Συνεχίζεται η απεργία πείνας, κλιμακώνονται οι παραβιάσεις ενάντια στους Παλαιστίνιους κρατούμενους

Ο Υπουργός έκανε την παραπάνω δήλωση επισκεπτόμενος αντίσκηνο αλληλεγγύης στον καταυλισμό προσφύγων Duheisha της Βηθλεέμ, όπου μια ομάδα προσφύγων πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αγώνα των πολιτικών κρατούμενων.

 

Σύμφωνα με τον Qaraqe, η Διοίκηση των Ισραηλινών Φυλακών ‘βασανίζει σωματικά και ψυχολογικά τους κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας, στέλνοντας δεκάδες στην απομόνωση, ενώ τους απαγορεύει να έχουν στα κελιά τους ακόμη και πλαστικά ποτήρια για νερό και αλάτι.”

Ο Υπουργός ενημέρωσε πως οι κρατούμενοι της φυλακής Asqalan διαμαρτύρονται συγχρόνως και για τις συνθήκες που επικρατούν στο αναρρωτήριο της φυλακής αφού, όπως καταγγέλλουν, όποτε αναγκάζονται να ζητήσουν ιατρική φροντίδα υφίστανται και την κακομεταχείριση του προσωπικού, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι δεσμοφύλακες τους οδηγούν στο αναρρωτήριο παρά τη θέλησή τους.
Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη οποιαδήποτε επαφή με τους κρατούμενους, καθώς τους έχουν αφαιρεθεί όλα τα μέσα επικοινωνίας, έχουν απαγορευτεί οι επισκέψεις, έχουν κατασχεθεί ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και η επικοινωνία είναι αδύνατη ακόμα και μεταξύ κρατουμένων που βρίσκονται σε διαφορετικές πτέρυγες της φυλακής Asqalan.
Ο Υπουργός ενημέρωσε για την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας τεσσάρων κρατουμένων της συγκεκριμένης φυλακής που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην απομόνωση.

Εντωμεταξύ, η Διοίκηση των Ισραηλινών Φυλακών τιμώρησε 65 απεργούς πείνας της φυλακής Ohali Kidar, στοιβάζοντάς τους ανά τέσσερις στα μικρά κελιά της απομόνωσης, ενώ κατάσχεσε τα ρολόγια τους για να τους κρατά σε σύγχυση. Οι 53 κρατούμενοι που κάνουν απεργία πείνας στη φυλακή Shatta δέχονται συστηματικές επιθέσεις και ψυχολογικό πόλεμο από τη Διοίκηση της φυλακής και τους δεσμοφύλακες.
Στη φυλακή Οfer η Διοίκηση έβαλε 12 κρατούμενους στην απομόνωση αφού πρώτα δεσμοφύλακες εισέβαλαν στα κελιά τους και τους ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο Qaraqe απηύθυνε έκκληση στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, ζητώντας να δράσει άμεσα και να επισκεφθεί τους κρατούμενους που πραγματοποιούν απεργία πείνας, προειδοποιώντας για την πιθανότητα να δημιουργηθεί ανθρωπιστική κρίση σε όλες τις Ισραηλινές φυλακές και τα κέντρα κράτησης.

Όπως είπε ο υπουργός, όλες οι δράσεις και οι διαμαρτυρίες που γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους, τόσο αυτούς που βρίσκονται στην Παλαιστίνη όσο και τους εξόριστους, θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν ώσπου το Ισραήλ να δείξει πως έχει τη διάθεση να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα και να αρχίσει να μεταχειρίζεται τους κρατούμενους σύμφωνα με όλες τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις και ειδικά την τέταρτη σύμβαση της Γενεύη.

intifada gr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο