Καταγγελία: Θεραπευόμενη του 18 ΑΝΩ στη φυλακή.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

***

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Θεραπευόμενη του 18 ΑΝΩ στη φυλακή

Καταστολή αντί θεραπείας

Η θεραπευόμενη Ε.Γ., στη φάση της κοινωνικής επανένταξης βρίσκεται από τις 10/5/17 στη φυλακή. Παρουσιάστηκε στις 5/5 στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας για να δώσει το παρόν και εκεί πληροφορήθηκε ότι υπήρχε ένταλμα σε βάρος της που η ίδια αγνοούσε και κρατήθηκε.

Θεωρούμε απαράδεκτο να διακόπτεται βίαια η θεραπευτική διαδικασία απεξάρτησης και να οδηγείται στη φυλακή  μια 27χρονη γυναίκα που δίνει νικηφόρα τη μάχη για μια καθαρή ζωή, ελεύθερη με στόχους και όνειρα. Η θεραπεία της και η ζωή της κινδυνεύει άμεσα.

Η Πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη για όλα αυτά τα κρούσματα που πολλαπλασιάζονται. Πριν δυο μήνες είχε γίνει το ίδιο με άλλο θεραπευόμενο του 18 άνω.

Οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 άνω και το Σωματείο Υποστήριξης του Έργου του 18 άνω καταγγέλλουν τέτοιες ενέργειες, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή νέων  ανθρώπων και λειτουργούν καταστροφικά για την απεξάρτηση, περνώντας το μήνυμα ότι δεν αξίζει να προσπαθήσουν να απεξαρτηθούν, αφού έτσι και αλλιώς θα βρεθούν στη φυλακή. Η καταστολή έρχεται να πάρει τη θέση της θεραπείας.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της ΕΓ, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη θεραπεία της . Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να πάρει θέση και να διασφαλίσει τη θεραπεία απεξάρτησης και το 18 άνω.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος

Κατερίνα Μάτσα

Τα μέλη Συλλογικών Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 ΑΝΩ

Αθήνα 11/05/2017

(αναδημοσίευση από http://www.draseis18ano.gr)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο