Δήμητρα Βελέντζα, Υποψήφια ΧΑ Α’ Αθηνών – Συνήγορος υπεράσπισης

 

Κατά τη διάρκεια της 123ης δικασίμου της #GDtrial οι συνήγοροι υπεράσπισης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», σχολίασαν τις καταθέσεις των μαρτύρων της υπόθεσης επίθεσης τάγματος εφόδου της Χ.Α. σε μέλη του ΠΑΜΕ και του συνδικάτου μετάλλου.

Κατά τον σχολιασμό της η Δήμητρα Βελέντζα (Φωτό – Υποψήφια ΧΑ Α’ Αθηνών – Συνήγορος Καζατζόγλου, Καλαρίτη, Κούζηλο, Μπαρέκα, Στέφα, Χρυσαφίτη) είπε για τον πολιτικώς ενάγοντα και μάρτυρα Σωτήρη Πουλικόγιαννη: «Και είναι τυχερός ο Πουλικόγιαννης που δεν του κατετέθη μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση».

b2ap3_thumbnail_louk-miniseis_xa_tweet.jpg

Αυτού του είδους οι μηνύσεις και αγωγές της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, αλλά και στελεχών της, προς μάρτυρες, δημοσιογράφους, αντιφασιστες κλ.π. είναι πράγματι μια πάγια τακτική όπως αποδεικνύεται από τα παρακάτω παραδείγματα που συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε.

 

Αιτήματα για δίωξη για ψευδορκία στη Δίκη της Χρυσής Αυγής από τους υπερασπιστές.

1. Οκτώβριος 2015

Αίτημα της υπεράσπισης να κρατηθεί για ψευδορκία ο μάρτυρας στην υποθέση Π.Φύσσα Δημήτρης Μελαχροινόπουλος.

2. Δεκέμβριος 2015

Αίτημα της υπεράσπισης για ποινική δίωξη για ψευδορκία της μάρτυρα στην υπόθεση Π. Φύσσα, Δήμητρας Ζώρζου.

3. Δεκέμβριος 2016

Αίτημα της υπεράσπισης για κράτηση για ψευδορκία του μάρτυρα στην υπόθεση επίθεσης τάγματος εφόδου σε Αιγύπτιους αλιεργάτες, Αμπουζιντ Εμπάρακ.

4. Ιανουάριος 2017

Αίτημα της υπεράσπισης για ποινική δίωξη για ψευδορκία του μάρτυρα στην υπόθεση επίθεσης τάγματος εφόδου σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ , Θεόδωρου Τηλιακού.

 

Μηνύσεις και αγωγές μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής προς αντιφασίστες, μέλη κομμάτων και δημοσιογράφους.

1. Μαϊος 2009

Ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ αναρτά στο Indymedia κάλεσμα σε συλλαλητήριο για το κλείσιμο των γραφείων της ΧΑ. Η ΧΑ υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, αλλά και διατάραξη της κοινής ειρήνης στον ίδιο καθώς και στον τότε πρύτανη του ΕΜΠ Μουτζούρη.

2. Μαϊος 2009

Ο Θοδωρής Κούρκουλας μέλος της κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό» κατηγορείται με ανυπόστατη μήνυση από το μέλος της ΧΑ Αριστοτέλη Λάγιο («επιτροπή» κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα) για ξυλοδαρμό.

3. Μάρτιος 2010

Ο Η. Κασιδιάρης υποβάλει μήνυση για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφημιση στην πανεπιστημιακό Μαίρη Βαβαγιάννη Μαυρή, αυτόπτη μάρτυρα ξυλοδαρμού φοιτητή το 2007 στον οποίο συμμετείχε ο πρώτος.

4. Ιούνιος 2010

Ο Τάσος Χατζηπαράσχος (ΧΑ-«επιτροπή» κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα) υποβάλει μήνυση στον Π. Κωνσταντίνου της ΚΕΕΡΦΑ για επίθεση στην εθνικιστική ομάδα «Ελληνική γροθιά» μετά από επίθεση των τελευταίων σε μετανάστες κατα το πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.

5. Ιούνιος 2012

Ο Η. Κασιδιάρης μετά την επίθεση σε Κανέλλη-Δούρου υποβάλλει μηνύσεις στις ίδιες αλλά και στον Α. Δελλατόλα και σε στελέχη του Αντ1 για απρόκλητη επίθεση και εξύβριση με λόγια και έργα, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κατακράτηση, ισχυριζόμενος πως το περιστατικό ήταν στημμένο.

6. Ιούνιος 2012

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΧΑ Α. Γρέγος υποβάλλει μήνυση στον Δ. Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για δυσφήμιση, διατάραξη κοινής ειρήνης και διέγερση πολιτών σε διχόνοια καθώς και εξύβριση για δηλώσεις του τελευταίου που αναφερόταν στην ΧΑ ως «ναζιστικό κόμμα που πρέπει να βγεί εκτός νόμου».

7. Ιούνιος 2012

Ταγμα εφόδου της Χ.Α. επιτίθεται στο αναψυκτήριο του αντιφασίστα Γ. Βραχνή στη Βέροια τραυματίζοντας θαμώνα. Το θύμα υποβάλει μήνυση και οι επιτιθέμενοι υποβάλουν μήνυση για ψευδή καταμήνυση συκοφαντική δυσφήμηση και αξύβριση

8. Σεπτέμβριος 2012

Ο Η. Κασιδιάρης καταθέτει αγωγή για ηθική βλάβη για άρθρο-κριτική στον ίδιο από την Α. Παναγιωταρέα το οποίο δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο, αξιώνοντας από την ίδια και την εφημερίδα 900.000€.

9. Σεπτέμβριος 2012

Ο βουλευτής της ΝΔ Κυριαζίδης αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση» σε σε εκπομπή στον Βήμα fm. Η Χρυσή Αυγή υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση αξιώνοντας 300.000€.

10. Οκτώβριος 2012

Ο Π. Τατσόπουλος αναφέρεται στην Χρυσή Αυτή σε άρθρο του σε μμε ως «Νταβατζήδες του κοινοβουλίου» μετά από περιστατικό εξύβρισης του βουλευτή Λαέρτη Βασιλείου από τον Χρήστο Παππά, βουλευτή της ΧΑ. Ο Χρήστος Παππας υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

11. Δεκέμβριος 2012

Υποστηρικτές της ΧΑ επιτίθενται στον βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη στον περίβολο του ΟΑΚΑ πριν από ποδοσφαιρκό αγώνα. Ο Βουλευτής μιλώντας σε μμε για το περιστατικό αναφέρεται στην ΧΑ ως «σπείρα εγκληματιών» γεγονός για το οποίο η ΧΑ υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

12. Αυγουστος 2015

Ο βουλευτής της ΧΑ Ανδρέας Αρβανίτης υποβάλει μήνυση στον δήμαρχο Πάτρας «διότι διέδωσε ψευδή γεγονότα σε βάρος της Χρυσής Αυγής με σκοπό την δυσφήμηση του κόμματος.» Ο Δήμαρχος είχε αρνηθεί να παραχωρήσει δημοτικούς χώρους για εκδηλωση της ΧΑ καθώς και στοιχεία για τον αριθμό παιδιών προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

13. Μάρτιος 2016

O δικηγόρος Άγγελος Αγγελέτος*, συνήγορος της Ε. Ζαρούλια βουλευτή ΧΑ και συζύγου Ν Μιχαλολιάκου, υποβάλλει μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση στην δημοσιογράφο Ε.Ηλιοπούλου και στο blog «Κατάληψη ΕΣΗΕΑ» διότι η πρώτη αναφέρθηκε σε κλειστό facebook group στον ίδιο ως «άνθρωπο εμπιστοσύνης των ναζί».

*@ypopto_mousi: Διόρθωση από «Άγγελος Βρεττός» που έγραψα εκ παραδρομής.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments