#GDtrial | «Όσοι αγωνίζονται πρέπει να πάνε σπίτια τους»

Με μία γενική εκτίμηση για την μέχρι τώρα εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία διανύει πλέον την 56η εβδομάδα της, άνοιξε το βιντεοχρονολόγιο της περασμένης Παρασκευής (17.2.17) ο Ανδρέας Τζέλλης, ένας από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής για την υπόθεση Φύσσα.

Μπούμερανγκ

Κατά την 55η εβδομάδα της δίκης ολοκληρώθηκε η εξέταση του μάρτυρα Δριμυλή για την επίθεση της ΧΑ στο στέκι Συνεργείο, η οποία συνέβη το 2013, στην Ηλιούπολη. Η αρχική δικογραφία «έχει χαθεί», ωστόσο υπήρχαν αντίγραφα τα οποία βρέθηκαν και έτσι θα εκδικαστεί ξεχωριστά, αρχής γενομένης την 25η Απριλίου 2017.

Άλλο όμως ήταν το γεγονός που αξιολόγησαν ως σημαντικό τα ΜΜΕ, και συγκεκριμένα την φασαρία που ξεκίνησαν οι χρυσαυγίτες στην αίθουσα του Εφετείου και η εμφανώς μεροληπτική και μονόπλευρη διαχείρισή της από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά άρθρα τόσο για τα επεισόδια, όσο και την καίρια ανάλυση του Θανάση Καμπαγιάννη με 9 σκέψεις σχετικές με τη δίκη.

b2ap3_thumbnail_C4pVKJVWAAAK9dY.jpg

Πρόκειται για τεχνητή ένταση, με σκοπό να μην ακουστούν οι μάρτυρες και να αποσπαστεί η προσοχή του κοινού από την πραγματική ουσία της δίκης, δηλαδή από τις συντριπτικές αποδείξεις ότι η ΧΑ είναι μία εγκληματική οργάνωση η οποία δρα υπό τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος.

Ωστόσο, η ένταση λειτούργησε τελικά με αρνητικό τρόπο: στην 128η συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη στον Κορυδαλλό, δεν έπεφτε καρφίτσα. Οι αντιφασίστες προσήλθαν μαζικά, αντιδρώντας σε όσα είχαν προηγηθεί, ενώ ηχηρή – και καθόλου τυχαία – ήταν η απουσία του πολυπληθούς κοινού των χρυσαυγιτών, το οποίο μέχρι τώρα παρακολουθούσε συντεταγμένο όλες τις συνεδριάσεις.

b2ap3_thumbnail_16.jpg

Μόνο η ηγεσία στα μαλακά

Παρακολουθώντας στενά την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθείται στη δίκη, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι υπάρχει φροντίδα να διαφυλαχθεί η ηγεσία της ΧΑ, ειδικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ως δήθεν αμέτοχη σε όσα της καταλογίζουν. Όπως τόνισε και ο κ. Τζέλλης στο βιντεοχρονολόγιο:

«Τώρα ακόμα, ορισμένοι, ειδικά από τους κατηγορούμενους, αισθάνονται κι ένα πέπλο ασφαλείας χωρίς να καταλαβαίνουνε το τι ακριβώς γίνεται, ότι τελικά, όλη η φροντίδα είναι για τους από πάνω, όχι για τους από κάτω.»

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΧΑ Ματθαιόπουλος είναι καθηγητής μουσικής επέλεξε να αναδείξει ο συνήγορος υπεράσπισης Τριανταφυλλούδης, για να στηρίξει ότι οι εντολείς του είναι «παραξηγημένοι». Απαντώντας σε αυτό, κατά τη διάρκεια του βιντεοχρονολογίου, ο κ. Τζέλλης είπε ότι πράγματι, ο Ματθαιόπουλος «έχει πολύ καλές μουσικές γνώσεις», όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από το βίντεο του 2005 που έφερε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών.

b2ap3_thumbnail_2_20170221-101417_1.jpg

«Χαιρετίσματα της ΧΑ»

Με μία ανατριχιαστική εισαγωγή συστήθηκε ο πρώτος δράστης που εισήλθε στο στέκι Αντίπνοια, το 2008: «Μουνιά, θα σας γαμήσουμε. Έχετε τα χαιρετίσματα της ΧΑ.» όπως διηγήθηκε στο ακροατήριο ο Μηλιαράκης. Πρόκειται για έναν από τους δύο που μαχαιρώθηκαν σε αυτή την επίθεση, ο οποίος υπέστη αιμορραγικό σοκ, νοσηλεύτηκε επί 20 μέρες, χρειάστηκε 7 φιάλες αίματος και, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα μπορούσε να ήταν νεκρός στη θέση του Παύλου Φύσσα. Σώθηκε επειδή μία εκ των θυμάτων της επίθεσης είχε διατελέσει νοσοκόμα και μπόρεσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει αμετάκλητα, με την καταδίκη 2 μελών της ΧΑ αλλά και ρητή αναφορά του κόμματος στην καταδικαστική απόφαση, κάτι που θα επανέλθει στα αναγνωστέα. Οι καταδικασθέντες είναι οι Στράτος και Σιατούνης, με τον δεύτερο να είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ και υποψήφιος του κόμματος.

b2ap3_thumbnail_24.jpg

Όπως κάθε στρατός

Την ιεραρχική δομή της ΧΑ έφερε στο προσκήνιο καταθέτοντας ο Μηλιαράκης, συγκρίνοντάς την με ένα στρατό και επισημαίνοντας ότι πρόκειται για στοιχείο της ιδεολογικής της συγκρότησης.

Η περιγραφή των δραστών, όπως έγινε στην 128η δικάσιμο από τους μάρτυρες Ρούμπεν Ροντρίγκεζ και Γιώργο Μηλιαράκη, συνάδει απολύτως με όσα έχουμε μέχρι τώρα ακούσει για τα τάγματα εφόδου της ΧΑ.

Συγκεκριμένα, μίλησαν για μαυροφορεμένους δράστες που ήρθαν συντονισμένα, με 10-15 δικάβαλες μηχανές, από προκαθορισμένο ραντεβού σε πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ, κρατούσαν μαχαίρια, σκεπάρνι, σπρέι πιπεριού, συστήθηκαν ως ΧΑ, είχαν διακριτούς ρόλους στη διάρκεια της επίθεσης, ήταν πολλαπλάσιοι από τα θύματά τους, ένας εξ αυτών είχε τη γενική εποπτεία του χώρου, διέπραξαν την καταδρομική δολοφονική επίθεσή τους, και όταν κάποιος φώναξε «τέλος χρόνου» αποχώρησαν συντεταγμένα.

Τους διακριτούς ρόλους των δραστών ανέδειξε στον σχολιασμό του ο κ. Τζέλλης, εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι αυτό και πόσο φανερώνει ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη επίθεση: «Τζαμαρίες, υλικό, κατάληψη του χώρου, επίθεση με μαχαίρια, παράγγελμα τέλος χρόνου. Ο καθένας είχε ρόλο.» Παράλληλα, μας θύμισε ότι στην κατάθεση Πουλικόγιαννη, ο μάρτυρας είχε κάνει λόγο για μικρά πυροσβεστικά τσεκούρια που είχαν οι χρυσαυγίτες και καμάρωναν με αυτά.

b2ap3_thumbnail_19.jpg

Ποιοι τους έστειλαν;

Αναζητώντας αποδείξεις για το επίδικο, δηλαδή το εάν πρόκειται για οργανωμένη επίθεση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η Έδρα ρώτησε τους δύο μάρτυρες της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2017 εάν τελικά, οι δράστες που επιτέθηκαν στο στέκι Αντίπνοια ενήργησαν αυτόνομα, εάν δηλαδή πρόκειται για μία παρέα που αποφάσισε, εκείνη τη μέρα, να τους μαχαιρώσει.

Αμφότεροι οι Ροντρίγκεζ και Μηλιαράκης εξήγησαν ότι δεν είχαν προσωπικές διαφορές με τους δράστες. Οι χρυσαυγίτες που τους επιτέθηκαν δεν ήξεραν καν ποια είναι τα θύματά τους, επρόκειτο για μία εγκληματική δράση στρεφόμενη εναντίον πολιτικών και ταξικών αντιπάλων του φασισμού.

«Όσοι αγωνίζονται και θέλουν να αγωνίζονται πρέπει να πάνε σπίτια τους» τόνισε ο Μηλιαράκης θέτοντας ένα στιβαρό ιδεολογικό πλαίσιο, κάνοντας λόγο για μία κίνηση καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης και τον στόχο της ΧΑ να τους τρομοκρατήσει και να τους καταστείλει, κάτι που, ο κ. Τζέλλης επεσήμανε ότι οφείλουμε να το βλέπουμε στο πλαίσιο της εποχής που συνέβη (2008).

b2ap3_thumbnail_21.jpg

Για όποιον διατηρούσε ακόμα αμφιβολίες για τη γνώση της ηγεσίας της ΧΑ, ένα τάγμα με επικεφαλής τους Κασιδιάρη και Λαγό περίμενε στα δικαστήρια τους μάρτυρες – θύματα το 2011, όταν πήγαν να καταθέσουν για την υπόθεση του στεκιού Αντίπνοια. Τους επιτέθηκαν, τους προπηλάκισαν («Σήμερα θα φάτε πούτσα») και προσπάθησαν να τους εκφοβίσουν, την εποχή που οι κατηγορίες ήταν ακόμα πλημμεληματικές και η ΧΑ δεν είχε μπει στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται, είχε ήδη την αίσθηση του ακαταδίωκτου και της ασυλίας.

Πρόσθετο στοιχείο ενδεικτικό της γνώσης της ηγεσίας αλλά και της επιβράβευσης από αυτήν των βίαιων επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, είναι πως ο Σιατούνης, ο οποίος ήταν ήδη 8 χρόνια μέλος της ΧΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατήλθε υποψήφιος με τη ΧΑ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

b2ap3_thumbnail_11.jpg

Τον τρόπο δικάζουμε

Ο συνήγορος Γεωργόπουλος (υπερασπιστής των Σιατούνη και Στράτου), αποπειράθηκε να ξανανοίξει την υπόθεση Αντίπνοια, για να του επισημάνει η Πρόεδρος ότι

«Αυτά έχουν κριθεί, δεν θα δικάσουμε εδώ αυτή την υπόθεση, η βλάβη έχει τελειώσει. Εδώ δικάζουμε την εγκληματική οργάνωση, τον τρόπο δικάζουμε».

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο θέλει να διαπιστώσει τον τρόπο με τον οποίο οι συνδεδεμένες υποθέσεις φανερώνουν ότι η ΧΑ δρα ως εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, ελεγχόμενη από την ηγεσία της, ασχέτως του ποιοι είναι κάθε φορά τα πιόνια που φέρνουν εις πέρας τις εγκληματικές εντολές.

Στο εύλογο ερώτημα πώς ήξεραν οι χρυσαυγίτες πότε ήταν πιο ευάλωτο το στέκι Αντίπνοια, πέρα από το ότι το πρόγραμμα ήταν ευρέως ανακοινωμένο, προκύπτει ότι είναι πιθανό να είχε προηγηθεί προπαρασκευαστική παρακολούθηση. Αυτό μας παραπέμπει, όπως είπε και ο κ. Τζέλλης, στην υπόθεση του ΠΑΜΕ.

b2ap3_thumbnail_15.jpg

Δεν θα με κρίνει ο φασισμός

Οι απαντήσεις του Ισπανικής καταγωγής Ρούμπεν Ροντρίγκεζ ήταν χειμαρρώδεις και συχνά απολαυστικές, αναγκάζοντας την Πρόεδρο να τον προτρέψει να μετριάσει τόσο την ταχύτητα, όσο και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσε αφειδώς («μαντρόσκυλο» κλπ). Ο δε συνήγορος Γ. Μιχαλόλιας δήλωσε πως δεν επιθυμεί να έχει κανέναν διάλογο με τον μάρτυρα, οι απαντήσεις του οποίου ήταν πολύ εύστοχες και εξαιρετικά ζημιογόνες για τους κατηγορούμενους.

Όταν ζητήθηκε στον Ροντρίγκεζ από τον υπερασπιστή της Ζαρούλια – και κατά δήλωσή του, πρώην «κόκκινο κόμη» – Άγγελο Αγγελέτο να ορίσει τον φασισμό, ο μάρτυρας απάντησε αποστομωτικά: «Δεν επιθυμώ να ανοίξω πολιτική κουβέντα με φασίστες δικηγόρους.»

Στις κατηγορίες – υπό τη μορφή ερωτήσεων – του συνηγόρου Παπαδέλλη, ο μαχητικός Ρούμπεν Ροντρίγκεζ θύμισε στο δικαστήριο πως «είμαι μάρτυρας, δεν θα με κάνετε κατηγορούμενο».

Στην απόπειρα του Παπαδέλλη να αναζωπυρώσει μία παλιά διαφωνία του κόσμου της αναρχίας με τον κομμουνισμό και την αριστερά, ο Ροντρίγκεζ δεν τσίμπησε, στέλνοντας το δικό του υποδειγματικό μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα:

«Ο κοινωνικός και ταξικός αγώνας δεν είναι κάτι ενιαίο. Είμαστε στο πλάι με όλα τα κομμάτια που παλεύουν προς την ίδια κατεύθυνση, είμαστε με τον κόσμο του αγώνα, όχι με τον κόσμο της εξουσίας και τους μαχαιροβγάλτες.»

Λίγο αργότερα, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης Αλεξιάδης έκανε νέα απόπειρα να του αποδώσει επιθετικότητα ενάντια στους χρυσαυγίτες, ο  μάρτυρας επανέλαβε:

«υπενθυμίζω ότι είμαι εδώ σαν μάρτυρας δεν θα με κάνετε κατηγορούμενο, ούτε θα με κρίνει ο φασισμός».

b2ap3_thumbnail_7.jpg

Η ευθύνη μας

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το κοινό της δίκης, όταν ο Μηλιαράκης, απαντώντας στον Αναπληρωτή Εισαγγελέα, ο οποίος ρώτησε εάν το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν το κλείσιμο του στεκιού Αντίπνοια, είπε τα εξής:

«Όχι βέβαια, γιατί εμείς είμαστε αγωνιστές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο κόσμο. Δε φοβηθήκαμε. Η ευθύνη μας απέναντι στους παππούδες μας, απέναντι στους ανθρώπους που πέθαναν στα κρεματόρια και στα Μακρονήσια, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.»

Σε αντιπαραβολή αυτού, ο κ. Τζέλλης υπενθύμισε τα λόγια του Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι «είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945», ώστε ο καθένας να μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με τις δύο πλευρές.

b2ap3_thumbnail_22.jpg

Άκυρη και άκαιρη υπεράσπιση

Το άκυρο των ερωτήσεων πολλών εκ των συνηγόρων υπεράσπισης επεσήμανε για πολλοστή φορά η Πρόεδρος, τονίζοντας ότι η Έδρα δεν ενδιαφέρεται ούτε για πολιτικές ιδεολογίες, ούτε για να κρίνει ποινικές υποθέσεις που έχουν ήδη εκδικαστεί από άλλο δικαστήριο, παρά μόνο για τον ομοιόμορφο τρόπο δράσης (modus operandi).

Ελλείψει χρήσιμων επιχειρημάτων και στοιχείων, ο συνήγορος Παπαδέλλης επιχείρησε να κάνει σύνδεση μεταξύ του στεκιού Συνεργείο και της πρώην κατάληψης «Βίλλα Αμαλίας», καθώς επίσης και του Νώντα Σκυφτούλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος – σε αντίθεση με τους πελάτες των χρυσαυγιτών δικηγόρων – έχει λευκό ποινικό μητρώο. Αλλά ακόμα κι αν δεν είχε, θα ήταν αυτό ικανό επιχείρημα να αιτιολογήσει την επιδρομή του τάγματος εφόδου, με τραμπουκισμούς που έγιναν παρουσία βουλευτών της ΧΑ, απέναντι μάλιστα σε παιδιά που μάθαιναν αγγλικά;

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι ερωτήσεις του συνήγορου Ρουσσόπουλου, υπερασπιστή του Λαγού, ο οποίος επέμενε σε αναφορές στον Χριστόφορο Μαρίνο. Η εκτίμηση του κ. Τζέλλη ήταν πως αυτά λέγονται στο δικαστήριο ώστε να οργιάσουν μετά τα δημοσιεύματα συνωμοσίας σε διάφορες ακροδεξιές ιστοσελίδες.

Η δικανική πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος διέπραξε την επίθεση ενάντια στο Συνεργείο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τζέλλη, αυτά διαψεύδονται από τις ίδιες τις απολογίες των δραστών που προσήχθησαν. Παράλληλα, υπάρχουν καταθέσεις από αστυνομικούς που είδαν την εξέλιξη της μοτοπορείας και της επίθεσης, υπάρχουν τα σχετικά μηνύματα του Κέντρου Επιχειρήσεων, αλλά βεβαίως και πολλοί μάρτυρες, απλοί πολίτες, που κατέγραψαν πινακίδες, φωτογράφισαν, είδαν, ή και υπήρξαν θύματα της επίθεσης των χρυσαυγιτών.

 b2ap3_thumbnail_C4oLKJWXAAAhsQr.jpg

Ποιος αποφάσισε καταγραφή των αντιφασιστών;

Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά έχουν προκύψει για την κάμερα GoPro την οποία έφερε στην εξάρτυσή του ένας από τους αστυνομικούς στην είσοδο της αίθουσας, από τη μεριά του αντιφασιστικού κοινού, στη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου 2017, στο Εφετείο Αθηνών.

Η «αθώα» εκδοχή είναι ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του ίδιου του αστυνομικού. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να κληθεί επισήμως να εξηγήσει γιατί το έκανε, πώς είχε σκοπό να επεξεργαστεί το συλλεχθέν υλικό, σε ποιον είχε σκοπό να διαθέσει αυτό το υλικό και βεβαίως, να διερευνηθεί εάν έχει σχέσεις με τη ΧΑ.

Δυστυχώς όμως, υπάρχει και μία πολύ σοβαρότερη εκδοχή: ότι δηλαδή ο αστυνομικός εκτελούσε εντολή της ΕΛΑΣ για ανεπίσημη καταγραφή των εισερχομένων αντιφασιστών, κάτι για το οποίο θα πρέπει να απαντήσει η ηγεσία της ΕΛΑΣ αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ποιος αποφάσισε κάτι τέτοιο και σε ποια λογική εντάσσεται; Ποιος έδωσε την εντολή; Πώς θα γινόταν διαχείριση και χρήση του υλικού;

Υπήρχε σχετική άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων; Έχει η ΕΛΑΣ συγκεκριμένες διαδικασίες για την διαχείριση, την αποθήκευση, τον έλεγχο στην πρόσβαση και χρήση, αλλά και την καταστροφή του υλικού; Ήταν παράνομη η καταγραφή; Και εάν ναι, τι ενέργειες θα γίνουν για να τιμωρηθούν οι δράστες;

b2ap3_thumbnail_C4sdEZjWQAIGvDv.jpg

Η παιδαριώδης απάντηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, η οποία έσπευσε να μας καθησυχάσει ότι παρεξηγήσαμε, δεν καταλάβαμε τι ακριβώς είδαμε, δυστυχώς κατατείνει στο δεύτερο σενάριο. Αλλιώς γιατί να επιχειρηθεί αυτή η συγκάλυψη των ενεργειών του αστυνομικού και να μην αποδοθούν ευθύνες;

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρήστης του twitter κατέρριψε σε ελάχιστο χρόνο τον επίσημο ισχυρισμό της ΕΛΑΣ – ότι δηλαδή πρόκειται για Power Bank και όχι για κάμερα – αποδεικνύοντας ότι στην ΕΛΑΣ δεν έχουν ιδέα από διαχείριση κρίσεων. Συγκεκριμένα, ο χρήστης @brizomenos έκανε το αυτονόητο, αυτό που θα έπρεπε να κάνει ένας δημοσιογράφος που διαθέτει στοιχειώδη σεβασμό για την αλήθεια – αντί να αναμασά έτοιμα τα δελτία τύπου της ΕΛΑΣ – ρώτησε δηλαδή τον κατασκευαστή για το προϊόν, και ο τελευταίος εξήγησε ότι πρόκειται για κάμερα.

b2ap3_thumbnail_C4rt5MOWMAIolf7.jpg

Παρακολουθώντας την εφετειακή δίκη του Τάσου Θεοφίλου, ενός νέου ανθρώπου ο οποίος έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή φυλάκισης εδώ και χρόνια, αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα αυτής της καταγραφής του αντιφασιστικού κοινού της δίκης της ΧΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Θεοφίλου συνελήφθη με μοναδικό στοιχείο ένα ανώνυμο τηλεφώνημα όπου κάποιος ισχυρίστηκε ότι «στο κέντρο της Αθήνας κυκλοφορεί κάποιος Τάσος με γαλάζια μάτια, που συμμετείχε στην ληστεία της Πάρου» και καταδικάστηκε χωρίς πραγματικά στοιχεία, κάτι που καθίσταται ηλίου φαεινότερο από την τρέχουσα εφετειακή διαδικασία.

Πόσοι από τους αντιφασίστες που κατέγραψε η κάμερα να προσέρχονται στη δίκη της ΧΑ αισθάνονται ασφαλείς ότι δεν πρόκειται στο μέλλον να βρεθούν στη θέση του Θεοφίλου;

b2ap3_thumbnail_C4nvrIbW8AImRsB.jpg

Κάθε Παρασκευή

Για την τρέχουσα εβδομάδα (56η) έχουν οριστεί οι εξής δύο δικάσιμοι: Πέμπτη (23 Φεβρουαρίου 2017) και Παρασκευή (24 Φεβρ.).

Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής μπορείτε να βλέπετε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9 μ.μ., στο βιντεοχρονολόγιο του OmniaTV.

Το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι και τώρα, είναι προσβάσιμο μέσω του OmniaTV. Επισκεφθείτε επίσης τις σελίδες του Jail Golden Dawn και του παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch.

b2ap3_thumbnail_C4oc5oLWQAEAovc.jpg

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο