«Κατάχρηση ασύλου»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για φαινόμενο «μποτιλιαρίσματος» και «κατάχρησης ασύλου», δηλαδή «όποιος έρχεται σε ελληνικό έδαφος κάνει αίτηση ασύλου». Διευκρίνισε δε, ότι «εμείς είμαστε υπέρ της διατήρησης του ανθρωπιστικού χαρακτήρα του ασύλου. Υφιστάμεθα τις συνέπειες, παρόλα αυτά προτιμάμε να συνεχίσουμε την εξέταση του ασύλου με βάση το διεθνές δίκαιο και αυτό βραχυπρόθεσμα αποβαίνει σε βάρος της χώρας μας, αλλά μακροπρόθεσμα είναι σε όφελος της χώρας μας».

ΑΠΕ/ΜΠΕ 30/03/2017

(Τα έντονα δικά μου)

Την ίδια ημέρα, στο «χοτ σποτ» της ΒΙΑΛ, στη Χίο:

 

Ο 29χρονος εχει εγκαύματα στο 85% του σώματός του και θα μεταφερθεί στην Αθήνα επειγόντως.

Συμφωνα με άλλο πρόσφυγα, ο 29χρονος που δεν άντεχε άλλο τις συνθήκες «ήθελε απλώς να μιλήσει, τότε επεσε πανω του ο αστυνομικός και έγινε ό,τι έγινε»

Chios Refugees InfoPoint –
Σελίδα ενημέρωσης για τους Πρόσφυγες στη Χίο

Ενημέρωση (8/4/2017): Ο 29χρονος πρόσφυγας υπέκυψε στα τραύματά του στις 6/4/2017.

Ενώ χτες, στη Λέσβο:

Σε προληπτική σύλληψη 20-25 προσφύγων καθημερινά προβαίνει η αστυνομία στο κέντρο μεταναστών Μόριας, τους οποίους στη συνέχεια κρατάει στο κλειστό προαναχωρησιακό μέρος του κέντρου (πτέρυγα Β) χωρίς καμία κατηγορία και κυριολεκτικά κόβοντας τους την χολή εφόσον η κράτηση στην πτέρυγα αυτή ισοδυναμεί με απέλαση. Ο λόγος που τους υποβάλει αυτό το καψόνι; Επειδή κάποιοι πρόσφυγες πληροφορούνται ότι η απόφαση Β” Βαθμού επί του αιτήματος τους για άσυλο είναι απορριπτική και δεν παρουσιάζονται στο περιφερειακό γραφείο ασύλου της Λέσβου για να τους παραδώσει για σύλληψη και απέλαση στην Τουρκία. Έτσι, λοιπόν, τι κάνει η ΕΛ.ΑΣ. για να τιμωρήσει τους πρόσφυγες που δεν συμμορφώνονται με την πολιτική των απελάσεων; Διενεργεί 20-25 συλλήψεις την ημέρα μήπως και πετύχει εκείνους που δεν παρουσιάζονται. Εκείνους τους συλλαμβάνει (αν τους πετύχει μέσα στην 25άδα) και τους υπόλοιπους τους απελευθερώνει το βράδυ μετά από μια μέρα στην ψειρού!

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο