο μέλλον.

Ο κ. Σαπουντζάκης εντόπισε στις καταθέσεις των αστυνομικών μια έμμεση αλλά εμφανή προσπάθεια να αμφισβητηθούν ορισμένα στοιχεία της δικογραφίας. Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις αρχικές τους καταθέσεις, οι οποίες έγιναν όταν τα γεγονότα ήταν πρόσφατα στη μνήμη των μαρτύρων και άρα είναι σαφώς πιο κοντά στην αλήθεια. Χαρακτηριστικά είπε ότι «Σημαίες με τσιγκέλια πάνω είχαμε να δούμε από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» απορρίπτοντας την θεωρία ότι επρόκειτο για ιστό σημαίας.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι ο Παναγιωτίδης προσπάθησε να υποβαθμίσει τον προπηλακισμό του εισαγγελέα, ωστόσο υπάρχει σαφέστατη αναφορά με το χυδαίο υβρεολόγιο του Λαγού, από τον Τσαρουχά, τον αστυνομικό που θα κληθεί προσεχώς ως μάρτυρας.

 b2ap3_thumbnail_118-18.jpg

Αφέλεια ή κάτι άλλο;

Μία απροσδόκητη κατάθεση παρείχε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο Ανθυπαστυνόμος Παράσχος, ο τρίτος στη σειρά αστυνομικός. Κληθείς να εξηγήσει τι γνωρίζει, έδωσε μία εξαιρετικά αντιφατική περιγραφή, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την αρχική του κατάθεση.

Η Πρόεδρος εξεπλάγη από όσα άκουσε και ρώτησε αν είναι ο ίδιος άνθρωπος και εάν αναγνωρίζει την υπογραφή του. Στη συνέχεια ζήτησε από τον Γραμματέα της Έδρας να αναγνώσει την αρχική κατάθεση, με τον μάρτυρα να απορεί «Δεν είναι τα ίδια;»

Ο μάρτυρας ακούγοντας την προανακριτική του κατάθεση δήλωσε ότι αυτή ισχύει και όχι αυτά που είπε στο δικαστήριο. Στην παρατήρηση της Έδρας ότι δεν μπορεί να καταθέτει άλλα αντί άλλων, ο νεαρός ανθυπαστυνόμος είπε ότι δεν μπορεί να θυμάται τι έγινε πριν από 2 χρόνια, με την Πρόεδρο να του εξηγεί ότι ίσως πρέπει να αλλάξει επάγγελμα.

b2ap3_thumbnail_118-19.jpg

Το σχόλιο του κ. Σαπουντζάκη είναι ότι τέτοιες κραυγαλέες αντιθέσεις είναι ποινικά κολάσιμες, και παρόλο που η πολιτική αγωγή δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει τη δίωξη ενός νέου ανθρώπου, υπάρχει σοβαρό θέμα. «Ήρθε ακόμα και ο γραμματέας της έδρας σε απόγνωση. Ένας έμπειρος γραμματέας που είναι στις πιο κρίσιμες δίκες, έχει ακούσει τα πιο απίθανα πράγματα και αυτό του προκάλεσε πρωτοφανή εντύπωση.» είπε στο βιντεοχρονολόγιο της Παρασκευής.

Για την ιστορία, ο Παράσχος κατέθεσε προανακριτικά ότι: «Στις 22:20 χτύπησε το τηλέφωνο και τηλεφωνική σύνδεση που αντιστοιχούσε στον αξιωματικό υπηρεσίας είπε ότι περί ώρα 03:00 ξημερώματα, μετά το επεισόδιο στο Πέραμα, είδα άτομα με μαύρες μπλούζες που συμμετείχαν στο περιστατικό να εισέρχονται στα γραφεία και να τοποθετούν καδρόνια, ξύλα και άλλα αντικείμενα.»

Νέο κωμικοτραγικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε όταν ο Παράσχος ερωτήθηκε εάν γνωρίζει τον κατηγορούμενο Πανταζή, εκ των επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ. Ενώ αρχικά απάντησε ότι δεν τον γνωρίζει, σημείωσε ότι γνωρίζει κάποιον Πανταζή που δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος. Όταν η Έδρα του ζήτησε να τον περιγράψει (ηλικία, χαρακτηριστικά, επάγγελμα), σύντομα διαπιστώθηκε στο ακροατήριο ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

 b2ap3_thumbnail_118-21.jpg

Κάθε Παρασκευή

Η επόμενη δικάσιμος (119η την 52η εβδομάδα της δίκης) διεξάγεται την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017. Αναμένεται η εξέταση των μαρτύρων Βύρωνα Σημαντήρη, από τη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου και Τσαρουχά από την Αστυνομία.

Παράλληλα, ζητήθηκε από την Έδρα η βίαιη προσαγωγή του Λυριτζή, οδηγού της ΕΘΕΛ που είχε βάρδια το βράδυ του επεισοδίου, ο οποίος δεν έχει ανταποκριθεί στην κλήση για κατάθεση στο δικαστήριο.

b2ap3_thumbnail_20170123-125304.jpg

Οι εναπομείνασες δικάσιμοι του Ιανουαρίου είναι: 24/1, 25/1 και 26/1.

Για τον Φεβρουάριο έχουν οριστεί οι ημερομηνίες: 1, 2, 7, 9, 10, 14, 16, 23, 24 και 28 του μηνός. Από τις 10 αυτές δικασίμους, οι 4 θα διεξαχθούν στον Κορυδαλλό (1η, 9η, 16η και 23η) και οι υπόλοιπες θα λάβουν χώρα στο Εφετείο.

b2ap3_thumbnail_117-8.jpg

Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης μπορείτε να βλέπετε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9 μ.μ., στο βιντεοχρονολόγιο του OmniaTV.

Το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι και τώρα, είναι προσβάσιμο μέσω του OmniaTV. Επισκεφθείτε επίσης τις σελίδες του Jail Golden Dawn και του παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch.

b2ap3_thumbnail_116-18.jpg

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο