Εβδομάδα Κινητοποιήσεων

alt

 

Εβδομάδα κινητοποιήσεων φαίνεται πως ξεκινάει, με τους πρωταγωνιστές στις εξελίξεις να είναι αυτή τη φορά οι φοιτητές, οι καθηγητές του ΕΜΠ κι οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Συγκοινωνίες.

Στον χώρο της Παιδείας αρχικά, και τη στιγμή που το διδακτικό προσωπικό του ΕΜΠ προχώρησε στην κήρυξη 48ωρης απεργίας, η οποία θα διερκέσει έως και αύριο Τρίτη, οι φοιτητές αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, αντιδρώντας στο Νόμο-Πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, με νέες συνελεύεσεις, τη στιγμή που ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που έχουν βάλει λουκέτο ξεπερνά τα 200. 

Την ερχόμενη Πέμπτη ετοιμάζεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ οι φοιτητές θα συμμετάσχουν επίσης στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά την 76η Διεθνή Έκθεση.

alt

Ταυτόχρονα, σε θέση μάχης βρίσκονται και τα συνδικάτα των εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες. η οποίοι, με μπροστάρηδες τους εργαζόμενους στα λεωφορεία και τα τρόλεϋ, αποφασίζουν κι αυτοί με τη σειρά τους με συνελεύσεις, για το ενδεχόμενο έναρξης νέους γύρου κινητοποιήσεων

Κυριότερο αίτημα των εργαζομένων, να μην εφαρμοστούν εις βάρος τους οι νέες ΣΣΕ που προβλέπει το Νομοσχέδιο Εξυγίανσης των Αστικών Συγκοινωνιών που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών.

Η αρχή έχει ήδη γίνει με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων σε Μετρό κι Ηλεκτρικό, την προηγούμενη Παρασκευή 02/09/2011.

Ακόμη, κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείει και τη συμμετοχή των οδηγών Ταξί στις εν λόγω κινητοποιήσεις, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο