Επιστολή νεαρού Παλαιστίνιου από τη φυλακή: «Μπήκα στη φυλακή κουτάβι και θα βγω λιοντάρι»

a1sx2_Original2_taha-jailed.jpg

Ο παλαιστίνιος νεαρός κρατούμενος Μοχάμεντ Τάχα, 16 ετών, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς την οικογένειά του από την ισραηλινή φυλακή όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 11 ετών. Παλαιστίνιος πρόσφυγας από τον καταυλισμό προσφύγων Σουάφατ στην Ιερουσαλήμ, ο Μοχάμεντ είναι ένα από τα πολλά παλαιστίνια παιδιά – Παλαιστίνιοι Ιεροσολυμίτες κυρίως – που εκτίουν μεγάλες ποινές σε ισραηλινές φυλακές.

Ο Μοχάμεντ είχε κατηγορηθεί μαζί με τον φίλο του Μουνθέρ Αμπού Μαγιάλα, 15 ετών, από τον καταυλισμό Σουάφατ επίσης, για «απόπειρα δολοφνίας»,  με τον ισχυρισμό ότι προσπαθησαν να μαχαιρώσουν έναν ισραηλινό νεαρό έποικο στην Πύλη της Δαμασκού, στην Ιερουσαλήμ, στις 30 Ιανουαρίου 2016. Ο εν λόγω 17χρονος, φέρεται να  «τραυματίστηκε ελαφρά.»  Καταδικάστηκαν επίσης για «κατοχή μαχαιριού.»

Οι μεγάλες ποινές για τον Μοχάμεντ και τον Μούνθερ ακολούθησαν τις ποινές των 12 ετών για τον Άχμαντ Μανάσρα, των 13 ετών για τον Νουρχάν Αγουάντ και των 6 ετών για τους Μαουίγια Αλκάμ και Μανάρ Σουέικι,  μεταξύ πολλών άλλων παλαιστινίων παιδιών με μεγάλες ποινές φυλάκισης.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστινίων Κρατουμένων Samidoun, ζητά την άμεση απελευθέρωση του Μοχάμεντ και όλων των κρατουμένων παιδιών της Παλαιστίνης. Ακόμη, κάνει έκκληση για διεθνή δράση, για να υποχρεωθεί το κράτος του Ισραήλ να σεβαστεί τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και το τέλος της διεθνούς στρατιωτικής βοήθειας και της βοήθειας που χρηματοδοτεί τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια των Παλαιστινίων παιδιών.

Η φυλάκιση, η καταπίεση, και η δολοφονία των Παλαιστινίων παιδιών από την ισραηλινή κατοχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ισραηλινού αποικιακού έργου στην Παλαιστίνη, και η μόνη αληθινή ελευθερία για τα παιδιά της Παλαιστίνης θα επιτευχθεί μέσα από την ελευθερία του παλαιστινιακού λαού και των παλαιστινιακών εδαφών.

 

Η επιστολή του Μοχάμεντ στην οικογένειά του:

{Μητέρα} {Αδελφή}

Από τον Μοχάμεντ στην αγαπημένη του οικογένεια, χαιρετισμούς.

Πολλούς χαιρετισμούς, πώς είστε πολυαγαπημένοι μου; Μου λείπετε πάρα πολύ. Πώς είναι η μητέρα τού Αμίρ; Τι κάνετε; Σας παρακαλώ, στείλτε τους χαιρετισμούς μου σε όλες τις θείες και τους θείους μου και τα παιδιά των θείων μου και σε όλους.

Μαμά, πώς είσαι; Μου λείπεις πολύ και μου λείπει πολύ να σε πειράζω. Πώς είναι ο Μαχντί; Μου λείπουν όλοι. Και πώς είναι ο Αμπού Ζάνα και ο Ουμ Ζάνα; Σας χαιρετώ όλους και, πρώτα ο Θεός, θα είμαι σύντομα κοντά σας.

Μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στον Αμπού Αντίμπ και στον Αμπού Αμίρ και στη γιαγιά και τον παππού μου και στα αγόρια στη γειτονιά, τους γείτονες, τον Ουμ Αντάμ, τον Αντάμ, τον θείο μου Μπασάμ και τα παιδιά του. Ελπίζω να είναι όλοι ευτυχισμένοι. Θεού θέλοντος, θα είμαι μαζί σας σύντομα και η ευτυχία μας θα είναι πλήρης. Μαμά, θέλω να υπολογίζετε σε μένα και σας παρακαλώ να μην στενοχωριέστε, εντάξει;

Μπήκα στη φυλακή κουτάβι και θα βγω λιοντάρι. Αν όλα πάνε καλά, θα γυρίσω πίσω και θα λάμπω στη γειτονιά και στο σπίτι μας, και θα είστε χαρούμενοι και θα παντρευτώ και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

Πραγματική κρίση είναι μόνο η κρίση του Θεού, γι’ αυτό μη λυπάστε που μου έδωσαν ποινή 11 ετών. Δεν είναι τίποτα. Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας και θα είμαι εκεί μαζί σας. Σας ορκίζομαι ότι θα αυτό θα γίνει σύντομα.

{Μαμά μπαμπάς}

{Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν μετανιώνω που μπήκα στη φυλακή}

 /samidoun.net 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο